Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
3083 vizualizări 14 nov 2017

„Referitor la acest subiect aş face o singură precizare pe care cu toţii o cunoaşteţi, şi anume faptul că preşedintele României îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, iar singurul beneficiar în acest caz este societatea", a transmis Dobrovolschi, refuzând să spună dacă a avut loc sau nu o discuţie între cei doi după punerea sub urmărire penală a lui Dragnea în cel de-al treilea dosar. 

Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni a mai ţinut să sublinieze că în România nu există niciun stat paralel, aşa cum pretind politicienii care au probleme cu legea şi că singurul beneficiar al unei justiţii independente este poporul român: „În România nu există un stat paralel, această formulare este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia. Dacă ar fi să aduc în atenţia publicului un lucru esenţial este acela că un beneficiar real, atunci când vorbim despre stat de drept şi justiţie independentă, este doar societatea, asta îşi doreşte şi preşedintele României", a adăugat Dobrovolschi. 

Reacţia vine după ce luni seara Liviu Dragnea a susţinut că este ţinta unei „execuţii” în „beneficiul lui Iohannis şi al Sistemului” şi că, probabil, nu există vreun membru al conducerii partidului care „să nu aibă dosar făcut”. 

„Eu nu cred că există vreun membru din conducerea PSD care să nu aibă un dosar făcut. Nu mai cred asta. Nu cred că există”, a spus Dragnea la România Tv. La remarca moderatorului că acest lucru este năucitor, Dragnea a comentat: „Este îngrozitor, nu năucitor”.

„Sper să nu fie aşa... lideri locali...aţi văzut cazul Maricel Popa? Eu aşa ceva...iertaţi-mă, la mine am înţeles, trebuie să fiu executat, să se înmoaie partidul şi să fiu acolo pus în colţ...”, a continuat Dragnea. Întrebat în beneficiul cui are loc această „execuţie” a sa, Dragnea a răspuns că „în beneficiul lui Iohannis şi al sistemului, e foarte simplu”.

„Iohannis este beneficiarul politic. Nici nu e nevoie să comande. Eu vă spun cum funcţionează acest sistem şi dacă dumnealui nu înţelege că aşa cum sistemul a sărit pe Traian Băsescu, la un moment dat va sări şi pe dumnealui, este problema dumnealui. Nici nu este nevoie să comande”, a adăugat liderul PSD, în ziua în care a fost pus sub urmărire penală de DNA în cel de-al treilea dosar. 

 

 

Citește și: