REVOLTĂ ÎN PNL! #ajunge ! Modelul puciștilor din PSD, copiat de liberali. Deocamdată, pe Facebook. Predoiu: Palmaresul lui Orban e ZERO

REVOLTĂ ÎN PNL! #ajunge ! Modelul puciștilor din PSD, copiat de liberali. Deocamdată, pe Facebook. Predoiu: Palmaresul lui Orban e ZERO
Publicat: 08/10/2018, 12:51
Actualizat: 25/03/2019, 19:35

Cataramă: Partidul este condus pe persoana fizică de Ludovic Orban

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că rezultatul referendumului este o lecție pentru PSD, ALDE, dar și pentru PNL, iar partidul din care face parte este condus pe persoana fizică de Ludovic Orban.

„Poporul român a boicotat referendumul din weekend-ul recent încheiat; marii perdanți sunt PSD/ALDE și PNL, partide care au cerut cetățenilor să se prezinte la vot. Pentru liberali, acest eșec conturează tot mai clar posibilitatea, pe care am semnalat-o deja în mai multe rânduri, că partidul să nu se claseze în primele două locuri la alegerile europarlamentare și, pe cale de consecință, sa nu-și poată propulsa candidatul în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019. Asta este adevărata dramă care ne pândește!”, spune Viorel Cataramă, prim-vicepreședinte PNL Sector 2.

Acesta l-a atacat pe liderul PNL, Ludovic Orban, că duce partidul în direcția greșită.

„Iar consecințele le vom suporta cu toții, deși vinovat nu este decât președintele, întrucât de mai multă vreme partidul este condus pe persoana fizică Ludovic Orban. În acest context nemulțumirea unor colegi este întemeiată, trebuie urgent discutată ideologia partidului, stabilite măsuri alternative la guvernarea socialistă și, nu în ultimul rând trebuie aleasă o nouă conducere; și asta, până nu este prea târziu! Și încă ceva: Să învățăm că a spune oamenilor ceea ce credem noi că vor ei să audă si nu ceea ce gândim este o greșeală uriașă care se plătește scump!”,a mai spus Cataramă.

Cataramă l-a atacat în repetate rânduri pe Ludovic Orban, spunând că acesta trebuie înlăturat de la șefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fără să se consulte cu ceilalți liberali și pentru faptul că a „predat” guvernarea la începutul anului, atunci când a mers la consultările de la Cotroceni fără vreo propunere de premier.

Biroul Executiv al PNL a votat, în 9 iulie, excluderea lui Cataramă, la propunerea lui Ludovic Orban, pe motiv că a încălcat statutul partidului.

Comisia de arbitraj PNL București a stabilit, însă, în luna august, că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunțarea din timp a persoanelor vizate de excludere și dreptul la apărare.

Antonescu îl apără pe Orban

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat luni pentru MEDIAFAX că este dezamăgit de rezultatul referendumului și de absentism, însă nu consideră că eșecul acestuia trebuie plasat actorilor politici. El susține că nu se impune demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului.

„Eu personal, ca un om care a votat la referendum , sunt dezamăgit de rezultatul referendumului. Nu cred că trebuie să căutăm explicații în afara uneia fundamentale, care este aceea a dezinteresului, a indiferenței, a bunei părți a electoratului față de această temă. Nu sunt sociolog, nu am urmărit cu foarte mare atenție campania care s-a dus. Tot ce pot să vă spun este că absenteismul masiv la un referendum, indiferent de genul lui, nu e de bun augur”, a declarat fostul președinte, Crin Antonescu, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că eșecul referendumului nu trebuie distribuit niciunui partid politic.

„Eu nu cred că eșecul referendumului trebuie plasat, distribuit neapărat actorilor politici pentru că, în fond, este o inițiativă cetățenească, au fost 3 milioane de oameni. Sigur că actorii politici și-au jucat fiecare rol, mai bine sau mai rău, dar cred că e mai puțin important să găsim vinovați. Asta e realitatea, ăsta a fost răspunsul electoratului”, a adăugat Crin Antonescu.

Despre situația din partid, Crin Antonescu a susținut că Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze.

„Eu nu știu, pot să presupun, nu știu ce alte conflicte care nu au nicio legătură nici cu familia tradițională, nici cu referendumul, se ascund în spatele acestor declarații. Nu mă pot pronunța. Ceea ce îmi este foarte clar, strict legat de referendum, nu există în opinia mea niciun motiv de demisia a președintelui sau a cuiva. Președintele Orban a procedat corect atunci când nu a angajat partidul pe o linie oficială și obligatorie. Fiecare membru a avut procedat cum a crezut. Cred că nu a greșit exprimându-ți propria opțiune. Dacă există alte motive, atunci este o altă discuție”, a mai afirmat pentru MEDIAFAX Antonescu.

Liberalii Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista, Cezar Preda și Cătălin Predoiu au postat duminică seara, pe Facebook, un mesaj comun împotriva conducerii PNL, despre care spune că dezbină și propune o politică retrogradă.

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge”, se arată în mesaj.

Cezar Preda: Nu sunt CRETIN! PNL merge într-o direcție greșită

Cezar Preda a declarat, luni, la RFI, că PNL se duce într-o direcție greșită și i-a transmis un mesaj liderului partidului – „eu sunt creștin, dar nu sunt cretin„, replică la afirmația lui Orban că deputatul liberal „vrea să fie liderul unei facțiuni creștin-democrate în interiorul PNL”

„Partidul Național Liberal se duce într-o direcție greșită. Românii au nevoie de soluții, românii nu au nevoie de o politică a anilor ”96-2000, pentru că politica ”96-2000 pentru dreapta românească a însemnat începerea dezastrului, dispariția PNȚCD-ului. Acum, PNL-ul dacă nu-și revizuiește foarte rapid oportunitatea de a conduce România, de a arăta românilor că poate conduce România cu soluții, degeaba jucăm ping pong cu Dragnea e de vină, Dragnea este un hoț, Dragnea este un nenorocit, asta vede fiecare cetățean”, a declarat la RFI Cezar Preda.

Preda a mai spus că referendumul a fost pentru Orban doar „ultima greșeală, ultima aventură”.

„Prima puternic marcată de societatea românească a fost acea până la urmă incredibilă plângere penală a unui șef de partid asupra unui prim-ministru. Așa ceva nu se face. Când l-am întrebat, mi-a spus că s-a consultat cu niște prieteni. Pe urmă, văzând că această glumă se îngroașă și că este atipic pentru politicieni să înceapă să arunce unul spre altul cu plângeri penale, a pus partidul să voteze, o greșeală mare. Apoi, de fiecare dată noi facem plângeri penale parlamentarilor din Parlament, când avem atâtea și atâtea posibilități pe regulamentul Camerei sau Senatului să acționăm. Noi întotdeauna ne-am concentrat acum să facem tot felul de atacuri la CCR și când aveam și când nu aveam dreptul. Iată cum se adună toate acestea. Faptul că ne ascundem sub o așa-zisă Opoziție pe mine nu m-a convins (…). Dacă poate Ludovic Orban să se schimbe, bine. Dacă nu, rezultatele vor fi catastrofale la primăvară”, a adăugat deputatul PNL.

Ludovic Orban afirmase că i se pare ciudată poziția colegului său, „care vrea să fie liderul unei facțiuni creștin-democrate în interiorul PNL”.

„Răspunsul este dur, nu prea folosesc asemenea cuvinte, dar e corect: eu sunt creștin, dar nu sunt cretin. Eu sunt creștin-democrat și înseamnă că îmi iubesc familia, îmi iubesc biserica, îmi iubesc autoritatea locală. Astea sunt principiile creștin-democrației. Dar asta nu înseamnă că nu pot conviețui într-un partid care provine din fuziunea a două partide”, a replicat Cezar Preda.

Liberalii Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista, Cezar Preda și Cătălin Predoiu au postat duminică seara, pe Facebook, un mesaj comun împotriva conducerii PNL, despre care spune că dezbină și propune o politică retrogradă.

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge”, se arată în mesaj.

Gorghiu: Nu am semnat eu protocolul cu reprezentanții Coaliției pentru Familie, ci Bolojan și Falcă

Fostul președinte al PNL Alina Gorghiu a negat, luni, că ea ar fi semnat în 2016 protocolul cu reprezentanții Coaliției pentru Familie pentru susținerea referendumului pentru familie. Ea a publicat ultima fila a documentului, în care apar semnăturile lui Ilie Bolojan și a lui Gheorghe Falcă.

„O minciună că am semnat acest protocol. Mi-era ușor să o fac, dar nu am vrut. Colegii mei, Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă și-au asumat semnarea acestui protocol după un vot în BPN în 2016 de la care am plecat din sală. Și atunci, și acum, cred că reglementarea din Codul Civil a căsătoriei este acoperitoare. Uite în cea de-a doua poză cum arată semnătura mea”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

În 2016 Partidul Național Liberal și Coaliția pentru Familie au semnat un protocol cu privire la organizarea referendumului național pentru revizuirea Constituției referitor la redefinirea noțiunii de familie.

Predoiu: Orban nu poate șterge cu buretele palmaresul său pentru PNL în acest moment: zero!

Liberalul Cătălin Predoiu l-a acuzat, luni, pe liderul partidului, Ludovic Orban, de lipsă de clarviziune și de corectitudine, afirmând că acesta nu poate șterge cu buretele palmaresul său pentru PNL: zero!

„Mulțumesc membrilor PNL din teritoriu care au înțeles corect gestul nostru de protest față de maniera perdantă de conducere a actualilor lideri PNL, față de lipsa de clarviziune și de corectitudine a actualului președinte PNL. Orice drum începe cu un prim pas și cere răbdare. Într-adevăr, ajunge cu erorile! E cazul ca Președintele PNL să iasă din cercul camarilei cu care s-a înconjurat și să facă și altceva decât prostii politice, cum ar fi să târască partidul în aventuri din care PSD iese mai tare”, a scris pe Facebook Cătălin Predoiu.

El a reamintit de plângerea penală „riscantă” făcută în nume personal de Ludovic Orban la adresa Viricăi Dăncilă, de „blatul cu PSD” la Codul Administrativ și la „marșul umăr la umăr cu PSD într-un referendum care era cel puțin incert ca rezultat și care amenința să fractureze societatea și, în cazul validării, să-i dea PSD-ului un atu de legitimitate în îndepărtarea României de UE”.

„Oricâte jigniri ar profera ca răspuns al unor critici dure, dar la urma urmei colegiale, Ludovic Orban nu poate șterge cu buretele palmaresul său pentru PNL în acest moment: zero! Ca de la un ce mă aflu, la o speranță a politicii ce se află, îi reamintesc că 11% la București în 2016 pe care îl reproșează astăzi, i se datorează și lui, care a compromis prin imprudență campania la jumătatea ei, propulsând-o pe Firea primar, după care a fugit dându-și demisia. Nu e tocmai corect să reproșezi rezultatul tocmai celor care au șters mizeria după tine, dle Orban… Dumneata ai făcut-o pe dna Firea primar, dle Orban, în clipa în care ai ignorat decizia politică a Președintelui Filialei București de a nu te implica în finanțarea campaniei de la București. Iar faptul că acum te speli pe mâini arătând către alții, reconfirmă tot ce cunosc despre dvs. Fiți liniștit, am luat și iau în continuare asupra mea, greșeala colectivă a PNL de la București din 2016, tocmai pentru că i-am respectat pe bucureșteni și am plătit imediat cu o demisie. De aceea, prefer să rămân deocamdată un , cu bune și rele. Dvs, care ați ajuns Președinte PNL făcând tacit și pe alocuri explicit campanie internă contra Justiției și amanetând lista de europarlamentari încă din 2017, cum răspundeți criticilor noastre, ce faceți pentru redresarea și coagularea PNL?”, a adăugat Predoiu.

La ora 21:00, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista au postat pe Facebook, același mesaj împotriva conducerii PNL, pe care o acuză că dezbină și a aruncat partidul într-un nou eșec politic. Ulterior, mesajul a fost postat și de Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției și de Cezar Preda. Se așteaptă ca tot mai mulți liberali să se alăture demersului, astfel încât să vedem o tentativă de lovitură de palat și în PNL, după modelul puciștilor din PSD.

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge ” este mesajul postat de rebelii liberali.

Încă din primăvară, tot mai mulți liberali și-au manifestat nemulțumirea față de conducerea actuală a PNL. Ludovic Orban a fost acuzat că nu i-a consultat nici când a depus plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, nici când a decis poziționarea față de proiecte importante în Parlament. Atitudinea partidului față de Referendumul pentru familie a fost picătura care a umplut paharul, mai ales având în vedere eșuarea scrutinului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom