MOȚIUNEA A TRECUT. GRINDEANU A FOST DEMIS. Dragnea: „Am 4 variante de premier”. LIVE TEXT

MOȚIUNEA A TRECUT. GRINDEANU A FOST DEMIS. Dragnea: „Am 4 variante de premier. LIVE TEXT

Coaliția PSD-ALDE, ajutată de unii parlamentari ai minorităților naționale, au strâns 241 de voturi în favoarea moțiunii de cenzură împotriva propriului Guvern conduse de Sorin Grindeanu. Felicitându-se și făcându-și poze în plen cu Liviu Dragnea, unii deputați PSD s-au bucurat, după cum remarca Victor Ponta, că propriul guvern a picat. Președintele Klaus Iohannis a fost informat, iar luni el va convoca partidele parlamentare la Cotroceni, pentru consultări, în aceste zile el aflându-se în Germania, într-o vizită de lucru. În PSD au început deja discuțiile despre cine va fi premier. Primarul general al Capitalei, vicepreședintele PSD Gabriela Firea, a declarat că PSD va merge la Cotroceni cu „două-trei” propuneri de premier.

UPDATE 16:00 Liviu Dragnea face declarații de la Parlament:

„România a intrat în normalitate și în rigorile constituționale. A fost o acțiune politică asumată de PSD și ALDE.

„Din câte știu eu, majoritatea este mai mare decât minoritatea. Dacă după toate presiunile noi am reușit să avem o majoritatea calificată pentru a da jos guvernul, nu se pune problema majorității pentru a pune guvernul. Vom avea un CEx și duminică după-amiază o întâlnire cu grupurile parlamentare”.

„Sunt absolut convins că președintele Iohannis va fi interesat în continuare de stabilitatea României”.

Un domn Costi Iacov care suna la Guvern, care mergea peste secretarul general al Guvernului, care suna în partid„.

„Eu mă așteptam ca premierul Grindeanu să-și prezinte demisia, dar nici după moțiune nu își dă demisia”

Din partea mea și a colegilor mei, dl Grindeanu nu va avea de suferit. Nu începem o vânătoare de vrăjitoare. El nu mai este membru PSD. El să aibă grijă la cei de care s-a înconjurat, acolo să nu aibă probleme„.

Eu am patru variante (de premier – n.r.), și doamne și domni. Ca să-l citez e un coleg de-al meu celebru, altă întrebare„, a spus Dragnea, care a adăugat că la Cotroceni va merge cu o singură propunere de premier.

„Nici vorbă, în aceste zile. Nu este preocuparea mea să ajung premier. Categoric cred că e o lege strâmbă, e o condamnare pe viață, am spus și mai demult”, a spus Dragnea despre legea 90/2001 privind interdicția condamnaților penal de a ocupa o funcție în Guvern, întrebat fiind dacă vrea să o modifice în spiritul deciziei CCR.

„S-a discutat în CexN (atunci când a fost adoptată OUG 13 – n.r.), pentru că era o situație tensionată, erau oameni în stradă, despre faptul că Sorin Grindeanu rămâne în continuare premier PSD”.

„Imediat după decizia CEx de miercuri către partenerii noștri care este situația și că este stabilă”.

UPDATE 15:00Sorin Grindeanu susține declarații de la Guvern:

„Aștept până când Parlamentul va aproba noul Guvern, respectând toate procedurile constituționale și legale. Sper ca votul de astăzi să nu vie o mare greșeală iar PSD să numească viitorul premier. Important e să ieșim din acest blocaj”

„PSD nu înseamnă Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie să rămână unit”.

„Sper ca în 6 luni să nu ajungem într-o situație similară. România nu merită așa ceva. Le mulțumesc tuturor miniștrilor și le transmit că trebuie să vină în continuare la serviciu și să își facă datoria. Îi mulțumesc lui Victor Ponta , apreciez foarte mult că a fost alături de mine în aceste zile. Am ales calea cea mai grea, să nu accept funcții, să nu fac compromisuri, să nu negociez cu nimeni, ci să fiu corect și transparent și să îmi fac datoria până la capăt, în mod onest”.

Grindeanu a declarat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, după votul din Parlament, însă nu a dorit să detalieze despre ce au vorbit.

„Eu cred că a fost un vot împotriva lor. Când vii și arăți că țara e pe făgașul corect, avem această creștere economică, înseamnă că s-au făcut lucruri bune. Faptul că tu vii și nu îți susții acele lucruri bune pe care le-ai făcut pentru mine e un mare semn de întrebare. Eu dacă aș fi în locul domnului Dragnea nu i-aș mai pune în noul Guvern”, a spus Grindeanu, întrebat cum s-a simțit când unii dintre miniștrii săi au votat propriului Guvern.

„La Vila Lac 1 m-am întâlnit cu Victor Ponta, cu parlamentari din Timiș, Caraș, Nicu Bănicioiu, au fost mai mulți”.

„Informarea către Iohannis a plecat de la mine către președinte, prin SMS”, a spus Grindeanu despre cum l-a informat pe Iohannis de rezultatul votului.

„Chiar așa mi s-a spus: cum tu chiar nu știai că e un Guvern de sacrificiu? Nu, chiar nu știam”.

„De asemenea, am înțeles că, după ordonanță (OUG 13 – n.r.), deși mai sunt câteva etape importante până atunci, am venit și am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunț, că nu cred că mai e normal să rămân. Și cu rugăminți ale aceluiași CEx, în unanimitate, a fost atunci și o conferință de presă, am înțeles că e de datoria mea să rămân”.

UPDATE 14:15 Gabriela Firea: „Dragnea va merge la Cotroceni cu două-trei propuneri de premier”.

UPDATE 14:10Victor Ponta: „Puteam să facem un singur lucru, să asigurăm votul secret, atunci probabil erau 40-50 de voturi împotrivă. Domnul Dragnea a asigurat votul controlat și a câștigat, în politică e ca și în sport. Dragnea are toată puterea. S-o folosească mai bine decât până acum. Domnul Dragnea are toată putearea , în acest moment dl Dragnea e PSD”.

UPDATE 14:00Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor: „O să îmi văd de viață, poate o să îmi iau un concediu. Nu regret că am rămas alături de Sorin Grindeanu, eu am considerat că nu e normal să avem un guvern condus din umbră”.

UPDATE 13:58Luni au loc consultări cu partidele parlamentare cu președintele Klaus Iohannis, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt de la Cotroceni. Președintele este plecat din țară, în vizită de lucru în Germania, însă a fost informat de rezultatul moțiunii.

UPDATE 13:55Victor Ponta: „Am văzut colegi îmbrățișându-se pentru că a trecut moțiunea împotriva guvernului PSD. Eu cred că PSD a pierdut azi. Viața nu se termină dacă nu mai ești membru al PSD”.

UPDATE 13:50Din totalul de 464 de parlamentari, au fost prezenți 397, din care au votat pentru 241. Moțiunea a trecut, s-a anunțat rezultatul oficial de la tribuna Parlamentului. Situația va fi adusă de îndată la cunoștința președintelui României, a anunțat președintele de ședință, Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE 13:36Mircea Drăghici, parlamentar PSD a anunțat, imediat după terminarea votului, că 241 de voturi au fost pentru moțiunea de cenzură, ceea ce înseamnă că aceasta a trecut. Moțiunea avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

UPDATE 13:28 VOTUL S-A ÎNCHEIAT

UPDATE 12:42Votul asupra moțiunii a început. Victor Ponta a votat primul, cu bilele la vedere.

UPDATE 12:35Sorin Grindeanu: Mi-am dat seama că oricine ar fi fost sau ar putea să devină prim ministru, nu are nicio șansă să-și exercite funcția. Niciuna. Am auzit aluzii, acuze nefondate și insinuări. Singurele lucruri clare sunt promisiunile ăfcute mie și lui Victor Ponta și altora de către domnul președinte în ultimele zile. Legat de Sistem , ce luptă a avut Dragnea cu Sistemul în aceste luni, în afară de celebra ordonanță 13? A jucat cineva din această sală tenis cu ei? A mângâiat cineva ghipsul sistemului ca să scape de dosare?

În sală aici sunteți vreo 5 prim miniștri, vreo 50 de miniștri. Asta s-a discutat în ultimele zile. De ce nu aveți încredere de vot secret, dacă există o așa de mare încredere?

Sper să se încheie cu bine toată această aventură și PSD să rămână la guvernare.

UPDATE 12:33 Varujan Pambuccian, reprezentantul minorităților naționale: Nu este războiul nostru, nu l-am pornit noi, nu am avut nicio contribuție la el, nu ne interesează. Neparticiparea ar fi însemnat să fim într-una dintre tabere. Singura soluție: vom vota fiecare cum crede de cuviință. Noi nu am negociat nimic, nu ne interesează acest război”.

UPDATE 12:30Traian Băsescu, senator PMP: „Înainte de a începe, Liviule, ceva minute în plus?”.

„Indiferent care va fi rezultatul demersului de astăzi, drumul pe care trebuie să îl luați, dragi majoritari, este în opoziție”, a spus Băsescu, într-o intervenție de doar câteva secunde.

UPDATE 12:15Deputatul USR Dan Barna: Ținem minte acele imagini cu Liviu Dragnea și CP Tăriceanu care îl duceau de mânuță pe Sorin Grindeanu, ca pe un copil la școală.

Asta e tot ce au putut să facă cei mai buni oameni din PSD și ALDE, 13% din programul de guvernare?

UPDATE 12:10 Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL: Nu a cerut poporul demiterea acestui Guvern PSD. O cer domnii Liviu Dragnea și CP Tăriceanu, pentru a-și pune o altă garnitură de lideri mai obedienți și mai servili. PSD și ALDE au împins România în trei crize majore în ultimele 6 luni.

Spuneți în moțiune că e premierul nimănui. Nu este premierul PSD și ALDE, pentru care ați strâns 1,5 milioane de semnături?

Trebuie să ne uităm la Teleorman dacă vrem să vedem ce poate da României Liviu Dragnea. Orice implicare a lui în procesul de guvernare este toxică.

Dvs, dle Grindeanu, ați sugerat că Dragnea v-a cerut lucruri incorecte. Facței un bine acestei țări și clarificați aceste lucruri de la tribuna Parlamentului. Arătați că nu ați fost complice la adoptarea OUG 13, la alocarea discreționară a fondurilor. Mi-e greu să cred că veți avea curajul.

Ce a reușit președintele Iohannis în plan extern, distrugeți dvs, piromanii de la PSD.

Această criză apare ca o reglare de conturi în stil mafiot.

Nu vom vota această moțiune. Tot ce ați făcut în ultimele 6 uni este o bătaie de joc la adresa românilor.

Tăriceanu i-a tăiat mcrofonul Ralucăi Turcan, pentru că a depășit timpul alocat.

UPDATE 11:55Liviu Dragnea a început declarațiile în plen.

„Nu mi-am dorit să ajungem aici. Lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-LALDE, așa cum au dorit românii în decembrie. Vrem să oprim o guvernare care nu și-a asumat programul de guvernare și promisiunile noastre în campania electorală. Am ales să fim sinceri cu partidul, dar mai ales cu românii care ne-au ales, în loc să pretindem că totul este în regulă”.

„Am preferat să luăm această decizie grea pentru a pune lucrurile la punct. Nu s-a așteptat nimeni ca fostul nostru coleg să reacționeze cu atâta îndărătnicie, rea-credință și uneori cu lipsă de rațiune”.

„Am devenit președinte al PSD într-un moment dificil, după eșecul USL, după eșecul la alegerile din 2014, după demisia președintelui partidului. Partidul nostru era demoralizat. Eșecurile repetate au avut niște cauze, cele mai importante fiind trădarea și intervenția continuă a unui sistem care nu se poate împăca cu ideea că România trebuie să fie un sistem democratic”.

„Am renunțat la alianța toxică cu UNPR. Am câștigat alegerile cu propriile puteri, cu cel mai mare scor după 1992, pentru că am ieșit din marasmul înțelegerilor pe sub masă și românii au simțit asta. Unii care aruncaseră PSD pe tobogan au luptat împotriva PSD în campanie, pentru PRU”.

„Nu doresc ca lucrurile să meargă înainte oricum. Puteam să stăm liniștiți și să ne facem că supraveghem Guvernul și premierul, iar Guvernul să se facă în continuare că lucrează”.

Cei care s-au încuiat în clădirea Guvernului spun că Dragnea e prea autoritar. Sunt autoritar pentru că am spus că trebuie să separăm politica de servicii? Că trebuie să redăm justiției independența? Nu putem să ne prefacem că ce s-a întâmplat luni și marți cu 3 colegi ai noștri. Luni, au fost chemați la DNA președintele comisiei SRI și președintele executiv al PSD. Așa, întâmplător, ca martori. Ieri, un coleg de-al nostru, care înțeleg azi că a deranjat foarte mult că a prezentat o evaluare a fost luat cu mascații de acasă. Asta e calea pe care trebuie să mergem în continuare, la nesfârșit, și această țară să rămână captivă unor forțe care nu participă în alegeri?”.

Am crezut mult în Sorin Grindeanu și îmi asum asta. Nu am făcut-o în glumă, a,m crezut că este cea mai bună soluție pentru noi. Din păcate, acum și nu o spun cu bucurie, se agață de scaun în cel mai penibil mod. Va fi acuzat de o atitudine lipsită de onoare, de responsabilitate față de români și față de noi, partidele care l-am susținut.

La toate întâlnirile nocturne la care ați fost, nu 50, despre ce s-a discutat, despre funcții, dregătorii, ministere și câteva afaceri? S-a discutat cumva acolo despre România, despre educație, agricultură, infrastructură, salarii? Nimeni nu a spus asta din cei care au fost acolo. S-au promis lucruri irealizabile.

Vă cer azi să votați moțiunea aceasta care ne doare pe toți. Pentru ca țara să primească un Guvern mai devotat misiunii sale.

UPDATE 11:36 Sorin Grindeanu își prezintă poziția la tribuna Parlamentului.

„În decembrie 2016, chiar și după ce PSD a câștigat alegerile cu un scor istoric, urmăream cu toții cu sufletul la gură cum Klaus Iohannis numește sau nu un premier de la PSD. Prima opțiune a PSD, doamna Sevil Shhaideh, a fost respinsă și situația a durat două săptămâni. În ianuarie 2017, dl Liviu Dragnea m-a rugat să preiau funcția de premier. Știți care a fost primul meu răspuns: NU. Câștigasem niște alegeri la Timișoara, familia mea stă la TM, aveam niște planuri”.

„Am spus DA pentru că Liviu Dragnea mi-a promis că e prietenul meu. Că mă va suține, că facem un guvern din miniștri competenți, pe care partidul îi susține și care o să facă treabă. Și am acceptat miniștiri propușși de Liviu Dragnea. La nici 6 luni aflu brusc că Guvernul nu prea își face treaba, miniștrii sunt buni dar nu prea, că țara deși are performanțe economice foarte bune nu e brus cîn Vest și totul se baza pe o analiză pe care nu a văzut-o nimeni înainte la partid, despre care tot mai mulți colegi spun că nu e corectă și că e făcută de un singur om.

„Eu nu înțeleg de ce suntem azi aici în Parlament și cred că nici românii nu înțeleg asta. Nu înțeleg de ce atât de mult scandal în interiorul PSD la nici 6 luni după ce am câștigat alegerile cu un scor zdrobitor. Mă uit la dvs și îmi dau seama că foarte mare parte din dvs nu prea înțelegeți”.

„Niciodată nu am avut parte de o asemenea campanie negativă așa cum unele colege și unii colegi au făcut împotriva mea. Cine oare i-a împins să facă așa ceva? Am decis să nu demisionez din două motive, dar am convingerea că ce se va întâmpla în viitor îmi va da dreptate. Nu am demisionat pt că PSD riscă să piardă guvernarea și să ajungă iarăși la decizia dl președinte Klaus Iohannis. Cine ne garantează că dacă această moțiune de autocenzură va trece, Klaus Iohannis va numi premier de la PSD? Am vrut să aud acest lucru de la președintele partidului meu și nu ne-a dat nicio garanție. În al doilea rând, nu mi-am dat demisia pt că am considerat că România se afla la un moment de răscruce. Ne puteam întoarce la un moment dinainte de 1989 sau puteam privi către viitorul copiilor noștri”.

„Nu mă cred salvatorul României”.

„Ca premier al acestei țări, îmi cer scuze că trecem prin asta. România traversează o perioadă plină de oportunități. Această criză artificială vine în cel mai prost moment posibil pentru România, când lucrurile mergeau clar într-o direcție foarte bună”.

„Furtunile vin și trec, ca oamenii care le provoacă. În ultimele zile m-am întâlnit cu foarte mulți colegi de partid și mi-au spus că am procedat corect. Vreau să-i feleicit pe toți colegii mei din PSD, în special pe cei din Ardeal, care au avut curajul să spună clar ce s-a întâmplat în ultimele zile și că nu trebuia procedat așa. Dacă nu veți face asta în această seară, PSD se va duce la Cotroceni să-l roage frumos pe dl președinte Iohannis să pună premier PSD. În loc să îmi fac treab pt care m-ați trimis la Guvern, azi dezbatem dacă vrem să dăm singuri jos propriul Guvern. Sunt convins că după votul de azi PSD nu se va rupe, iar Grindeanu rămâne în PSD. Treubie să fiți conștienți că fiecare bilă pe care o introduceți în urnă poate să decidă guvernarea.

Să nu vă fie frică. Ce credeți că se poate întâmpla? O să vă dea pe toți 50 afară din partid? Nu cred că ajută România în niciun fel să facem 233 de concesii pe care e posibil să le plătim noi toți ca români.

UPDATE 11:35Senatorul PSD Mihai Fifor a terminat de citit textul moțiunii de cenzură.

UPDATE 11:26Cseke Attila a anunțat în plen că UDMR nu participă la dezbaterea și votul moțiunii de cenzură.

UPDATE 11:25Un bărbat îmbărcat în ie cu tricolor și cu un instrument muzical popular a intrat în plenul Parlamentului. Este vorba despre deputatul PNL Corneliu Olar. Președintele ședinței, Călin Popescu Tăriceanu, i-a rugat pe chestori să îl dea afară din sală.

UPDATE 11:20„Nu votez moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Avem de ales între Guvernul Grindeanu 2 și Guvernul Iohannis. Eu aleg Grindeanu”, a declarat Alin Văcaru, vicepreședinte al PSD Gorj și deputat. Deputatul PSD de Gorj Alin Văcaru a refuzat să semneze, duminică, moțiunea de cenzură pe care PSD a depus-o împotriva Guvernului Grindeanu. Deputatul Alin Văcaru se declarase, anterior, în favoarea „rămânerii lui Sorin Grindeanu”, spunând că retragerea sprijinului politic nu se decide într-o singură ședință. „Mă așteptam să fim întrebați dacă suntem de acord. Ne-am pripit și ne-am făcut de râs”, a spus Văcaru.

UPDATE 11:05 Liviu Dragnea a declarat că a avut o „discuție privată” cu Sorin Grindeanu de aproape 20 de minute, înainte de moțiune.

UPDATE 11:00Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în această dimineață. „Dânsul continuă să riște, cerând să demisionez înainte de a intra în sala de vot. Lucrul aceste nu este posibil, așa că mergem la vot”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a ajuns în Parlament cu o oră înainte de votul pe moțiunea de cenzură și a declarat că este optimist în legătură cu ce se va întâmpla în plen.

„Sunt optimist. Vreau binele României”, a comentat premierul Sorin Grindeanu.

Premierul a ajuns în jurul orei 10.00 la Palatul Parlamentului, iar la ora transmiterii știrii, este în birou cu Victor Ponta, deputatul de Timiș- Adrian Pau, Daniel Constantin, fostul copreședinte ALDE și cu deputatul PSD de Iași, Nicolae Bănicioiu.

UPDATE 10:55Ludovic Orban a declarat că liberalii vor fi în sală la votul moțiunii, dar că nu vor vota. Întrebat cum poate fi sigur că unii dintre colegii săi nu vor vota, Orban a exclus această posibilitate.

Potrivit unor surse, există deja o listă a PSD cu cine va face parte din viitorul Executiv, iar în locul lui Sorin Grindeanu ar ajunge prim vice-guvernatorul BNR, Florin Georgescu. Printre cei care rămân pe funcțiile lor sunt: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Rovana Plumb.

Și Tudorel Toader va rămâne la Ministerul Justiției, în timp ce ALDE ar urma să-și păstreze portofoliile actuale. La Finanțe, postul ar urma să fie ocupat de un nume care a mai deținut funcția, Eugen Teodorovici. Diplomatul de carieră, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupă poziția de Secretar General Adjunct pentru Provocări de Securitate din cadrul NATO) ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Leș la Apărare. Sorin Moisă și Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiații lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.

În momentul de față, puterea are o majoritate care depășește cu 14 aleși numărul necesar de voturi, 233, pentru ca moțiunea să treacă. Întrebat care este numărul disidenților din coaliție, președintele Senatului a spus marți că în jur de 16-17. Ar rămâne însă discuțiile cu aleși din alte formațiuni, despre care nu se știe nimic sigur, dar care vor putea fi văzute la vot.

Victor Ponta, secretar general al Guvernului de la începerea crizei, susține că nu sunt chiar atâția, doar vreo 13, dar suficient cât să nu treacă moțiunea de cenzură, bazându-se probabil și pe absențe sau alte negocieri.

„Eu sunt convins că 13 voturi, cu siguranță, nu vor fi. Ceea ce e foarte urât, ceea ce ilegal, ceea ce dorește în PSD – nu poți dă-ți dai jos propriul guvern negociind la bucată. Nu știu să se negocieze la bucată, dar sper să nu se negocieze la bucată, că e oribil. Dar mai sunt 19 ore în care poate să fie găsită o soluție”, a declarat Victor Ponta.

Și tabăra Grindeanu pare sigură pe victorie, în condițiile în care ședința de Guvern programată pentru marți a fost amânată după moțiune, în ziua de joi.

Moțiunea de cenzură nu va fi votată în mod sigur de cinci parlamentari PSD de Timiș:
deputatul Alfred Simonis
deputatul Bianca Gavriliță
senatorul Eugen Dogariu
senatorul Adrian Diaconu
deputat Adrian Pau
Județuț Caraș-Severin este reprezentat de trei deputați și un senator PSD. Deputatul Ioan Mocioală, președintele PSD Caraș-Severin, nu a putut fi contactat, iar senatorul Ionuț Chisăliță, deputatul Luminița Jivan și deputatul Ion Spânu au precizat doar că vor fi prezenți în sală miercuri, fără a spune cum vor vota.

Din Iași se află, în Parlamentul României, nouă aleși. Lor le-a cerut Mihai Chirica, suspendat din partid, să nu uite de promisiunea făcută în campania electorală și că, dacă că Guvernul va pica, tot în Iași se vor întoarce. Filiala județeană, prin vocea liderului Maricel Popa, a anunțat că aleșii din Iași vor vota moțiunea de cenzură. Se pare însă că fostul lider a avut un cuvânt greu de spus.
” PSD nu are dreptul sa îl lase pe președintele Iohannis să ducă tara din nou spre un guvern de tehnocrați, cel mai dezastruos din ultimii 30 de ani! Votul meu se duce spre continuarea programului de guvernare așa cum a fost el propus și votat. În democrație nimeni nu are dreptul sa se tina cu dinții de o funcție, indiferent care este aceasta! PSD a suferit prea mult pana acum din cauza orgoliilor, guvernarea suferă din cauza orgoliilor”, a declarat Silviu Macovei. Parlamentar PSD Iași.

Alți doi aleși sunt plecați din țară și nu au participat nici la discuțiile dintre parlamentarii din Iași de duminică seara. Este vorba despre Nicolae Bănicioiu și Vasile Câta. Rămân cinci parlamenari PSD care nu au anunțat cum vor vota.

Tot pe lista favorabilă lui Grindeanu se află deputatul Victor Ponta.Un alt nume vehiculat este cel al lui Daniel Constantin, exclus recent din ALDE și care a fost văzut duminică dimineața la Palatul Victoria, unde a discutat cu premierul Sorin Grindeanu.
Alături de el ar putea veni și alți apropiați:
Damian Florea (demisionar din ALDE)
Eugen Durbaca (demisionar din ALDE)
Mircea Banias (demisionar din ALDE)
Sorin Câmpeanu (demisionar din ALDE)
Pe lista lui Grindeanu ar mai fi Alin Vacaru , parlamentar trimis în Legislativ de PSD Gorj. Acesta nu a semnat moțiunea de cenzură. Un alt nume vehiculat este cel al lui Șerban Nicolae, care a făcut un apel la colegii săi să poarte un dialog și să nu mai caute dușmani în partid.

Eugen Teodorovici apare și în tabăra lui Grindeanu, având în vedere apropierea de Victor Ponta. Pe același motiv ar mai fi Rovana Plumb, al cărei nume apare în ambele tabere.

UDMR, PMP și USR au anuțat că nu vor fi în sală la votul pe moțiunea de cenzură, în timp ce aleșii PNL vor sta în bănci, dar nu vor vota.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului