Ministru, despre moțiune: Dacă aveau dorința și putința, nu ar fi împins-o săptămâna viitoare / Deputat USR: Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare

Ministru, despre moțiune: Dacă aveau dorința și putința, nu ar fi împins-o săptămâna viitoare / Deputat USR: Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare
Publicat: 02/10/2019, 18:02

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a spus, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, că nu crede că moțiunea împotriva Guvernului va trece.

„Nu. Voiam să facem moțiunea cât mai repede, ei au tergiversat-o și au împins-o pe săptămâna viitoare. Dacă voiau într-adevăr să pice Guvernul și aveau și putința depuneau moțiunea mult mai repede și chiar dacă au depus-o ieri puteau să solicite votul în plen mai repede”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă peste două săptămâni crede că va mai fi ministru, Bogdan Trif a spus că acest lucru nu este important. „Nu are nicio importanță, un ministru este vremelnic, important e să lăsam proiecte bune pentru țară”, a mai spus acesta.

Bogdan Trif a participat la Sibiu la deschiderea Forumului Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei.

Stelian Ion: Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare

Stelian Ion a afirmat că necitirea moțiunii de cenzură în ziua în care a vrut PSD prefigurează cât se poate de clar că zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Întrebat despre absența la vot a lui Dan Barna, deputatul USR a spus că acesta avea demult programată caravana în diaspora.

„Încercarea PSD de a stabili programul moțiunii noastre a eșuat. Astăzi, a fost foarte clar că au pierdut majoritatea în Parlament, și în Camera Deputaților și în Senat, deci în ședința reunită. A fost un test important al nostru, al Opoziției, pe care l-am trecut cu brio”, a afirmat Stelian Ion, miercuri, la Parlament.

Deputatul a adăugat că deși socia-democrații s-au aflat în număr foarte mare la ședința Birourilor permanente reunite, pentru stabilirea calendarului moțiunii, nu au reușit „să-și impună programul abuziv”.

„Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare și este o chestiune doar de timp până să se întâmple acest lucru. Ne-am mobilizat și astăzi. După câte ați observat, și PSD s-a mobilizat, și-a adus toți oamenii, era sala plină, cu toate asta, n-au reușit să-și impună abuziv programul pe care îl gândiseră inițial.”, a explicat Ion.

Întrebat despre absența la vot a președintelui USR la votul de miercuri, Stelian Ion a răspuns: „Domnul Barna este la o întâlnire pe care o antamase cu mult timp înainte și se întoarce în țară, pentru că știe care este programul, a știut întotdeuna care este programul până la moțiunea de cenzură”.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Prezidențiabilul Alianței USR-PLUS Dan Barna se află într-o caravană de campanie electorală, în perioada 30-5 octombrie, în mai multe orașe din Europa, unde se va întâlni cu românii din Diaspora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA