Directorul Tel Drum: Nu a fost emisă niciodată o FACTURĂ pentru fiul lui Liviu DRAGNEA

Directorul Tel Drum: Nu a fost emisă niciodată o FACTURĂ pentru fiul lui Liviu DRAGNEA
Publicat: 03/01/2019, 16:28
Actualizat: 25/03/2019, 21:58

„Nu pot să știu (despre documentele din valiză, n.r.). Acolo, eu am văzut că sunt documente care sunt deja la dosar. 80% din ce s-a prezentat în presă „Valiza” există la dosar din data de 6 august, de când s-au făcut perchezițiile. Cum au ajuns și acolo, nu pot să îmi explic”, a declarat Petre Pitiș, la ieșirea din sediul DNA.

Petre Pitiș a fost chemat la sediul DNA pentru a fi informat de către procurori cu privire la expertiza dispusă în dosarul Tel Drum.

Întrebat de mailul pe care, potrivit Rise Project, fiul lui Liviu Dragnea i l-a trimis pentru a-i achita o factură, Petre Pitiș a spus că Tel Drum nu a emis niciodată o astfel de factură.

„Nu știu de mail, eu știu facturile pe care le am și care sunt depuse aici. Nu am spus că-i plăteam. Am spus că am văzut mailul (prezentat de jurnaliștii Rise Project, n.r.), dar nu corespunde, factura care este în acel mail nu a fost niciodată emisă pentru Tel Drum”, a mai spus Petre Pitiș.

Rise Project a intrat în posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. În hard-ul din valiză se află schița casei lui Dragnea și mailuri trimise de fiul său. O parte dintre documente a fost publicată la începutul lunii noiembrie.

Printre mailuri sunt unele trimise de pe o adresă salvată Ștefan Dragnea. Mailul este trimis în anul 2010: „Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poți ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru mașini”.

LiviuDragneanu s-a prezentat, joi, la sediul DNA, unde a fost chemat de procurori pentru a-i fi comunicate rezultatele expertizei efectuate în dosarul Tel Drum, a precizat avocatul liderului PSD, Flavia Teodosiu.

„Va merge un avocat”, a spus avocatul Flavia Teodosiu, apărătorul lui LiviuDragnea, la Antena3. Avocatul a mai precizat căDragneaa fost chemat la DNA pentru a-i fi predate anumite documente din dosarul Tel Drum, drept pentru care liderul PSD nu este obligat să se prezinte.

LiviuDragneaa fost chemat, telefonic, la DNA pe data de 3 ianuarie, pentru a-i fi comunicate rezultatele expertizei efectuate în ancheta Tel Drum, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din dosar.

Însă, în această perioadă, președintele Camerei Deputaților, LiviuDragnea, și-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Camerei Florin Iordache, pentru luna ianuarie, potrivit unei decizii publicate sâmbătă în Monitorul Oficial.

„Pe perioada vacanței parlamentare din luna ianuarie 2019 atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de domnul depoutat Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților”, se arată în decizia publicată sâmbătă în Monitorul Oficial.

În Tel Drum, faptele ar fi fost comise în perioada în careDragneaera președinte al Consiliului Județean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării OLAF (Oficiul european antifraudă).

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunțat, oficial, că LiviuDragneaeste urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obținute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracțiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, au transmis procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?