Schimbări la nivel înalt: Florin Roman și Daniel Fenechiu, favoriți ca lideri ai grupurilor PNL din Parlament / Noul lider al deputaților PNL: Trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban

Schimbări la nivel înalt: Florin Roman și Daniel Fenechiu, favoriți ca lideri ai grupurilor PNL din Parlament  / Noul lider al deputaților PNL: Trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban
Publicat: 12/11/2019, 19:29

Florin Roman, noul lider al deputaților PNL: Trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban

„În calitate de lider de grup al deputaților PNL trebuie să continui munca făcută foarte pragmatic și eficient de Raluca Turcan și împreună cu echipa PNL să continuăm lupta cu PSD în Parlament, pentru că aici sunt aceeași pesediști cu care am luptat in ultimii trei ani! Tot împreună trebuie să asigurăm majoritatea pentru guvernul Orban! Sunt convins că voi avea o colaborare foarte bună cu toți parlamentarii care au votat pentru instalarea guvernului Orban și cu cei care ni se vor alătura! Pentru ca vor veni și alții alături de noi!”, a spus, marți, într-o declarație de presă, Florin Roman.

PNL a anunțat că Florin Roman a fost propus lider al grupului deputaților liberali

Florin Roman a fost nominalizat de PNL pentru a prelua conducerea grupului partidului la Camera Deputaților, în locul Ralucăi Turcan, iar vicelider va fi Cezar Preda, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

„Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a decis astăzi, 12 noiembrie 2019, prin vot, că îl va propune pentru funcția de lider al Grupului parlamentar pe deputatul Florin Roman, în locul deputatului Raluca Turcan ce ocupă funcția de vicepremier în Guvernul României. De asemenea, echipa de vicelideri va fi completată cu deputatul Cezar Preda”, au transmis reprezentanții PNL, într-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.

De asemenea, propunerea grupului pentru funcția de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului este deputatul Angelica Fădor. Această decizie vine ca urmare a faptului că deputatul Florin Roman este nominalizat pentru a prelua conducerea grupului.

Totodată, „grupul parlamentar al PNL a decis ca pentru funcția de președinte al Comisiei pentru transporturi și Infrastructură să fie nominalizat deputatul Marius Bodea, iar pentru cea de secretar al Comisiei să fie nominalizat deputatul Vasile Cristian Achiței. Hotărârea de nominalizare a unui nou președinte al Comisiei vine după ce deputatul Lucian Bode a devenit membru al Guvernului”, conform sursei citate.

Grupul parlamentar al PNL a votat, marți, și ca deputații Sorin Bumb, Nicolae Giugea și Tudorița Lungu să ocupe funcțiile de vicepreședinți alocate în următoarele comisii parlamentare: comisia pentru industrii și servicii, comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și, respectiv, comisia pentru mediu și echilibru ecologic.

În plus, pentru funcția de secretar al comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a fost nominalizat deputatul Vasile Gudu, conchide sursa menționată.

De asemenea, Daniel Fenechiu îl va înlocui pe Florin Cîțu, ca lider al grupului PNL în Senat, au spus surse din partid, pentru Mediafax. Deciziile ar urma să fie anunțate în plenurile Parlamentului, după 24 noiembrie, deoarece până la alegerile prezidențiale nu se vor mai reuni cele două Camere, au explicat sursele citate.

Modificările în ceea ce privește liderii de grup vin după ce Raluca Turcan a devenit vicepremier în Cabinetul Orban, iar Florin Cîțu ministru al Finanțelor.

De asemenea, Alina Gorghiu ar putea fi propunerea PNL pentru funcția de președinte al Senatului, potrivit surselor menționate. Liberalii nu se grăbesc însă cu o mișcare în acest sens și așteaptă decizia CCR în cazul sesizării privind alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia forului legislativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată