Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
1270 vizualizări 11 oct 2017

„Tudose s-a decis să fie prim ministru - asta este o veste bună! (...) În 24 de ore Tudose poate să scape de oamenii prin care Liviu Dragnea şi 'Cartelul de la Teldrum' controlau banii şi activitatea Guvernului: Sevil Shhaideh şi Mihai Busuioc - Dragnea va rămâne doar cu 'secretara' Carmen Dan (restul miniştrilor sunt oportunişti sau insignifianţi) şi o puzderie de 'soldaţi' prin eşaloanele doi şi trei". Eu ştiu însă (sper să ştie şi Tudose) că dacă Dragnea rămâne şef la Partid totul va merge din rău în mai rău - Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte institutii unde şi-a plantat oamenii (în primul rând Curtea de Conturi) , va anunţa zi de zi măsuri populiste şi va da vina pentru orice problemă pe Tudose ; va spune din nou pe la toate colţurile că Tudose (ca şi Grindeanu) este vândut 'Sistemului'; va face propagandă anti-Guvern în Partid şi va folosi toate resursele TELDRUM ca să cumpere jurnalişti, analişti şi sondaje de opinie care să atace în locul lui - în timp ce el va afişa un zâmbet mieros şi va face declaraţii de iubire exact ca Pablo Escobar pentru victimele sale!", a postat pe Facebook fostul prim ministru. 

Ce crede Ponta că se va întâmpla dacă Dragnea rămâne la conducerea PSD? Va fi un „dezastru", spune fostul prim ministru, arătând că România va fi într-o situaţie mult mai gravă decât cea din 2009. Şi în Guvern lucrurile vor scăpa de sub control, pentru că oamenii îşi vor da seama că nimeni nu mai poate să promită stabilitatea politicilor publice, iar situaţia va degenera şi în PSD - „partidul va fi sancţionat la vot pentru că a acceptat dictatura lui Dragnea şi şi-a bătut joc de sprijinul popular obţinut în 2016". 

„Există o singură soluţie cât de cât bună în acest moment: Tudose să preia şi conducerea PSD şi să încerce să guverneze bine/dacă Grindeanu reuşea acest lucru în iunie azi nu mai aveam deloc asemenea probleme!", a mai scris Ponta. Până acum, de la câştigarea alegerilor, România a fost guvernată de trei guverne Dragnea şi, după o perioadă de „mică sperietură" Liviu Dragnea a revenit acum la priorităţile sale: „Şi uite că a venit momentul în care Tudose s-a săturat mai repede decât Grindeanu şi a făcut primul pas din ceea ce trebuia să facă de la început: să scape de Shhaideh şi Busuioc (plus încă câţiva miniştri proşti sau corupti) şi să-i arate lui Dragnea că el nu va suporta orice şi oricât! Foarte bine.

Tudose are însă o uriaşă problemă: el guvernează - şi o face încă cu oamenii lui Dragnea, sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnaliştii lui Dragnea şi înjurat public de „bătăuşii mediatici” ai lui Dragnea! Dacă Tudose doar îi arată pisica lui Dragnea şi nu rupe pisica eu sunt convins că va pierde - însă cel mai grav este că vom pierde toţi pentru că instabilitatea şi haosul guvernamental şi politic ne afecteaza pe toţi! Eu văd cum ne îndreptăm cu toată viteza către un alt an 2009 - cu suferinţe şi pierderi la fel de mari! Dragnea este chiar mai rău decât Băsescu - nu dă doi bani pe nimic altceva în afară de pielea şi viaţa lui. Dacă Tudose are curaj şi hotărâre lucrurile încă pot fi îndreptate", a încheiat Ponta. 

Citește și: