Prima reacție a președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la cererea de arestare a Elenei Udrea

Prima reacție a președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la cererea de arestare a Elenei Udrea
Publicat: 21/10/2015, 07:08

„Am și vorbit cu Valeriu Zgonea astăzi. Ceea ce am spus la Congres nu sunt vorbe în vânt. În situații de genul acesta, nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunității parlamentare”, a spus Dragnea, la o emisiune a postului Realitatea TV, răspunzând unei întrebări.

Pe de altă parte, întrebat cum ar vota PSD dacă DNA ar face o solicitare de ridicare a imunității lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns: „Nu cred că putem vota altfel. Am spus destul de limpede, de a avea un comportament fără ezitare în problemele importante. Ori ne hotărâm – și se pare că am început să ne hotărâm – să fim consecvenți cu ceea ce spunem și să facem lucrurile pe care le spunem și să credem în ceea ce facem, ori o să revenim la stilul vechi de a face politică în care astăzi spui ceva, mâine spui altceva, ai o anumită poziție într-o anumită situație și o altă poziție într-o situație similară dacă e vorba de altceva. Nu mai putem face compromisuri. (…) Nu avem de gând să facem excepție pentru nimeni. Eu am mai spus o dată, acum un an: De ce e nevoie de imunitate? Pentru că suntem câteva sute de oameni care avem imunitate față de restul milioanelor de români care nu au niciun fel de imunitate sau protecție în fața justiției”.

El a adăugat că și în cazul său PSD va proceda la fel. „Dacă, Doamne ferește, vreodată se va cere ridicarea imunității pentru mine, o să o cer eu colegilor, iar, dacă nu vor să o facă, îmi dau demisia din Parlament”, a menționat Dragnea.

Dragnea a susținut totodată că imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România.

„Eu cred foarte mult că imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România. Nici măcar a președintelui”, a spus el.

Cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea a ajuns marți după-amiază la Camera Deputaților și urmează să fie discutată, miercuri dimineață, în ședința Biroului Permanent al forului legislativ, conform unor surse parlamentare.

DNA a cerut ministrului Justiției să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Gabriela Udrea, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 – februarie 2012, funcțiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influență, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată și fals în declarații de avere în formă continuată, cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 – 2012.

De asemenea, procurorul șef al DNA a transmis referatul cauzei ministrului Justiției, pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a Elenei Udrea, pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției și spălare de bani în formă continuată.

Potrivit ordonanței procurorilor, infracțiunile de instigare la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și fals în declarații de avere sunt în legătură cu scoaterea Vilei Săbărel din Eforie Sud (suprafață utilă de 700 mp) din patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA și vânzarea la un preț sub valoarea de piață a terenului aferent imobilului (386 mp), lucrări de renovare la același imobil, cumpărarea și intabularea acesteia și a terenului aferent pe SC Romlit Spectrum SRL, „pentru a ascunde beneficiarul real și pentru a evita justificarea resurselor financiare”.

„A solicitat vânzarea activului „Vila Săbărel” din Eforie Sud (achiziționată cu suma de 56.425 euro), prin metoda negocierii directe și cu recunoașterea unor investiții în cuantum de aproximativ 7.284 euro ce nu fuseseră realizate, către SC Romlit Spectrum SRL – o societate controlată de o persoană din anturajul său, societate pe care a creditat-o prin intermediul unei rude, pentru achitarea sus menționate, fără a declara împrumutul acordat societății sau cumpărarea activului prin interpuși”, arată DNA.

Faptele legate de pretinderea și primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenței în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA și o societate comercială, susțin anchetatorii.

„În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA”, a mai arătat DNA.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...