Îl susținem pe Liviu DRAGNEA! Liderul PSD Bacău a luat PULSUL filialelor din teritoriu

Îl susținem pe Liviu DRAGNEA! Liderul PSD Bacău a luat PULSUL filialelor din teritoriu
Publicat: 18/09/2018, 12:09
Actualizat: 02/10/2018, 15:10

Liderul organizației județene PSD Bacău, senatorul Dragoș Benea, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, că a participat, luni, la o întâlnire cu președințiii organizațiilor județene PSD din Iași (Maricel Popa), Neamț (Ionel Arsene) și Botoșani (Doina Fedorovici).

„Au mai fost președinții de la Iași, Neamț și Botoșani”, a afirmat liderul PSD Bacău.

Întrebat dacă cei patru lideri județeni îl susțin în continuare la șefia PSD pe Liviu Dragnea, Benea a răspuns afirmativ: „Da”.

„Eu îmi exprimasem poziția înainte, nu aveam nevoie de întâlnirea asta”, a adăugat Dragoș Benea.

Acesta a menționat că nu a văzut o scrisoare semnată de lideri județeni PSD în care să se ceară demisia lui Liviu Dragnea de la șefia partidului. „Nu știu, nu am văzut-o, nu am ce părere să exprim, pentru mine e o scrisoare pierdută”, a precizat acesta.

Președintele PSD Botoșani, Doina Fedorovici, a scris pe Facebook că a participat, luni, la o întâlnire cu o parte din liderii PSD din Moldova.

„Am decis să susținem în continuare Guvernul PSD-ALDE, conducerea PSD și pe președintele Liviu Dragnea. Părerile noastre coincid în toate chestiunile abordate în cadrul întâlnirii și avem o poziție unitară atât în ceea ce privește viitorul partidului nostru dar și cel al guvernării”, a anunțat Fedorovici.

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a scris și el pe Facebook că îl susține „fără rezerve” pe Liviu Dragnea în fruntea partidului.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi cu o parte dintre liderii Partidului Social Democrat din zona Moldova am decis să susținem în continuare, fără rezerve, Guvernul PSD-ALDE, conducerea PSD și pe președintele Liviu Dragnea. Susțin în continuare că eventualele nemulțumiri ale unor colegi trebuie discutate și lămurite în interiorul partidului deoarece timpul și experiența ne-au demonstrat că acolo am luat cele mai bune decizii. Am demonstrat de la câștigarea alegerilor din 2016 că în această formulă asigurăm României cea mai bună guvernare, iar lucrurile bune pentru români trebuie să continue!”, a menționat Arsene.

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, a anunțat, luni, că organizația județeană a stabilit, în unanimitate, susținerea actualei conduceri centrale a partidului și continuarea guvernării, acesta explicând că „primarii din județ vor liniște”.

Președintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a văzut o scrisoare semnată de peste 20 de președinți de organizații județene ale partidului în care se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al formațiunii.

„Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, întrebat dacă a văzut scrisoarea din PSD despre care se vorbește în spațiul public și care este atribuită unui grup de lideri județeni care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Liderul PSD Sector 1 a adăugat că scrisoarea conține numai semnături ale președinților de organizații județene PSD.

„Numai președinți de organizații (au semnat – n.r.). Sunt multe semnături. La un moment dat, bănuiesc, când va avea cel puțin jumătate din numărul CEX-ului, va fi făcută publică”, a precizat Dan Tudorache.

Întrebat de MEDIAFAX dacă scrisoarea are peste 20 de semnături, el a răspuns afirmativ: „Da”.

Tudorache a adăugat că în scrisoare nu se solicită convocarea unui CExN al partidului, documentul fiind, potrivit acestuia, „un punct de vedere”. Întrebat dacă în textul scrisorii se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte PSD, Dan Tudorache a răspuns, din nou, afirmativ: „Da”.

„Nu știu dacă se întrunesc numărul necesar de persoane care solicită acest lucru și automat și votul în consecință”, a menționat liderul PSD Sector 1 pentru MEDIAFAX.

Tudorache a mai declarat că este nevoie de „o discuție deschisă” în partid.

„Nu pot să îmi exprim o părere. Eu cred că ar trebui o discuție deschisă în CEX și să se spună toate nemulțumirile, dacă sunt, dacă nu sunt, și să fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara ușilor închise. Dacă e să fie scandal, să fim în interior. Când ieșim afară, să ieșim cu un punct de vedere, cu o idee, ca într-o familie sunt discuții, nu poți să spui că totul e ca în rai. Sunt discuții, dar automat trebuie să îți porți toate discuțiistranșezi toate problemele în interior, când ieși afară să ieși cu o idee și pe aia să o respecți conform hotărârii majorității”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Sector 1.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcția de președinte al formațiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață”, anunțând un nou CEx cât de curând.

Chestionat dacă există scrisoarea despre care se vorbește, Dragnea a ridicat din umeri.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat și la Congres, s-a discutat și la miting, s-a discutat și la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate – n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, și nici temele impuse de Iohannis”.

„Funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață”, a adăugat Dragnea.

Fostul premier Mihai Tudose le-a spus jurnaliștilor, luni, la Parlament, întrebat dacă există în PSD o scrisoare a nemulțumiților din partid, că Declarația de Independență a SUA există chiar dacă unii nu au văzut-o și nici nu au semnat-o.

„Unii au susținut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră ați văzut, ați semnat Declarația de Independență a Statelor Unite? Nu. Există totuși, nu?”, a declarat luni, la Parlamentul, deputatul PSD Mihai Tudose, întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în spațiul public prin care nemulțumiții din partid ar dori schimbarea președintelui PSD Liviu Dragnea.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a anunțat, sâmbătă, la finalul unei ședințe cu liderii organizațiilor PSD din Transilvania, că filialele din Ardeal îi solicită președintelui formațiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei ședințe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulțumiri” din partid. Potrivit acestuia, organizațiile județene PSD din Ardeal susțin „fără rezerve” Guvernul.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este nevoie de organizarea „rapidă” a unei ședințe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

Gabriela Firea a transmis vineri că nu se află în fruntea niciunei răzmerițe, dar că se va alătura oricărei inițiative pentru „modernizarea” PSD și că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puțin 30 de colegi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu