Cea mai dură poziție ANTIEUROPEANĂ! Ludovic Orban: Dragnea, inamicul public NUMĂRUL 1

Cea mai dură poziție ANTIEUROPEANĂ! Ludovic Orban: Dragnea, inamicul public NUMĂRUL 1
Publicat: 17/12/2018, 00:49
Actualizat: 25/03/2019, 22:57

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, că, prin discursul de la Consiliul Național al PSD, Liviu Dragnea a dovada celei mai dure poziții anti-europene, prin care a declarat practic război tuturor partenerilor României din cadrul Uniunii Europene și NATO.

„Liviu Dragnea a pierdut orice contact cu realitatea și a ținut să o demonstreze astăzi întregii țări din cadrul reuniunii PSD. E stupefiant modul în care acest personaj crede că poate să așeze întreg statul român la cheremul său, identificând cu insistență întrega Românie cu Partidul. Pentru cei care mai aveau vreun dubiu, Liviu Dragnea a făcut dovada celei mai dure poziții anti-europene printr-un discurs autocratic, prin care practic, a declarat război tuturor partenerilor României din cadrul Uniunii Europene și NATO,” avertizează Ludovic Orban într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Liderul PNL îl crede pe Dragnea capabil de orice ticăloșie împotriva României doar pentru a-și servi propriul interes.

„Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun, capabil să condamne România la cea mai întunecată perioadă a sa. Acest individ a lansat atacuri împotriva tuturor instituțiilor care nu se află sub controlul său politic, printr-un urlet de disperare venit parcă din cavernele regimului totalitar, prin cel mai agresiv și mai ticălos discurs antidemocratic și antieuropean de la aderarea României la UE. Liviu Dragnea este inamicul public numărul 1 al oricărui român care își dorește să trăiască într-o țară civilizată, bazată pe respectarea legii și pe justa recompensare a muncii sale. Acest individ este capabil de orice nenorocire și ticăloșie împotriva intereselor firești ale României doar pentru a-și servi propriul interes.”

Ludovic Orban apreciază că plângerea PSD pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis nu va avea succes, dar e un mesaj parșiv și înfiorător.

„Atacul lansat la adresa președintelui Klaus Iohannis, lipsit de rațiune și argument, este un semnal înfiorător dat tuturor celor care privesc spre România. Concretizarea unui demers precum cel propus de Liviu Dragnea în cazul șefului statului este o iluzie, însă este un mesaj extrem de parșiv la adresa oricărui român care are curajul să i se opună proiectului de dominație al lui Liviu Dragnea,” consideră Orban, care face apel la parlamentarii PSD și ALDE să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

„Fac un apel la responsabilitate către toți cei care fac parte în acest moment din coaliția PSD-ALDE să ia distanță în cel mai scurt timp de Liviu Dragnea. Delimitarea de acest personaj, căruia i-a fost întunecată rațiunea, este în propriul interes al celor care sunt astăzi lideri ai PSD și ALDE. Fac un apel către parlamentarii PSD și ALDE să realizeze faptul că tot ceea ce a perorat Liviu Dragnea este cel mai puternic argument pentru a vota moțiunea de cenzură ca unic instrument democratic și constituțional prin care poate fi oprit acest dezaxat care vrea să dea foc României,” concluzionează Orban.

Și președintele PMP a reacționat la discursul lui Liviu Dragnea din ședința Consiliului Național PSD, pe care îl consideră expresia unei paranoia de care suferă „banditul de la Gratia”.

„Paranoicul de la Gratia. Pe de o parte, nonconflictuala Vasilica cere unitate în cele șase luni. Pe altă parte, banditul de la Gratia vrea suspendarea președintelui Iohannis. Drogați, bani de la Soros, colegi trădători, sabotori printre funcționari… E clar: ori îi găsim un loc la Bălăceanca, ori la Rahova”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR Dan Barna i-a cerut din nou președintelui Klaus Iohannis să participe la toate ședințele de guvern, pentru a împiedica Coaliția PSD-ALDE să adopte ordonanța de urgență privind aministia și grațierea, așa cum i s-a cerut premierului în ședința Consiliului Național PSD.

„Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluție. În urmă cu trei zile, am avut prima și ultima tentativă de a obține niște garanții de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregatește și a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât și ministrul Justiției ne-au asigurat că nu intenționează să dea o astfel de ordonanță. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât și domnul Toader au mințit. Că ne-au mințit pe noi, de la USR, este mai puțin important. Că au mințit o țară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanța de urgență pentru a-i scăpa de pușcărie pe Dragnea și Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Președinției UE este o umilință uriașă pentru România și va avea consecințe imprevizibile asupra viitorului nostru european,” avertizează Dan Barna.

Și el le-a cerut deputaților și senatorilor să uite pentru o zi că sunt politicieni și să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

„Să uite de calcule, de aranjamente și de combinații. Această moțiune este ultima șansă de a înlătura guvernul Dăncilă înainte ca Liviu Dragnea să ne împingă în afara Europei. Reiau apelul pe care l-am făcut președintelui Iohannis, de a participa la toate ședințele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanță. Dacă e nevoie să participe la toate ședințele de guvern, atunci îi cer președintelui să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituționale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanțe. Dacă moțiunea nu va trece, dacă guvernul Dăncilă reușește totuși să dea ordonanța de urgență, atât eu, cât și colegii mei din USR vom fi în București, în stradă, așa cum am fost și la OUG 13 și pe 10 august. Vom ieși în toată țara și vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în fața frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta pașnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea și regimul corupt, mincinos și iresponsabil pe care acesta l-a instaurat”, anunță liderul USR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului