no author
Maria Stan
5619 vizualizări 26 nov 2018

”În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil şi implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistenţele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcţie, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în aşa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproşeze!", arată Stănescu într-un comunicat de presă.

"Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare! Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate şi de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”, mai precizează Paul Stănescu.

La finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD de luni, premierul Viorica Dăncilă se plângea că Paul Stănescu a refuzat să demisioneze din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, deşi i-a cerut acest lucru.

"Este normal, dacă am semnat revocarea, că vrem schimbarea sa. Este un fapt încheiat. S-a dat vot în CEx. Eu zic să privim spre viitor şi să vedem cum rezolvăm această problemă. Am discutat despre demisie cu domnul Stănescu. I-am solicitat acest lucru. Domnul Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia", a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Parlament.

Miercurea trecută, premierul a anunţat că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce şeful statului a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

A doua zi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va mai lua nici o decizie privind remaniere guvernamentală, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Liderii PSD au solicitat demisia de onoare a celor doi miniştri. Dacă Lucian Şova şi-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, Paul Stănescu refuză să plece, susţinând că nimeni nu i-a reproşat nimic legat de activitatea profesională.

Şeful statului nu a semnat decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu, iar jurnalistul Doru Buşcu a dezvăluit că cei doi s-ar fi întâlnit cu emisari ai preşedintelui Iohannis şi - refuzând să demisioneze - iau parte dintr-un plan de blocare a activităţii Guvernului Dăncilă. Amândoi miniştrii au negat vehement că participă la vreun joc conspirativ.

Deşi consideră că, în mod normal, preşedintele Klaus Iohannis trebuia să-i revoce imediat pe miniştrii de la Transporturi şi Dezvoltare regională şi să-i numească pe cei propuşi de premier, Liviu Dragnea, a declarat că PSD nu va iniţia niciun demers de suspendare din funcţie a şefului statului.

”Nu e absolut niciun demers (de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis - n.r.). Nu e luat în calcul un astfel de demers. PSD nu iniţiază niciun demers de suspendare”, a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, liderii PSD nu se tem de ameninţările Opoziţiei cu moţiunea de cenzură.

"Nu îmi este frică de o moţiune de cenzură. Am încredere în toţi colegii şi colegele mele, în coaliţie de guvernare şi am increderea că marea majoritate a lucrurilor din programul de guvernare le-am pus în practică", a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD.

"Nu cred că au şanse," a replicat şi Liviu Dragnea, precizând că are încredere că parlamentarii PSD nu vor vota pentru moţiune.

 

Citește și: