Ponta îl contrazice pe șeful PSD: „Dragnea l-a sunat pe Maior și i-a promis că, dacă îl sprijină, va face tot ce vrea SRI”

Ponta îl contrazice pe șeful PSD: „Dragnea l-a sunat pe Maior  
 și i-a promis că, dacă îl sprijină, va face tot ce vrea SRI
Publicat: 14/03/2018, 10:59

„Liviu Dragnea a stat toata ziua si a plecat ultimul de la mine! Era foarte supărat ca nu am fost de acord să fie Ministru de Interne și că i-am cerut să rămână la Partid să îl organizeze pentru alegerile locale și generale din acel an ( nu mă gândeam în acel moment că va fi și Referendum)! Dragnea l-a sunat pe George Maior ( cred că si pe Florin Coldea) să îl roage sa mă convingă pe mine că el e cel mai bun la Ministerul de Interne – și a promis că dacă îl sprijina el va face acolo tot ce vrea SRI ! Maior i-a explicat că nu se bagă peste alegerile mele, că Parlamentul și Băsescu vor aproba ce propun eu și să aibă răbdare!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul premier susține că Dragnea îl „urăște și acum” pentru că l-a propus pe Ioan Rus ministru de interne, chiar dacă actualul șef al PSD a încercat o schimbare de situație cu ajutorul lui Radu Mazăre.

Ponta precizează că o primă discuție despre guvernul USL a avut loc la Cornu și la ea au participat Crin Antonescu, Eduard Hellvig, la acel moment secretar general al PNL, Daniel Constantin, Liviu Dragnea, Ilie Sârbu „și la un moment dat a venit și Sebastian Ghiță (prieten și cu mine și cu Liviu Dragnea la acel moment )”.

„Nu a fost prezent nici George Maior ( despre care știu că în acel weekend era la Neptun) nici altcineva în afara de cei mentionați mai sus”, mai spune Ponta.

Replica lui Ponta vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea a povestit că, după căderea Guvernului Ungureanu, ar fi convenit cu Victor Ponta și cu liderul PNL, Crin Antonescu, să discute în comun componența viitorului guvern, însă a doua zi Ponta ar fi prezentat lista miniștrilor întocmită cu „George Maior și cu alții”.

„În sâmbăta aia, după-amiază, jucam tenis și m-a sunat Crin și mi-a zis: „aseară nu s-a putut face guvernul, pentru că am înțeles că era oboseală, dar dimineață la 7,00 când a venit Victor mi-a arătat lista guvernului. A făcut-o cu tine?” Zic: „Nu. Nu a făcut-o cu mine, pentru că eu am plecat acasă ca și tine”. (…) Am vorbit și cu Victor și i-am spus că nu am înțeles de ce a făcut-o și, dacă tot a făcut-o, de ce să ne mai vedem la naiba-n praznic, undeva pe Valea Prahovei, să discutăm despre un lucru deja decis de el cu nu știu cine. Până la urmă mi-a dat de înțeles că a făcut în seara aia, în noaptea aia, guvernul cu George Maior și cu alții”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că Victor Ponta l-a sunat pe George Maior, care i-ar fi transmis că nu poate fi ministru de Interne.

„Mi l-a dat la telefon pe George Maior, care mi-a zis că Guvernul nu este o chestiune simplă, trebuie să aibă totuși o anumită anvergură, trebuie să fie oameni verificați, trebuie să nu știu ce…Mi-a zis că nu pot să fiu ministru de Interne, că e mai bine să mă ocup de partid, că vin alegerile locale și parlamentare. Nu mai țin minte exact cum i-am zis, dar știu că eram destul de nervos. Știu că i-am zis, cred, „de când e SRI consultantul PSD?”, să ne spună nouă cum să facem. Sigur că a fost foarte urât”, a precizat Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control