no author
Ana Petrescu
4232 vizualizări 7 feb 2019

”Reprezentanţa Comisiei Europene din România confirmă faptul că, alături de lupta anti-corupţie şi statul de drept, UNIUNEA EUROPEANĂ NU POATE FACE COMPROMISURI ÎN CEEA CE PRIVEŞTE DREPTURILE OMULUI. Iar România ca stat european nu poate face compromisuri în privinţa dreptului la un proces corect, care a fost încălcat sistematic prin completele ilegale de la Înalta Curte. Este deci necesară restabilirea acestui drept din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Completele ilegale de la Înalta Curte au lovit statul de drept, pentru că un stat de drept nu poate exista fără drepturile omului. De asemenea, au compromis lupta anti-corupţie, întrucât au afectat grav încrederea opiniei publice faţă de imparţialitatea actului de justiţie. Nu trebuie criticaţi cei care vin să repare, ci cei care au stricat!”, au arătat social-democraţii, joi pe pagina de Facebook a PSD.

Reacţia PSD vine după ce Reprezentanţa Comisiei Europene în România a atras atenţia că social democraţii folosiseră în alt mesaj doar o parte dintr-o declaraţie a preşedintelui CE Jean Claude Juncker, de la Ateneul Român, privind drepturile omului şi le-a oferit citatul complet. 

Mesajul care a deschis schimbul de replici a fost postat miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

"OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetăţean european ”are dreptul la un proces echitabil în faţa unei instanţe constituită în prealabil prin lege”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Preşedintelui Comisiei Europene care spunea la Bucureşti că ”atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE", scria în postarea PSD.

 

Citește și: