no author
Ana Petrescu
227 vizualizări 8 iul 2019

„Am mai decis astăzi (luni - n.r.) să formăm un grup de lucru condus de preşedintele Comisiei juridice, la care vor participa şi reprezentanţii noştri din Comisia de administraţie, de analiză ordonanţei de urgenţă privitoare la Codul administrativ pentru a identifica eventuale temeiuri de neconstituţionalitate şi de a pregăti o sesizare documentată către Avocatul Poporului în vederea atacării la CCR a Codului administrativ”, a declarat Ludovic Orban, luni, la finalul BEX al PNL.

Guvernul a adus modificări pentru clarificarea procedurii legate de trecerea unui bun din domeniul public al statului în cel al unităţilor administrativ teritoriale. Astfel ministerele pot iniţiat actul normativ pentru procedura mutării bunului respectiv din domeniul public în cel al unităţilor administrativ teritoriale.

A fost modificat şi articolul 94 referitor la folosirea limbii minorităţilor naţionale, în sensul în care autorităţile locale pot decide, prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităţilor în unităţile administrativ teritoriale şi în cazul în care nu este atinsă ponderea de peste 20% de reprezentare.

Ordonanţa de Urgenţă include şi o prevedere care îl obligă pe şeful statului să se pronunţe în termen de zece zile cu privire la numirea unui membru al Executivului.

 

Citește și: