PSD îi pregătește lui Iohannis plângere pentru ÎNALTĂ TRĂDARE. Oprișan: Dați AMNISTIA și GRAȚIEREA în România anului 100

PSD îi pregătește lui Iohannis plângere pentru ÎNALTĂ TRĂDARE. Oprișan: Dați AMNISTIA și GRAȚIEREA în România anului 100
Publicat: 17/12/2018, 15:48
Actualizat: 25/03/2019, 22:57

Puteți vedea aici înregistrarea ședinței Consiliului Național PSD.

Susținut de liderii social democrați prezenți la ședința Consiliului Național, președintele PSD Liviu Dragnea anunță că România nu mai este la cheremul intereselor străine.

„Nicio bună guvernare nu rămâne nepedepsită. Mie îmi spune că suntem pe calea bună, faptul că generăm atâta nervozitate înseamnă că suntem pe calea bună și că România nu mai este la cheremul intereselor străine. Asta e cel mai important. Nu e ușor și vă spun gândindu-mă la Dăncilă, la membrii cabinetelor, la Iordache, Călin, alți colegi… Nu e ușor să iei decizii bune pentru țara ta, pentru că deranjeză niște interese”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței Consiliului Național PSD.

„Știind asta, răspunsul meu e categoric: eu nu cedez. Vă întreb: după tot ce am vorbit. Voi vreți să cedați? PSD nu cedează, eu îndrăznesc cu tărie să cred în România, mergem mai departe și vom câștiga”, a spus liderul PSD, care a primit susținerea verbală a social democraților din sală.

Dragnea: Am fost trădați de camarazi

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a plâns că a fost trădat de unii pe care i-a crezut colegi și camarazi și care acum fac parte dintr-un „partid securist, de securiști, pentru securiști„.

„Partidul a fost supus celui mai amplu și bine pregătit program anti. S-a încercat dezbinarea noastră, sfâșierea acestui partid, atât din interiorul nostru, cât și din exteriorul nostru, atât din interiorul guvernării, atât din interiorul țării, atât din exteriorul țării. Am fost trădați de unii pe care i-am crezut colegi și camarazi cu noi, care au fugit cu alte partide, se închesuie la un partid securist, de securiști, pentru securiști. Am fost de asemnea loviți de cei de la care ar fi trebuit să apere democrația, statul de drept, că apără drepturile și libertățile funamentale ale omului. Vorbim de un asalt furibund la adresa premierului, la adresa guvernului, la adresa partidului, la adresa mea, a lui Călin, la adresa celor odată dislocați ar putea să conducă la o cădere a guvernului. De fapt asta este una din mizele principale”, a declarat Liviu Dragnea, care a amintit că la alegerile parlamentare din 2016, PSD a obținut cel mai mare procent de după 1989.

„Să nu uităm ca am avut șansa și oportunitatea pentru că am obținut în 2016 cea mai mare încredere pentru care românii au acordat-o unui partid de la Revoluție încoace și noi , pentru mine cel puțin, a fost și rămâne o responsabilitate uriașă. Au fost doi ani în care am fost criticați, atacați, urmăriți, anchetați, ascultați, amenințați. Ceea ce se întâmplă în continare. Doi ani în care, exact din ianuarie 2017, au încercat să ne oprească, să ne oprească cu orice preț și orice mijloace să nu realizăm acest program de guvernare, pentru ca românii să nu fie fericiți, să fie supărați, nemulțumiți pentru că așa ar putea însămânța semnințele urii în acest popor”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea: Prea multă vreme a fost ținută România în chingi cu MCV

Dragnea s-a lansat într-un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a celor care vor să impună României din exterior cum să-și facă legile.

„Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Peste tot în UE, parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea popoarelor. Nouă ni s-a spus să suspendăm legile. Pentru că conțin prevederi care „nu ne plac”. Dar sunt și în alte țări. „Dar la voi nu merg”. Ni s-a cerut să oprim proceduri de revocare. Să blocăm proceduri de numire și revocare. Ni s-a cerut să nesocotim decizii ale CCR. Să modificăm și propria Constituție. Constituția din 1991, înainte de a fi adoptată a fost avizată de Comisia de la Veneția, înainte de a intra în UE, în 2003, s-a făcut cu consultanța partenerilor externi”, a declarat Liviu Dragnea,

„Acum se constată că trebuie modificată ca să dăm puteri președintelui Iohannis. Iar când nu mai e, revenim? Sau dăm: Klaus Iohannis, președinte pe viață în România. Dacă nu vrem asta, trebuie să luptăm. Despre România se spune că e o țară prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline. O rezoluție votată, nedreaptă, care ne reproșeză lucruri care se întâmplă peste tot”, a mai spus Dragnea.

„Prea multă vreme România a fost păcălită și ținută-n chingi cu MCV. MCV a plecat de la patru ținte și aceste patru ținte inițiale au scăzut până au ajuns până la 14-18. Deci MCV este ca linia orizontului. Cu cât te apropii de ea, ea păstrează aceeași distanță”, acuză Liviu Dragnea, care adaugă că, orice ar face România, anul următor vor fi stabilite alte ținte.

„Citiți raportul MCV. Nu am găsit niciun rând în care să se vorbească despre independența judecătorilor. Nu îi interesează, normal, pentru că dacă sunt independenți, nu mai pot fi șantajați, atunci apare speranța că mergi în fața instanței, că măcar cinci din 20, dacă ești nevinovat scapi. Acum depinde unde apuci. Acești procurori și purtători de epoleți au frînt independența justiției. Răspunsul de ce tac, pentru că așa le convine să fie în această țară”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea: Iohannis trădează interesele României

El a taxat și gafa președintelui Iohannis cu vesta galbenă din portbagaj.

„Jandarmii au acționat disproporționat, spune în rezoluție, împotriva unor protestatari pașnici, care băteau jandarmerița, dădeau foc. Ieri, spunea Klaus Iohannis că merge să o încurajeze pe doamna premier din Marea Britanie, că el are vesta galbenă în portbagaj. Când a fost la Macron, i-a spus că are vesta galbenă în portbagaj? Sau acolo tace mâlc? Acolo și la întâlnirile cu ceilalți lideri europeni. În aceeași intervenție, îi încuraja pe alții să dea jos premierul guvernului țării lui. Ăsta e Klaus Iohannis. În mod nedrept, cu complicitatea unor europarlamentari români, țara noastră e țapul ispășitoral jocurilor de putere al marilor familii europene”, acuză Liviu Dragnea.

Președintele PSD a propus deputaților Mircea Drăghici și Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiției, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcție.

„Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naționale ale unei țări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache – care este prieten la cataramă cu dl Iohannis – și cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după Anul Nou, să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a cerut Dragnea.

Dragnea: Iohannis e un președinte cu cheiță

Președintele PSD a atacat-o și pe soția președintelui, care nu s-a prezentat la audierile de la parchet.

„Nu am nimic cu doamna Iohannis, dar dacă oricare din sală… dacă Pleșoianu cu mine am fi acuzați și chemați la procurori și nu mergem? Nici a doua oară, eu sunt răcit și Liviu are o vizită în Franța, cam ce s-ar întâmpla? Cu duba, oricare dintre dumneavoastră. Nu numai justiție selectivă, tupeu, credința că sunt deasupra legii”, acuză Dragnea, care îi amintește colegului Călin de niște dosare noi.

„Călin. Știi că ne-a mai făcut niște dosare. Al meu, vizita din America de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheselu (n.r.: procuror DNA) să meargă în continuare, dar îi spun unde ajunge: la un ambasador și să văd dacă îl țin genunchii că dacă nu, are o mare problemă,” a insinuat Dragnea.

„Mult timp am crezut că păpușarul e președintele Iohannis. Tot ce s-a întâmplat m-a făcut să îmi schimb părerea. E un președinte cu cheiță. Când se intenționează să blocheze ceva, se mai uită cineva la un dosar și devine docil și ascultător și e rău cu noi, care suntem la putere și vrem să demontăm statul paralel. Vreau ca Statul Paralel să fie distrus și demontat piesă cu piesă”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: De ce cuvintele amnistie și grațiere reprezintă o blasfemie?

Președintele PSD a confirmat curentul de opinie din partid și s-a arătat convins că PSD și ALDE au obligația să dea o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere. „De ce cuvintele, de exemplu, amnistie sau grațiere reprezintă o blasfemie? Când se vorbește în România despre amnistie și grațiere, e ca și cum am vorbi că avem vreo bombă atomică și ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE și a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte”,afirmă Dragnea.

„Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitați! Nu știu când, nu știu cum, dar PSD, PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile. Ca să nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți și toți ăai plătiți de Sorosică prin Bitcoins – ați văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule! – inventați ceva, găsiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneți – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea și închidem subiectul. Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenții ca și sunt sunt date pentru mine”, a adăugat liderul PSD.

Oprișan cere amnistia și grațierea

Marian Oprișan a solicitat liderilor partidului să dea „amnistia și grațierea în România anului 100″, susținând că aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea și să se apeleze la Constituție.

„Doamnă premier, domnule ministru al justiției, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi și cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD și Parlamentul țării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiției. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiția. Dacă vrem o țară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea și să apelăm la Constituție, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptățile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetățean al acestei țări, vă încurajez să facem dreptate, anume să folosiți prevederea constituțională și să dați ceea ce este normal: amnistia și grațierea în România anului 100„, a cerut Marian Oprișan.

Acesta a făcut apel către serviciile secrete să nu se implice în alegerile prezidențiale din 2019.

„Fac apel către SRI, SIE, instituțiile de forță ale României, către patrioții din aceste instituții și vă rog lăsați ca România în 2019 să aibă un președinte român care își iubește țara și e bun la suflet”, a spus Marian Oprișan.

El a criticat „trădătorii” care vorbesc în afara partidului.

„PSD reprezintă poporul român și dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România, guvernarea, idealurile colegilor tăi. Cei unii spun că „nu mă înțeleg cu Dragnea”. Dacă nu te înțelegi, ești liber să o spui, dar la Biroul Permanent, la CEx, dar nu să facă un laitmotiv pentru a justifica propria conștiință și caracter, care te determină ca în momente grele să facă pact cu dușmanii partidului”, a spus Marian Oprișan.

Tăriceanu: Aveți în ALDE un partener loial

La ședința Consiliului Național PSD participă și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care a ținut să asigure pe toată lumea de trăinicia coaliției guvernamentale.

„Aveți în ALDE un partener corect, un partener loial, cu care trebuie să ne propunem nu numai orizontul 2020, ci trebuie să mergem mai departe și, așa cum am discutat nu o dată în ultima perioadă cu colegul meu, cu Liviu, orizontul nostru trebuie să fie 2024, pentru că avem multe lucruri de făcut împreună și dacă nu vom face noi aceste lucruri, cine o să le facă? Vedem cine reprezintă astăzi opoziția în România,” a declarat Tăriceanu.

„Vedeți câteodată că cele două partide ale coaliției, PSD și ALDE, au opinii diferite și mulți se grăbesc să ne cânte prohodul. Uneori da, avem opinii diferite, dar împărtășim aceleași valori și aceleași principii. Fiți liniștiți și spuneți tuturor colegilor dvs, membri și simpatizanți, că atât timp cît principiile ne țin uniți, coaliția merge înainte„, a afirmat liderul ALDE.

Împreună, putem să câștigăm alegerile prezidențiale și să-l învingem pe Iohannis.”

În timpul discursului de la Consiliul Național PSD, Tăriceanu a reamintit de problema protocoalelor.

„Înalții funcționari publici din ministere nu mai au curajul să semneze absolut nimic pentru că asupra lor planează amenințarea cu anchetarea de DNA. (…) Sigur că acum ne putem explica de ce proiectele din infrastructură, trasport, în domeniul sănătații, educației, merg atât de greu,” a acuzat liderul ALDE

„Au închis cercul prin inventarea protocoalelor secrete. S-au spus multe despre aceste protocoale, dar esența lor este simplă: judecătorii primeau într-un plic informații – atenție! informații, nu probe – confidențiale despre acuzați, informații la care acuzații și avocații lor nu aveau acces ca să se poată apăra cum este normal. Acuzații erau condamnați în baza informațiilor și nu în baza probelor. Asta este cheia simplă a protocoalelor secrete. De ce au făcut unii judecători acest lucru? Probabil că unii au crezut că fac ceva patriotic. Ei bine, nu știu dacă este ceva patriotic să lupți împotriva corupției încălcând legea.” a completat Călin Popescu Tăriceanu.

„Trebuie să existe un moment zero, să tragem linie și să o luăm de la capăt”, a conchis liderul ALDE.

El a acuzat evoluția președintelui Klaus Iohannis, în care spera să descopere un partener, nu un al doilea Băsescu.

„Am fi putut face mai mult dacă găseam în presedinte un partener onest. Am sperat și eu să avem un partener care să ne ajute în stoparea erodării sistemului de justiție, am sperat să avem un partener pentru o Românie puternică și demnă. Am sperat un partener echilibrat, un președinte care să se gândească la țară și abia în al doilea rând la un mandat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Am sperat și eu ca și dumneavoastră să nu avem un al doilea Băsescu. În aceste lupte de gherilă, am avut și pierderi: două guverne, mulți am fost târâți în fața procurorilor, dar nu ne-am pierdut speranța că putem aduce România în rândul țărilor democratice.”

Mihai Fifor, ales președinte al Consiliului Național PSD.

Fostul ministru al Apărării Mihai Fifor a fost ales, duminică președinte al Consiliului Național al PSD, cu unanimitate de voturi.

„L-am propus pe Mihai Fifor ca președinte interimar al Consiliului Național al PSD, având speranța că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informații, propunere, sprijin și va face informări periodice către premier”, anunța Liviu Dragnea pe 19 noiembrie.

Mihai Fifor și-a explicat demisia de la portofoliul Apărării pe intenția de a se axa pe revitalizarea departamentelor Consiliului Național al PSD.

„Am discutat și cu domnul Dragnea și doamna premier și am ajuns la concluzia că – având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme – cred că voi avea un rol mai important la partid. Eu cred că a reuși să revitalizăm departamentele Consiliului Național înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivația mea.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York