Ciorbea nu e decât SLUGA Guvernului! PNL cere REVOCAREA Avocatului Poporului

Ciorbea nu e decât SLUGA Guvernului! PNL cere REVOCAREA Avocatului Poporului
Publicat: 22/10/2018, 19:22
Actualizat: 25/03/2019, 22:02

„Am luat decizia ca, în cursul acestei săptămâni, să demarăm procedura de revocare din funcția de Avocat al Poporului, a lui Victor Ciorbea, pe un lung cumul de motive. Vom prezenta public documentul prin care solicităm revocarea. Poate se va degaja o majoritate. Nu putem accepta să mai ținem în funcția de Avocat al Poporului, capul unei instituții extrem de importante, care asigură apărarea cetățenilor români de abuzuri comise de instituții, (..) nu mai putem accepta ca această instituție să fie desființată de Victor Ciorbea, care nu este altceva decât sluga Guvernului și a majorității guvernamentale,” a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului.

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a explicat că Avocatul Poporului poate fi demis la propunerea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, printr-un raport comun al comisiilor juridice.

„PNL va demara revocarea din funcție a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituției și a legilor. Revocarea se face de către Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului. Victor Ciorbea avea obligația să delege către unul dintre adjuncții lui, a celui specializat pe domeniul Justiție, poliție, penitenciare, armată, a atribuției de a sesiza în scris și direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de Urgență privind legile Justiției. Victor Ciorbea avea această obligație dacă era într-adevăr avocatul poporului și nu al infractorilor. Victor Ciorbea, dacă nu acționează în interesul românilor, al României și al statului de drept, va rămâne în istoria instituțională a României cea mai mare rușine,” a afirmat în Parlament, Raluca Turcan.

Pe 17 octombrie, Victor Ciorbea a plecat în Statele Unite, într-un concediu până pe 30 octombrie, programat mai demult. El și-a delegat adjunctului doar o parte din atribuții. Printre cele pe care nu le poate exercita nimeni până la întoarcerea sa, se numără sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea legilor sau cea de sesizare directă cu excepția de neconstituționalitate a legilor și ordonanțelor. Motivul, explicat de purtătorul de cuvânt Matei Vârtosu este că „instituția Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă și independentă”. Această decizie a fost picătura care a umplut paharul PNL, nemulțumiți adesea de neimplicarea lui Ciorbea în principalele probleme ale societății. Opoziția dorește ca Avocatul Poporului să conteste OUG pe Legile Justiției la Curtea Constituțională.

Fost primar al Bucureștiului și premier din partea PNȚCD, Victor Ciorbea a fost adesea acuzat că atitudinea sa se datorează dartoriilor acumulate la bănci și la fisc. Potrivit declarației de avere din 2012, Ciorbea contractase de la bănci un credit personal de 240.000 de euro, un credit ipotecar de 360.000 de euro, plus alte două credite ipotecare de câte 330.000 de Euro, toate având scadența în anul 2024. Se mai adăuga un contract de împrumut de 90.000 USD, cu scadența în anul 2020. El raporta venituri din avocatură de 85.000 de euro pe an, aproximativ la fel ca soția sa. În 2014, a fost numit de Parlament Avocat al Poporului. În 2016, alături de soția sa. Victor Ciorbea figura cu o datorie la ANAF de 350.000 de lei, de pe urma cabinetului de avocatură.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?