no author
Silviu Bănilă
5508 vizualizări 10 dec 2018

”Am luat decizia de a candida independent la alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European, asta după multe gândiri şi răzgândiri. Am decis să fac acest pas pentru că NU sunt mulţumit de calitatea oamenilor care îi reprezintă pe români în faţa Europei, pentru că m-am săturat să fim minţiţi şi pentru că îmi doresc să fac mai mult pentru noi. Vreau ca noi toţi, cei din Diaspora, să fim şi mai uniţi, mai ales acum când ţara noastră, pe care am fost obligaţi s-o părăsim, trece prin clipe cumplite. Vreau să putem vota liber, fără sabotaje de genul celor din 2014, să ajutăm măcar cu un simplu vot România.

Ştiu că va fi greu, şi asta pentru că legislaţia electorală din România spune că o persoană care vrea să candideze la alegerile europarlamentare, ca independent şi nu pe liste de partid, trebuie să strângă 100.000 de semnături. Dar tocmai de aceea mă bazez pe sprijinul vostru. Sunt român şi iubesc România la fel ca voi toţi, vreau să fac ce pot eu mai bine pentru ţara mea. Doar împreună putem reuşi!”, scrie Răzvan Ştefănescu pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii august, după ce dosarul M..EPSD a fost clasat de Poliţie, Răzvan Ştefănescu declara că aşteaptă scuze de la autorităţi pentru imensul tărăboi provocat în jurul numerelor buclucaşe.

”S-a făcut dreptate. Aştept scuze din partea autorităţilor. Acum nu ştiu ce voi face, plec la mare, deocamdată. Am de gând să vând maşina, momentan nu pot să o vând, dar, dacă o să pot, o sa cer 25.000", a declarat, pentru Mediafax, Răzvan Ştefănescu.

Iniţial, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei i-a reţinut lui Răzvan Ştefănescu permisul şi i-a deschis dosar penal, pe motiv că autoturismul său nu ar avea drept de circulaţie în România cu plăcuţele de înmatrulare M..EPSD.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au admis propunerea de clasare, dosarul a fost închis, iar Ştefănescu şi-a recuperat permisul. El a acuxzat Poliţia de hărţuire, deoarece nu i-a adus nici o învinuire, până în final. 

Citeşte şi MUIE la UE!

„Mi s-au cerut documentele, după 3 minute, mi-au spus că numerele nu sunt valabile să că trebuie să scot plăcutele. Am refuzat, ceea ce poliţistul a mers la maşină, a scos numerele de înmatriculare, am filmat când le-a scos. (...) Mi-a adus la cunoştinţă că permisul îmi va fi suspendat. Nu ştiu ce va urma, nu mi-au adus nicio învinuire. Doar mi-au adus la cunoştinţă că plăcuţele nu sunt valabile.

Am fost oprit la 5:50 dimineaţa, pe 1 august. Trebuia să ajung la mare. Eram cu băieţelul meu de 8 ani. Mi-au spus să merg cu ei la poliţie. (...) Mi-au dat o dovadă, dar fără drept de a conduce, pe timp nelimitat, nu ştiu. Sunt în vacanţă aici. Eu locuiesc în Suedia, am venit să cheltui bani în România. Maşina e înmatriculată în aprilie. Când am înmatriculat maşina cu M...IE PSD, am consultat DEX-ul şi prima chestie scrie „gură”, „a amăgi”, „a duce cu vorba”, exact ce face PSD. Cu numerele astea am vrut să arăt că aceştia sunt ei. A minţi, de fapt. Asta e în DEX. (...) Vineri m-au oprit în Craiova, aveam dreptul să circul, nu mi-au făcut nimic. Acum, după două zile, nu mai am dreptul”, a declarat Răzvan Ştefănescu.

În România, Răzvan Ştefănescu a fost oprit de patru ori în trafic, deşi nu a încălcat legea.

”Asta e a patra oară. (...) Probabil că deranjez pe cineva. Asta o numesc hărţuire”, a mai spus şoferul la sediul Brigăzii Rutiere.

În încercarea de a afla care este motivul pentru care Răzvan Ştefănescu a fost oprit în trafic, deşi Ambasada Suediei a precizat că poate circula fără probleme, Mediafax a contactat reprezentanţii Brigăzii Rutiere. Aceştia au confirmat faptul că şoferul a fost oprit în trafic şi că i-au fost ridicate permisul şi plăcuţele, însă au refuzat să ofere alt răspuns oficial.

Ambasada Suediei în România preciza, într-o postare pe Facebook, referindu-se la autoturismul cu numărul M...EPSD, că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide în toate ţările UE, ca urmare a informaţiilor că acestea nu ar fi legale.

”În acest weekend, câteva site-uri din presa românească au spus că plăcuţele de înmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise în afara graniţelor Suediei. Aceste informaţii făceau referire la o maşină înmatriculată în Suedia, cu plăcuţe de maşină personalizate, care a fost în centrul atenţiei presei în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit pe canalele social media şi prin intermediul unor site-uri de presă care nu au verificat corectitudinea informaţiei. Ulterior, unele dintre site-uri şi-au şters sau modificat respectivele articole.

Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate”, se precizează pe contul de Facebook a Ambasadei Suediei în România. Răzvan Ştefănescu are două numere de înmatriculare, unul oficial, şi unul preferenţial, realizat în Suedia.

 

Citește și: