no author
Cătălina Mănoiu
257 vizualizări 10 oct 2017

„Îl somăm pe Tudose să nu mai facă pe viteazul la televizor, să nu mai voteze în Biroul sau în conducerea PSD pentru menţinerea în funcţii a miniştrilor cu probleme penale şi îl somăm să iniţieze, pentru că are atribuţiile constituţionale, fără să mai ceară voie de la Dragnea, scoaterea, evacuarea din Guvern pe scara de urgenţă a miniştrilor cu probleme, indiferent că sunt probleme penale, probleme de plagiat sau că sunt probleme de analfabetism sau de incompetenţă crasă. În cazul în care nu va iniţia scoaterea din Guvern a tuturor miniştrilor cu probleme, luăm în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al partidului.

PNL i-a dat Guvernului un termen rezonabil de „o săptămână, zece zile", a afirmat Ludovic Orban.

Orban a spus că este posibil ca PNL să obţină voturile necesare pentru moţiunea de cenzură. "Am văzut că UDMR-iştii sunt cam supăraţi pe PSD pentru că Dragnea le-a tras ţeapă. (...) Normal că vom discuta cu toată lumea în momentul în care vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom strânge semnături şi vom deschide lista de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură către toţi parlamentarii", a spus Orban.

Liderul liberalilor a spus că PSD nu mai are nicio legitimitate pentru guvernarea României. „Singura soluţie posibilă este scoaterea de la putere a acestui grup toxic pentru România şi reîntoarcerea la popor prin alegeri anticipate (...) Văzând ce fac şefii lor ar trebui ca majoritatea parlamentarilor să le dea un brânci pe scări, nicidecum să-i mai sprijine în funcţii", a spus Orban.

„Vom iniţia o modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât să putem iniţia strângerea de semnături pentru propunerea de demitere a preşedintelui Camerei Deputaţilor. La ora actuală, printr-o greşită interpretare a unor decizii ale Curţii Constituţionale, preşedintele Camerei nu poate fi schimbat decât la propunerea liderului grupului care l-a propus ceea ce mi se pare total inadmisibil. Dorim să schimbăm Regulamentul astfel încât fie o treime, fie mai multe grupuri parlamentare să poată să iniţieze demiterea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a domnului Dragnea”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că la vot secret „nu se ştie niciodată” câţi vor fi împotriva liderului PSD. „La cota de popularitate a lui Dragnea - nu vorbim de cota de popularitate din afara Parlamentului, ci la cea din Parlament - nu se ştie niciodată la vot secret câte voturi de la PSD ar putea fi împotriva lui”, a spus Orban.

Citește și: