Replica Danei Gîrbovan după acuzația că și-a negociat funcția: Fakenews! Voi apela la măsurile prevăzute de lege

Replica Danei Gîrbovan după acuzația că și-a negociat funcția: Fakenews! Voi apela la măsurile prevăzute de lege
Publicat: 09/09/2019, 16:08

Președintele Uniunii Judecătorilor din România (UNJR) a scris, luni, pe Facebook, faptul că judecătoarea CSM Andrea Chiș a „promovat la scară națională un fakenews”.

„Cum a promovat un fakenews la scara națională judecătoarea Andrea Chiș, din înalta poziție de membru al CSM. În ședința Secției pentru judecători a CSM din data de 3 septembrie 2019, când s-a luat în discuție cererea mea de retragere a demisiei din magistratură, judecătoarea Andrea Chiș a spus că , casa unde mi-aș fi numirea la Ministerul Justiției. În replică, pe data de 4 septembrie, i-am solicitat printr-o postare pe Facebook judecătoarei Chiș să spună public numele ziarului și a autorului pe care îl citează”, scrie Dana Gîrbovan.

Andrea Chiș i-a răspuns lui Gîrbovan că este vorba de un site, despre care președintele UNJR afirmă că după toate standardele, nu este un ziar, „pe site-ul respectiv negăsindu-se niciun fel de informații despre membrii redacției sau autorii așa numitelor articole. Acel site este doar o sursă de acuzații neprobate, grosolane, la adresa unor persoane, alese ca ținte”.

Gîrbovan afirmă despre articolul la adresa sa, în care se arată că și-ar fi negociat funcția de ministru în Cabinetul Dăncilă, și care a fost postat în data de 24 august 2019, că „nu este un articol de știri, ci un fakenews anonim mizerabil”, iar până la afirmațiile judecătoarei Chiș, făcute în cadrul ședinței Secției pentru judecători din CSM, niciun ziar, agenție de presă sau televiziune nu a preluat respectiva „știre”.

„O scurtă căutare pe respectivul site dovedește că, în timp, au fost folosite la adresa mea expresii precum , , , în cuprinsul sau chiar titlurile postărilor de pe acest site. În articolul la care face referire membrul CSM Andrea Chiș sunt numită . Cu toate acestea, judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM, a considerat că acest articol prezintă o bază factuală suficient de puternică pentru a cere sesizarea Inspecției Judiciare și, eventual, sancționarea mea disciplinară cu retrogradarea în funcție sau excluderea din magistratură. Afirmațiile judecătorului Andrea Chiș, făcute într-un cadru oficial, au transformat un fakenews mizerabil într-o știre preluată ca atare de presa națională”, a mai scris Dana Gîrbovan.

Președintele UNJR acuză că strategia publicării unui fakenews pe un site necunoscut, apoi o persoană cu autoritate sau credibilitate să eleveze subiectul pentru a-l face știre de presă, este un „caz școală în manualele de propagandă și dezinformare, despre cum să fie atacată reputația unei persoane țintă”.

„Pe scurt, ceea ce a fost inițial un fakenews mizerabil, ignorat de presă și de public, a devenit, prin acțiunea doamnei judecător Andrea Chiș, o informație credibilă. Acest lucru mi-a adus în mod direct și grav atingere propriei reputații, motiv pentru care voi apela la măsurile prevăzute de lege pentru astfel de situații”, afirmă Dana Gîrbovan.

Judecătorul CSM Andrea Chiș a solicitat, în 4 septembrie, la ședința Secției pentru judecători a CSM, sesizarea Inspecției Judiciară pentru a vedea dacă președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a săvârșit sau nu vreo abatere disciplinară în momentul în care ar fi negociat politic funcția de ministru al Justiției. Acest lucru s-a întâmplat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis respingerea numirii Danei Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției, iar președintele UNJR a spus că își va retrage demisia din magistratură.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU