PNL amenință cu BOICOT în Camera Deputaților: Dragnea și Iordache NU POT conduce ședințele

PNL amenință cu BOICOT în Camera Deputaților: Dragnea și Iordache NU POT conduce ședințele
Publicat: 10/12/2018, 15:20
Actualizat: 25/03/2019, 21:02

Liberalii nu au mai depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților cererea de revocare a lui Liviu Dragnea, deoarece consideră că hotărârea a fost votată pe articole în plenul de săptămâna trecută, iar acum așteaptă să intre la votul final.

După ședința de luni, Biroul permanent al Camerei Depuțaților a anunțat din nou că solicitarea de revocare nu poate fi discutată, din moment ce nu a fost făcută de grupul politic care l-a propus în funcție pe Liviu Dragnea.

„Biroul Permanent doar constată ca aceste solicitări. Noi nu am intrat pe fond, am respectat articolul 28 alineatul 1, potrivit căruia înlocuirea unui membru al Biroului Permanent se face de către liderul grupului care l-a propus„, a explicat deputatul PSD Georgian Pop.

„PNL nu mai poate tolera și nu va mai tolera acest comportament în Camera Deputaților,” a declarat liderul deputaților PNL Raluca Turcan. „Pașii care s-au făcut până acum sunt foarte clari și până la acest moment, noi nu mai facem niciun rabat. Cele două hotărâri de revocare ale lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au fost votate pe articole și așteaptă votul final. Orice ședință de vot final condusă de unul dintre cei doi este ilegală, întrucât pe ordinea de zi a ședințelor de vot final trebuie să figureze obligatoriu cele două propuneri de revocare ale celor doi din funcție. Plenul este suveran. Plenul a decis în dezbaterea generală de miercurea trecută. Plenul trebuie să se pronunțe prin vot. PNL nu va vota nicio o lege la procedura de vot final în sesiunea de vot final, dacă aceasta este condusă de Liviu Dragnea sau Florin Iordache.”

Partidele din Opoziție au cerut stenograma ședinței prin care cele două propuneri de revocare al lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au fost votate pe articole.

„Din nefericire, și astăzi stenogramele ședinței de plen care ar fi arătat negru pe alb deciziile și voturile date pe revocarea celor doi șefi ai PSD și ai Camerei Deputaților sunt ținute la sertar. De ce oare? Pentru că intenționează să le falsifice. Avem informații consistente că stenogramele ședinței prin care cei doi au fost revocați prin hotărâri votate pe articole vor fi falsificate” acuză Turcan.

„În ședința de conducere a Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a solicitat expres la liderii de grup să nu mai aibă dreptul la cuvânt în ședințele de Birou Permanent. Toți cei 28 de ani de democrație în Parlamentul României au fost aruncați la coș și astăzi se instituie o procedură nouă pentru liderii partidelor de opoziție și anume de a nu se mai exprima în ședințele BP. Practic, le este frică de forța cuvintelor”, adaugă Turcan.

Liberalii anunțaseră că vor continua demersul revocării lui Liviu Dragnea și Florin Iordache din conducerea Camerei Deputaților, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Ionel Dancă.

„Vom boicota toate ședințele de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache pentru că ei în acest moment comit un abuz. Asta înseamnă că trebuie finalizată procedura de revocare a celor doi care ocupă funcții de conducere la Camera Deputaților. (…) Nu vom participa la ședințele respective, asta înseamnă boicot. Noi credem că – până la discutarea și dezbaterea proiectului de lege a bugetului de stat și a Legii pensiilor – se va finaliza procedura de revocare a celor doi din funcții”, a declarat Ionel Dancă în Parlament.

Acesta consideră că Liviu Dragnea și Florin Iordache nu mai pot conduce ședințele de plen ale Camerei Deputaților.

„În acest moment, atât Liviu Dragnea, cât și Florin Iordache au pe ordinea de zi votată ieri în ședința Camerei Deputaților două cereri de revocare din funcțiile pe care le dețin la conducerea Camerei Deputaților. Această procedură trebuie finalizată prin vot final în următoarea ședință de plen. Atât timp cât pe ordinea de zi vor fi aceste cereri de revocare votate ieri, atât Liviu Dragnea cât și Florin Iordache nu pot conduce ședințele Camerei Deputaților,” a adăugat Dancă.

Întrebat ce se va întâmpla dacă și PSD va cere revocarea vicepreședintelui liberal al Camerei Deputaților, Ionel Dancă a răspuns că „va trebui respectat regulamentul” și că „se va ajunge la un impas„.

Purtătorul de cuvând al PNL a explicat că ședința de plen de miercuri a fost regulamentară și că din moment ce a fost propusă o cerere de revocare a conducerii Camerei, Florin Iordache trebuia să lase un alt vicepreședinte al forului să prezideze, în mod legitim, lucrările ședinței.

Miercuri dimineața, prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut în ședința de plen a Camerei Deputaților, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. Ea a cerut mai întâi revocarea lui Florin Iordache și Eugen Nicolicea din funcția de vicepreședinte al Camerei. Singurul vicepreședinte al forului din partea PSD pe numele căruia nu a fost formulată o cerere de revocare este Carmen-Ileana Mihălcescu.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a lui Liviu Dragnea și a sa, nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că s-ar afla în spatele acțiunii din Parlament, spunând că Opoziția, „după stilul lui Iohannis”, vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea e convins că nimic nu se întâmplă fără știrea președintelui.

„Haideți, lăsați-mă cu prostii din astea, niște povești inventate,” a replicat președintele Klaus Iohannis, iar întrebat dacă a avut vreo implicare în acțiunea Opoziției, șeful statului a răspuns: „N-am avut timp de așa ceva, dar încercarea merită reluată și sper că Opoziția va reuși.”

DNA continuă să fie o „măciucă politică” a unor forțe oculte, acuză președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

„Cred că pentru toată lumea devine din ce în ce mai evident că, așa cum s-a mai întâmplat, și în momentul de față DNA e un instrument, este o măciucă poltică care încearcă se servească unor forțe oculte. E evidentă încercarea de a o scoate din joc pe doamna Carmen Milălcescu, în așa fel încât puciul celor din Opoziție să aibă șanse cât mai mari de succes. Sigur că a eșuat, dar nu putem să nu observăm această încercare de debarcare a domului Dragnea și a domnului Iordache. (…) Opoziția recurge la măsuri din ce în ce mai disperate pentru a își pune în aplicare planul pentru răsturnarea Guvernului”, a comentat Tăriceanu într-o intervenție telefonică la România TV.

„Forțe oculte mai mult sau mai puțin. Acum depinde. Vedem că domnul Barna poartă discuții cu președintele țării, care văd că îl încurajează în aceste acțiuni, dar probabil sunt și alte forțe în spate. Opoziția pare destul de dezarticulată, nu vedem mare lucru la nivelul PNL și nici al USR. Vedem acest joc al președintelui, discuțiile cu domnul Barna, încercările de a împiedica remanierea guvernamentală, toate se înscriu în aria răsturnării actualei majorități. Aici nu e vorba de un demers democratic. E vorba de jocuri ale unor forțe oculte care încearcă să răstoarne Guvernul”, a explicat Tăriceanu.

Președintele Senatului crede că același forțe intenționează să-l scoată din cursa prezidențială.

„Poate că sunt o țintă, cu toate că nu am anunțat că voi candida. Tot demersul DNA de a determina Senatul să voteze cererea pentru urmărirea mea face parte din acest joc. DNA pur și simplu își bate joc de noi, nu a transmis o listă, un opis pe fiecare volum. E o muncă foarte anevoioasă, dar sigur voi continua să fac acest lucru și sunt pregătit să dau explicațiile necesare când colegii mei vor cere acest lucru.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...