Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
1612 vizualizări 29 mar 2018

„Parlamentul European este alături de Cristian Preda, un coleg extrem de respectat, un european dedicat şi un român patriot. Domnia legii trebuie susţinută în România, încercările de a-l intimida, dar şi de a-i păta reputaţia sunt inacceptabile", a scris Tajani pe Twitter. 

 

Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu şi Tudose, el precizând atunci că trebuie să răspundă unui denunţ „care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării”.

„Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

„Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt. Vom învinge!”, a adăugat atunci Preda.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat anterior că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, „gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară”, astfel încât „statul român să corecteze aceste lucruri”.

„Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni - gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Citește și: