Nu m-am decis! CIORBEA, despre un nou mandat ca AVOCAT al POPORULUI. Se simte atacat și nimeni NU vede cât muncește

Nu m-am decis! CIORBEA, despre un nou mandat ca AVOCAT al POPORULUI. Se simte atacat și nimeni NU vede cât muncește
Publicat: 21/02/2019, 14:48
Actualizat: 26/03/2019, 07:36

„Ca să îi liniștesc pe mulți sau, dimpotrivă, să îi bag în viteză. Vreau să le aduc la cunoștință că mai sunt circa două luni și două săptămâni până se împlinesc cinci ani de când am depus jurământul. Sigur, teoretic se poate prelungirea cu două săptămâni. Teoretic se poate și reînnoirea mandatului. Puneți-vă în mișcare și veți găsi pe cineva să vă facă ce vă dorește. Să fie de acord și puterea și președinția și tribunale și partide și toată lumea să fie mulțumită”, a declarat Victor Ciorbea.

Întrebat dacă mai vrea un mandat, Ciorbea a răspuns: „Nu am luat încă o decizie în privința asta pentru că nu știu dacă e atât de plăcut să fii atacat și nimeni să nu remarce ai făcut sau nu”.

Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului în 15 aprirlie 2014.

Anterior, Ciorbea fusese numit membru neexecutiv al Consiliului ASF.

La începutul lunii februarie, Victor Ciorbea s-a plâns senatorilor că președintele Klaus Iohannis dorește să-l lase fără pensia specială. Cel ce reprezintă instituția Avocatul Poporului dă exemple de salarii mari încasate de alți asemenea oficiali, la nivelul UE.

Victor Ciorbea a transmis un memoriu comisiei juridice a Senatului, în care semnalează că președintele Iohannis vrea să-i ia pensia specială. Acesta invocă rapoarte ale Comisiei de la Veneția, în care sunt oferite exemple statele în care salariul Avocaților Poporului este egal sau chiar mai mare decât cel încasat de judecătorii CCR, de exemplu.

Ciorbea a trimis memoriul la Senat pe 18 ianuarie, înainte de decizia CCR prin care pensia lui specială a fost declarată neconstituțională.

Demersul lui Ciorbea a fost anunțat pe Facebook de senatorul USR George Dircă. Astfel, beneficiile încasate de Ciorbea, acordate de PSD, prin lege, sunt „un semn al recunoașterii independenței și rolului constituțional” al Avocatului Poporului.

„Actul normativ criticat de președinte dă eficiență statutului constituțional al Avocatului poporului de apărător al drepturilor și libertăților persoanelor fizice”, explică Victor Ciorbea.

„Rangul înalt, reține Comisia de la Veneția, este unul dintre factorii esențiali care garantează independența Ombudsmanului față de ingerințele politice și permit instituției să funcționeze efectiv și eficient”, mai arată Ciorbea în memoriul trimis senatorilor.

Problema stabilirii remunerației„, mai scrie Ciorbea, „nu este doar o chestiune de respect public, ci și de independență a instituției”.

CCR a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că pensia specială a lui Ciorbea – de aproape 30.000 de lei – este neconstituțională și au trimis actul normativ Parlamentului.

„Avocatul Poporului, dl. Ciorbea lovește din nou, dar in interes propriu

Printr-o cerere adresată Comisiei Juridice din Senatul României, Victor Ciorbea își amintește brusc de practica Comisiei de la Veneția, pe care părea că o uitase atunci când Guvernul a adoptat OUG 92 ce a modificat legile justiției contrar recomandărilor partenerilor europeni. Acum ne trimite un mesaj cu subînțeles prin care ne pune în vedere că atât timp cât Avocatului Poporului și adjuncților sai nu le sunt asimilate drepturile cu cele din sistemul judiciar sau chiar cel al Curții Constituționale, statul nu recunoaște pe deplin statutul constituțional specific al Avocatului Poporului în concordanță cu statutul european al omologilor din statele europene.

Pe scurt, domnul Ciorbea ne explică de ce trebuie sa il platim mai bine, daca vrem sa fim europeni.

In plus, problema stabilirii remunerației Ombudsmanului este o chestiune ce ține atât de respect public, cât și de independența instituției, ne bate obrazul dl. Victor Ciorbea, invocand practica Comisiei de la Veneția.

Ca sa intelegeti mai bine ce ne cere domnul Ciorbea, va spun doar ca asimilarea cu rangul, salarizarea și condițiile de pensionare cu funcția de ministru nu i se pare suficienta Avocatului Poporului. Domnia sa doreste o recunoaștere sporită, mult peste merite, asimilată cu calitatea de judecător constituțional.

Dar cel mai mult domnul Victor Ciorbea dorește să identifice o cale prin care să cumuleze pensia cu salariul așa cum o fac bugetari de lux!

Ei bine, in sfarsit aflam subiectul care il scoate din amortire pe domnul Ciorbea: banii sai. Independenta justitiei poate sa astepte, nu?”, transmite USR-istul George Dircă pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...