Ludovic Orban pregătește OUG pe restructurarea Guvernului: Este în lucru / E necesară depolitizarea urgentă a MAE

Ludovic Orban pregătește OUG pe restructurarea Guvernului: Este în lucru / E necesară depolitizarea urgentă a MAE
Publicat: 05/11/2019, 13:07

Marcel Vela, despre polițiștii de la Caracal: Măsurile propuse le voi semna

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marți, întrebat despre polițiștii cercetați disciplinar în cazul de la Caracal, că va semna deciziile care vor fi propuse în urma verificărilor dispuse.

Întrebat despre cei 15 polițiști cercetați disciplinar în cazul de la Caracal, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că va semna măsurile propuse în urma anchetei.

„Măsurile propuse le voi semna”, a spus Vela.

De asemenea, întrebat despre concediile medicale de care s-ar fi folosit unii dintre polițiștii cercetați, pentru a tergiversa cazul, Vela a spus că va fi verificat și acest aspect.

„Legat de tot ceea ce ați spus dumneavoastră cu concedii medicale și cu tertipuri, ca să vă citez, evident că nu sunt de acord cu ele și toate posibilele tertipuri vor fi verificate și măsurile vor fi așa cum propun comisiile de disciplină, astfel încât să aveți cunoștința că fiecare polițist vinovat a primit pedeapsa cuvenită”, a mai spus Vela.

Mînzatu, bilanț: 10 miliarde euro fonduri europene rambursate, rata absorbției peste 32 %

Guvernul PNL preia o Românie cu aproape 10 miliarde euro fonduri europene rambursate, care înseamnă peste 32 % rata absorbției dar și a șaptea sumă absolută, ca stat, contribuție la absorbția generală la nivelul UE, arată un bilanț al fostului ministru al Fonadurilor Europene, Roxana Mînzatu.

„Avem asigurat un flux de plăți care asigură atingerea de către România a unei rate de absorbție FESI de 35% la 31 decembrie 2019 (557 milioane euro este suma estimată a fi rambursată, aferentă aplicațiilor de plată transmise în lunile noiembrie – decembrie 2019, aceste două luni de final de an fiind, de la aderarea României la UE, lunile în care, tradițional, se declară mare parte din cheltuielile care generează absorbție)”. Aproape 7200 de proiecte au contract de finanțare semnat, însemnând 93,5% rata de contractare, arată documentul care subliniază că mai sunt 4 ani și 2 luni pentru a absorbi fondurile disponibile pentru exercițiul 2014-2020, astfel încât se poate ajunge la un grad eabsorbție de 100%.

Roxana Mînzatu spune că a semnat contracte de finanțare de peste 200 milioane euro vizând digitalizarea administrației și a educației (Sistemul integrat de management al școlarității sau Biblioteca Virtuală) și serviciile publice electronice (informatizarea eliberării actelor de identitate sau a drepturilor sociale pentru persoanele cu dizabilități) (POC), a accelerat masiv plățile în cadrul POCU, a primit aprobarea Comisiei Europene pentru proiectul podului de la Brăila, a transmis aplicația pentru fonduri POIM pentru autostrada Sibiu – Pitești (loturile 1, 4 și 5) precum și pentru spitalul regional Iași, și a evitat, încă din octombrie 2019, prin sumele declarate și aflate deja în „casă” dezangajarea pe programele gestionate de MFE.

„A fost negociat și obținut acordul din partea Comisiei pentru aplicarea unei rate forfetare de 6% la veniturile nete obținute din proiectele de apă / apă uzată, ceea ce a permis aducerea în fază finală (contracte pregătite pentru semnare și/ sau transmitere la Comisia Europeană pentru aprobare) pentru 10 proiecte însumând 2,33 miliarde euro. Însă, fără un ministru al mediului, situație în care ne aflăm din data de 30.08.2019, acestea nu au putut fi semnate. Consider, astfel, ca prioritatea zero a noului Guvern și, implicit a Dumneavoastră, în calitate de ministru al Fondurilor Europene, trebuie să fie această avizare, semnare și transmitere către C.E a proiectelor de apă, apă uzată care însumează ca valoare 25% din totalul alocării UE pe POIM”, arată raportul.

Alte programe privesc domeniul sănătății, precum și securizarea finanțării neîntrerupte a celor 3 spitale regionale preidentificate în POR între actuala și următoarea perioadă de programare. În ceea ce privește implementarea instrumentului Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC) în cele 37 cartierele marginalizate ale orașelor din România, există 37 Strategii de Dezvoltare Locală (SDL-uri) aprobate încă din 2017, strategii care au avut întârzieri care pot avea un impact uriaș, având în vedere așteptările grupurilor vulnerabile vizate. „Însă am lucrat intens la recuperarea acestora. Pentru a accelera implementarea instrumentului DLRC, am luat decizia de a crea în minister o structură distinctă care să asigure comunicarea permanentă cu GAL-urile urbane și cele două autorități de management POR și POCU dar și coordonarea procesului de modificare a SDL-urilor (aspect semnalat de majoritatea GAL-urilor care solicită modificarea SDL din cauza perioadei de 2 ani care a trecut de la aprobarea acestor strategii coroborat cu situația actuală din teren)”.

Cu referire la negocierile informale cu Comisia Europeană privind viitoarea perioadă de programare 2021-2027, am conturat propuneri de lucru privind arhitectura viitoarelor programe operaționale, în cadrul cărora noutatea centrală este descentralizarea Programului Operațional Regional. De asemenea, susțin creearea unui Program Operațional Sănătate, care să includă axe pentru finanțarea: infrastructurilor medicale naționale (spitale regionale, nu doar cele 3 predefinite dar și cofinanțări la celelalte spitale regionale care se vor construi în România), programelor naționale de screening și de instruire pentru personalul medical și cercetării / digitalizării medicale. Am propus și susțin și un program operațional multifond dedicat Dezvoltării Locale Integrate (care să ofere finanțare sub conceptul ITI dar și DLRC/CLLD).

„Am susținut ca în următoarea perioadă de programare România să utilizeze pe o scară mai largă ITI (Investiție Teritorială Integrată) și CLLD /DLRC (Community Lead Local Development). Astăzi, Delta Dunării și Valea Jiului sunt cele două teritorii care în mod cert vor beneficia de acest sistem. Dar și alte zone – zonele montane depopulate, dar cu uriaș potențial turistic, sau zonele afectate de sărăcie severă, trebuie să beneficieze de astfel de instrumente. Am organizat în mandatul meu o serie de reuniuni în teritoriile care au solicitat ITI și au început să își constituie deja potențiale structuri de guvernanță locală – Botoșani, Brașov. Realizarea strategiilor pentru aceste teritorii dar și identificarea criteriilor de selecție a teritoriilor pot fi realizate cu finanțare fie din POAT fie din POCA. Este un act de voință a viitorului Guvern să aprobe criteriile de selecție a teritoriilor și să selecteze teritoriile vizate”, mai arată raportul.

Marcel Vela, la preluarea mandatului, declară „război total” clanurilor mafiote

Marcel Vela, noul ministru al Afacerilor Interne, a declarat, la preluarea mandatului, că își dorește profesionalizarea angajaților MAI și declararea unui „război total” clanurilor mafiote și al criminalității.

„La Ministerul Afacerilor Interne este un nou început. Aș dori să mulțumesc domnului prim-ministru și domnului președinte pentru nominalizare și susținerea de a fi în această nobilă misiune de ministru, în slujba poporului (…) Îmi doresc să fie toți angajații Ministerului Afacerilor Interne în slujba poporului cu zero politizare, maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva fenomenului criminogen infractorilor clanurilor interlope și a tuturor acelora care pun în pericol siguranța viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o lume mai bună și o Românie normală”, a spus Marcel Vela.

La preluarea mandatului de ministru al Internelor au fost prezenți și premierul Ludovic Orban și președintele României, Klaus Iohannis.

Marcel Vela, noul ministru, are 56 de ani, a fost secretar al Biroului permanent al Senatului și a avut trei mandate de primar al municipiului Caransebeș, în perioada 2004-2016.

Iohannis, către Vela: Eliminați pilele și incompetenții din structurile de conducere

Klaus Iohannis a afirmat, marți, că noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, ar trebui să elimine incompetenții și pilele care au ajuns în structurile de conducere ale instituției și să le dea o șansă adevăraților profesioniști, pentru ca MAI să poată recâștiga respectul românilor.

„Domnule ministru, aveți în structurile Ministerului și în instituțiile pe care le aveți în subordine, mii și mii de adevărați specialiști și profesioniști. Dați-le o șansă. Dați o șansă Politiției Române, Jandarmeriei, pompierilor, tuturor stucturilor din MAE, să își recapete demnitatea în fața românilor, să arate că avem profesioniști și dacă îi lăsm să facă treaba știu ce să facă. Reabilitați-vă în ochii românilor, și asigurați siguranța cetățeanului să fie prima preocupare. Eliminați incompetenții, pilele care au ajuns în diferite structuri de comandă și de conducere. Redați o șansă adevăraților profesioniști, pentru că aveți mulți și veți vedea că veți recâștiga demintatea, respectul românilor”, a spus Klaus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru de Interne de către Marcel Vela.

Șeful statului i-a urat succes noului ministru de Interne.

„Domnule ministru Marcel Vela vă felicit pentru preluarea unei poziții foarte complicate. Sunt convins că veți da tot ce puteți, toată puterea, tot timpul și toate cunoștințele pentru a umple din nou poziția de ministru al Afacerilor Interne cu conținut. Vă doresc mult succes. Domnule secretar de stat vă mulțumesc pentru că ați gestionat interimar ministerul într-o perioadă foarte dificilă”, a adăugat Iohannis.

La ceremonia de preluare a mandatului de ministru de Interne de către Marcel Vela a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

Iohannis: Este cazul să reparăm ce a stricat PSD. Să refacem încrederea în politica externă a României

„Este cazul să reparăm ce au stricat pesediștii, este cazul să refacem încrederea partenerilor noștri în România, în politica externă a României. Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat țara noastră. Acest lucru acum începe să redevină posibil. După mulți ani în care politica externă a fost afectată de guvernări eșuate, am ajuns într-o zonă în care putem să fim optimiști că Președintele și Guvernul României vor colabora loial, așa cum este scris în Constituția României”, a spus Klaus Iohannis, la ceremonia de la MAE.

Șeful statului a susținut că o prioritate pe care o are în materie de politică externă pentru România e Parteneriatul Strategic cu SUA și rolul pe care România îl are în NATO.

„Doamnelor și domnilor, prioritățile mele în materie de politică externă pentru România sunt bine cunoscute și îmi face plăcere să le repet, ca să știm. Politica externă a României se bazează pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, pe rolul României în NATO, pe locul și rolul României în Uniunea Europeană, se bazează pe consolidarea, întărirea și extinderea parteneriatelor strategice pe care le avem, vizează o bună profilare a României în plan global, întărirea poziției României și întărirea încrederii pe care încă o avem din partea tuturor statelor cu care avem relații”, a adăugat Iohannis.

El a afirmat, totodată, că politica externă a României a avut de suferit în ultimii trei ani.

„Un lucru trebuie să vă spun foarte clar acum și aici: politica externă a României – pe care cred că am condus-o rezonabil – a avut în ultimii trei ani și jumătate de suferit. Lideri pesediști diletanți au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obținut este decredibilizarea României în relația cu mulți parteneri cu care am avut legături strânse și încredere reciprocă. Știți foarte bine care sunt dosarele ratate de guvernarea pesedistă și aș menționa poate numai dosarul ONU unde am avut o poziție de start foarte bună și, în final, nu ne-am atins obiectivul, și altele pe care nu vreau să le menționez acum fiindcă le cunoașteți foarte bine”, a mai spus șeful statului.

Președintele României i-a urat succes noului ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Sunt foarte mulțumit că domnul Bogdan Aurescu a fost cooptat, domnule Prim-ministru, de dumneavoastră, în echipa guvernamentală și, evident, că a acceptat. Este pentru mine o garanție a faptului că lucrurile vor fi abordate serios, profesionist și vă garantez că împreună vom avea succes. Pe Bogdan îl știți foarte bine, este unul dintre cei mai profilați diplomați români, a început activitatea în minister, s-a profilat extraordinar de pozitiv cu acel renumit proces de la Haga pe care l-a câștigat pentru România, a continuat cariera în minister, a fost ministru și este acum iarăși ministru de Externe. Domnule Prim-ministru, domnule ministru, onorată asistență, vă doresc și îmi doresc o colaborare foarte bună cu singurul scop de a-i servi pe români și România. Mulțumesc!”, a subliniat Iohannis.

La ceremonia de preluare a portofoliului de la Externe de către Bogdan Aurescu au participat și fostul ministru Ramona Mănescu și premierul Ludovic Orban.

Iohannis, la MAE: Este cazul să reparăm ce a stricat PSD. Să refacem încrederea în politica externă a României

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan Aurescu, că trebuie refăcută încrederea partenerilor externi în România și trebuie reparat tot ce a stricat PSD.

„Este cazul să reparăm ce au stricat pesediștii, este cazul să refacem încrederea partenerilor noștri în România, în politica externă a României. Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat țara noastră. Acest lucru acum începe să redevină posibil. După mulți ani în care politica externă a fost afectată de guvernări eșuate, am ajuns într-o zonă în care putem să fim optimiști că Președintele și Guvernul României vor colabora loial, așa cum este scris în Constituția României”, a spus Klaus Iohannis, la ceremonia de la MAE.

Continuarea aici…

Orban, despre Ministerul Afacerilor Externe: A avut loc o politizare excesivă. E necesară depolitizarea urgentă

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că a constatat în ultima perioadă o „politizare excesivă” a Ministerului Afacerilor Externe, afirmând că este necesară o depolitizare urgentă a acestui ministetr. De asemenea, el a cerut reorganizarea MAE pe criterii de profesioalism și eficiență.

Continuarea aici…

Ludovic Orban anunță că pregătește OUG pe restructurarea Guvernului: Este în lucru

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, că ordonanța de urgență pentru restructurarea Guvernului este în lucru, iar aceasta va fi adoptată în cursul zilei, în prima ședință oficială a Executivului.

Continuarea aici…

Cîțu: Nu sunt convins că ne încadrăm în 3% deficit

Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, nu este convins că România se poate încadra în ținta de deficit de 3% pentru acest an, în condițiile în care execuția bugetară la nouă luni a arătat un deficit de 2,66% din PIB.

„Prima prioritate e rectificarea bugetară și a doua este bugetul. Vedem ce este acolo și apoi pot să mă pronunț. Vor fi mai puține ministere și totul va începe de acolo. Ambiția noastră rămâne să rămânem în 3%. Știți, după 9 luni suntem la 2,6%”, a spus Cîțu la venirea la minister.

El a mai notat că reorganizarea ANAF este pe lista de priorități. „Vom vedea dacă schimbăm șeful”, a spus ministrul.

Cîțu a mai declarat că rolul ministerului pe care îl conduce este să țină deficitul bugetar sub control și că nu crede că se poate baza pe actualul proiect de buget de la MFP din moment ce acesta este construit pentru 28 de ministere, iar actualul cabinet are 16. „Bugetul va fi construit pe legile în vigoare astăzi. Va trebui să lucrăm la acest proiect, nu putem porni de la el. 15 decembrie rămâne ținta pentru buget, încerc să mă țin de această dată”, a spus Cîțu.

Noul ministru de Finanțe Florin Cîțu, despre proiectul de buget al lui Teodorovici: Nu cred că mai putem să pornim de la el

Noul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, care a sosit marți la sediul ministerului pentru a-și prelua mandatul, a declarat că nu crede că se va putea baza pe proiectul de buget realizat de Eugen Teodorovici, pentru că Executivul Orban are doar 16 ministere, nu 28, cât a avut Cabinetul Dăncilă.

Citește continuarea…

Premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan au ajuns la Palatul Victoria

Premierul Ludovic Orban a ajuns, marți, cu puțin înainte de ora nouă, la Palatul Victoria, însoțit de vicepremierul Raluca Turcan. În cursul zilei de marți ar urma să aibă loc a doua reuniune a Cabinetului Orban.

Premierul Ludovic Orban, împreună cu vicepremierul Raluca Turcan au ajuns la Palatul Victoria, cu puțin înainte de ora nouă.

Guvernul Orban va avea, marți, a doua reuniune a Cabinetului, în care ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru comasarea numărului de ministere, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis va participa la preluarea mandatului unor miniștri.

La prima ședință informală de luni seara a Guvernului Orban, care a durat în jur de două ore, au fost discuții despre programul de marți al noului Executiv, în special despre programul pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban urmează să îl aibă împreună.

V.Alexandru, discuții cu partenerii sociali pentru calculul „corect și obiectiv” al salariului minim

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că va avea discuții cu partenerii sociali cu privire la „un calcul corect și obiectiv” al salariului minim, afirmând că este omul care apreciază efortul celor care dezvoltă afaceri și care au nevoie de predictibilitate.

Întrebată ce va face în privința salariului minim pe economie, noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va avea discuții cu partenerii sociali în legătură cu acest subiect.

„Voi deschide o serie de discuții cu un orizont de timp foarte apropiat. Nu am de gând să lungesc foarte mult discuțiile dacă nu este necesar, dar voi deschide discuții cu partenerii sociali pentru a găsi în cel mai scurt timp o soluție obiectivă cu privire la această temă care interesează opinia publică și anume a unui mod de calcul corect și obiectiv al salariului minim. Sunt omul care apreciază efortul celor care dezvoltă business-uri în România, care au o afacere, care au nevoie de predictibilitate. Sunt omul care respectă și stă la masă cu acești parteneri pentru a găsi o soluție, nu care să mă împlinească pe mine politic, ci care să fie o soluție corectă pentru dânșii și posibil de pus în practică. Prin urmare, decizia o voi lua după această serie de discuții cu partenerii sociali, pentru că dânșii sunt, de fapt, cei care pun în practică ceea ce noi decidem în ministere și în general în guvern”, a spus Violeta Alexandru.

Întrebată, de asemenea, dacă sunt bani de pensii și salarii, Alexandru a afirmat că urmează să ceară un audit și că e normal ca oamenii să își pună aceste întrebări.

„E normal să se întrebe (oamenii – n.r.), după un deficit îngrijorător în bugetul de pensii pe care PSD în lasă. Le cer să aibă încredere că voi face cele mai serioase verificări (…). Merg acum în minister tocmai pentru a începe ziua cu o evaluare și pentru a solicita celor care conduc Ministerul, atât eu cât și colegul meu de la Finanțe, toate datele necesare ca să vedem care este situația reală. (…) Vă asigur că voi fi foarte transparentă cu tot ceea ce găsesc în minister pentru ca românii să știe”, a ai spus Alexandru.

Violeta Alexandru a precizat că va respecta legislația în vigoare în privința pensiilor și salariilor și va continua dialogul cu toți partenerii sociali pentru găsirea celor mai potrivite soluții pentru pensionari și salariați.

Violeta Alexandru: Pensionarii și salariații să știe din sursă sigură că nu se taie pensii și salarii

Violeta Alexandru, noul ministrul al Muncii, a declarat, marți dimineața, că vrea ca pensionarii și salariații să știe din sursă sigură că nu se vor tăia pensii și salarii. Un obiectiv al mandatului este și reducerea structurilor Ministerului, pentru ca acesta să fie „mai suplu”.

Citiți continuarea…

Iohannis, la ceremonii de preluare mandate miniștri de Externe, Apărare, Justiție și Interne

Președintele Klaus Iohannis va participa, marți, la ceremoniile de preluare a mandatelor miniștrilor de Externe, de la ora 11.00, Afacerilor Interne, de la 11.45, Apărării Naționale, de la 12.30, precum și Justiției, de la 13.15, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale remis MEDIAFAX.

Știrea inițială. Guvernul Orban va avea, marți, a doua reuniune a Cabinetului, în care ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru comasarea numărului de ministere, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis va participa la preluarea mandatului unor miniștri.

La prima ședință informală de luni seara a Guvernului Orban, care a durat în jur de două ore, au fost discuții despre programul de marți al noului Executiv, în special despre programul pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban urmează să îl aibă împreună.

Astfel, șeful statului, alături de Ludovic Orban, ar urma să participe la preluarea mandatului ministrului de Externe Bogdan Aurescu, de la ora 11.00, al ministrului Apărării Nicolae Ciucă, de la ora 11.45, al ministrului de Interne Marcel Vela, de la ora 12.30 și a ministrului Justiției Cătălin Predoiu, de la ora 13.15, au precizat sursele citate.

La ședința informală de luni a Guvernului Orban au fost discuții și despre prioritățile Executivului. Cu toate acestea, ora ședintei de marți a Cabinetului Orban nu a fost încă stabilită, deoarece depinde de organizarea pe ministere, respectiv predarea-primirea portofoliilor, au mai explicat sursele menționate, pentru MEDIAFAX.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în debutul ședinței informale de luni, că președintele Klaus Iohannis este invitat și la următoarea ședință a Executivului.

La rândul său, șeful statului a transmis noului premier și miniștrilor că deși noul Executiv va avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic și de succes”.

Guvernul Orban, care are 16 miniștri, un vicepremier și un prim-ministru, a primit luni votul de învestitură în Parlament, iar în aceeași seară echipa Cabinetului Orban a depus jurământul la Cotroceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”