no author
Iasmina Ardelean
229 vizualizări 13 ian 2018

„E un nou episod al unei lupte pentru putere. Episodul anterior s-a numit Grindeanu, episodul actual se numeşte Tudose, dar n-are nicio legătură cu nevoile ţării, că nu se ceartă pe unde să treacă autostrada sau dacă să aloce mai mult din PIB pentru Sănătate sau pentru Educaţie. E o luptă de baroniadă, n-are nicio legătură cu ţara reală, face parte din statul lor paralel. E o luptă între grupări politice de tip mafiot. Ce e trist e că în timp ce ei se ceartă pe prostii, competenţa, de exemplu, e un cuvânt care lipseşte total şi în funcţie de turneul în judeţele din Moldova al lui Dragnea, în funcţie de asta vom avea alt ministru de Interne, că discuţia nu e pe competenţă, e pe cine câştigă, ca să o păstrăm sau nu pe Carmen Dan”, a declarat Seidler, pentru MEDIAFAX.

Deputatul USR a susţinut că din viaţa politică ar trebui să plece persoamnele care au condamnări penale definitive.

„În opinia mea, cel puţin, ar trebui să plece din viaţa politică persoanele care au condamnări penale definitive, e criteriul minimal de igienă politică. Apoi, trebuie să plece toţi cei care îi sprijină chiar şi tacit, în politică, pe primii, iar când am spus asta, deja i-am inclus şi pe Dragnea, şi pe Tudose. Atâta timp cât nu văd alte priorităţi, în afară de schimbarea legilor justiţiei, ce mi-e că pleacă Grindeanu şi vine Tudose? Aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, a adăugat Cristian Seidler.

Liderul executive al PMP, deputatul Eugen Tomac, a precizat că e regretabil faptul că, în Anul Centenarului, PSD dovedeşte că a moştenit ce era mai rău din Partidul Comunist.

„PSD-ul ne oferă încă o dată o lecţie de demagogie politică. Prin tot ceea ce se întâmplă la ora actuală, că PSD-ul a transferat bătălia politică internă în sânul instituţiilor statului, PSD ne demonstrează că a moştenit în totalitate tot ce este mai rău din Partidul Comunist. Aceste practici pe care le aplică astăzi, ne arată că oamenii ăştia nu înţeleg că instituţiile statului sunt ale tuturor românilor. Faptul că au transformat Poliţia Română într-un poligon politic, unde se duce o luptă pentru putere între premier şi preşedintele partidului, arată, de fapt, cât de mici sunt ca gândire politică”, a declarat Tomac pentru MEDIAFAX.

Deputatul PMP a adăugat că problema se pune ce măsuri va lua Guvernul în urma crizei care s-a declanşat în interiorul Poliţiei Române.

„Până la pleca Tudose de la Guvern, trebuie să vedem de ce ministrul de Interne a folosit o tragedie pentru a-şi regla nişte conturi în interiorul sistemului”, a mai spus Tomac.

Preşedintele executiv al PMP a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să ia act de incapacitatea PSD de a gestiona guvernarea şi să se gândească la o soluţie în interesul ţării.

„Dacă PSD-ul va decide să repete scenariul Grindeanu 2, atunci în mod clar, PSD-ul nu mai trebuie să formeze următorul Guvern. Preşedintele are responsabilitatea de a lua act de faptul că partidul cu cele mai multe mandate în Parlament nu poate gestiona guvernarea, spre urmare trebuie să se gândească la o soluţie în interesul României, nu în interesul unei găşti politice. PSD-ul trebuie să înţeleagă că rezultatul alegerilor nu le dă dreptul să discrediteze total Guvernul României şi instituţiile fundamentale ale statului. Dacă nu sunt capabili să guverneze, există în democraţie şi opţiunea Opoziţiei”, a subliniat Eugen Tomac.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a caracterizat scandalul din PSD ca o bătaie de joc faţă de cetăţeni.

„E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor. În loc să se ocupe de guvernare, ei se răfuiesc între ei, care să deţină puterea şi care să conducă Guvernul. La ora actuală, avem un premier care nu mai este în realitate sprijinit de partidul de guvernământ, care are nişte miniştri care nu-l ascultă, deci un premier care nu mai reprezintă pe nimeni şi un partid de guvernământ care nu-i mai reprezintă nici pe oamenii care i-au votat”, a declarat Orban, pentru MEDIAFAX.

Senatorul PNL Iancu Caracotă i-a atenţionat pe premierul Mihai Tudose şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să se preocupe de nivelul de trai al românilor.

„Atrag atenţia premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea că preocupările lor nu trebuie să fie legate de scaunul de ministru al doamnei Carmen Dan sau de reglările de conturi dintre ei, ci de nivelul de trai al românilor şi de siguranţa lor. Pe şeful Guvernului nu numai că nu-l interesează coşul zilnic al românilor, ci ignoră şi starea de nesiguranţă pe care oamenii o au după cazul poliţistului pedofil. (…) Orice întârziere în luarea unei decizii va afecta imaginea Ministerului de Interne şi va conserva o stare de insecuritate printre români”, a precizat Caracotă, potrivit unui comunicat de presă.

Preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgentă a CExN al partidului, precizând că o impune situaţia din ultimele zile, la acest apel raliindu-se fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene. De asemenea, aceeaşi solicitare au făcut-o primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, filiala din Vaslui a PSD şi social-democraţii din judeţul Olt.

Citește și: