Stopați LĂCOMIA bancară și alimentele OTRĂVITE! Liviu Dragnea: Băncile și multinaționalele să plătească taxe AICI

Stopați LĂCOMIA bancară și alimentele OTRĂVITE! Liviu Dragnea: Băncile și multinaționalele să plătească taxe AICI
Publicat: 17/12/2018, 15:44
Actualizat: 25/03/2019, 22:57

Președintele PSD a cerut guvernului să limiteze lăcomia bancară și a avertizat companiile din energie să nu scumpească nejustificat prețul gazelor naturale.

„Lupta se duce și cu cei care se uită cu lăcomie la potențialul energetic, la resursele noastre. Și cei nervoși că România a ajuns în frunte în UE la floarea soarelui și porumb. În acești doi ani s-a schimbat vremea sau pământul? Nu. S-a schimbat guvernul. Nu mai țineți minte în 2016, când toți îi ceream lui Cioloș să dea subvențiile în agricultură ș nu a vrut? Nu că ar fi Franța supărată că e România pe primul loc la unele producții agricole. E doar o coincidență,” a spus ironic Dragnea.

„Guvernul trebuie să ia măsuri în ceea ce privește lăcomia bancară și evoluția ROBOR. Noi suntem în situația în care ne uităm ca un popor blând cum se joacă marile bănci și stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românii. Avem cele mai mari diferențe între dobânzile la credite și impozite. Jocul cu ROBOR.(…) Profit 5,6 miliarde de lei, dacă făceau profit sprijinind economia era și mai bine. Orice lăcomie trebuie să fie ponderată, cred că aveți suficiente metode ca rapid să apară aceste măsuri,” a cerut președintele PSD.

El a cerut măsuri similare de ponderare și în ceea ce privește telefonia mobilă, „că toți vorbim la telefon, spre satisfacția securiștilor, dar ar fi bine să plătească cum trebuie”.

Dragnea avertizează că se va ajunge și la majorarea prețului la gaze, în condițiile în care nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește costurile de exploatare a acestora.

„Prețul la gaze, vorbim de gazele din subsolul României. Sub prețul liberalizării, companiile din energie și sectorul gazelor intenționează să vină cu alte creșteri de prețuri. Gazele sunt tot acolo, utilajele, procedurile, nu a crescut nimic. Prețul de cost e de 40 de lei pe megawatt/oră și vine cu 80, 140 de lei pe megawatt te gândești ce s-a întâmplat? Noi vorbim de gazele din subsolul românesc, în loc să ne ajute să dezvoltăm țara, vor să o punem pe butuci, vreau să reinstituim reguli corecte, cinstite”, a mai cerut liderul PSD.

Dragnea: Băncile și multinaționalele să plătească taxe în România

Liderul social-democrat consideră că băncile și multinaționalele trebuie să-și plătească taxele în România.

„E nevoie de un guvern, de un partid și de coaliție care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România că și această țară are dreptul să ceară ca, din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisurile fiscale sau în țările de origine, pentru că banii îi aici, în România, cu români”, a afirmat Dragnea, care atrage atenția că România nu e sat fără câini.

„Dacă tot țipă că România e o țară coruptă, atunci marile companii de ce vin în continuare aici? Adică nu îi deranjează nimeni. Și chiar e bine să vină, ca să nu creadă cineva că suntem noi nebuni sau naționaliști. Dacă vrem să acceptăm niște farse din partea unor șmecheri… Eu nu sunt de acord cu asta, cu toate riscurile pentru mine. Cum să cred în onestitatea unui mare lanț de supermarketuri că are profit de 0,5%? După aia afli că, de exemplu, cumpără sticla de suc nu din România cu 0,9 lei, ci dintr-un paradis fiscal cu 2,2 lei și o vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar cumpăra din România profitul s-ar impozita aici.

De exemplu, o multinațională din energie are profit de 0,8 la mie. Deci gândiți-vă cum se chinuie acești oameni. (…) O firmă mare de telefonie – cu epoleți – afaceri între trei și patru miliarde. Profitul raportat? Uriaș – 1.500 de lei. Domnule, e profit. Eu le spun tututor acestora că România nu e sat fără câini. De mâine, să finanțeze din nou toate atacurile la adresa mea, a premierului, a guvernului și a partidului. Noi nu putem sta ca momâile să ne ia alții resursele,” avertizează liderul PSD.

Dragnea: Opriți alimentele otrăvite!

Dragnea s-a arătat îngrijorat de calitatea inferioară a produselor ce ajung pe piață în România și a solicitat premierului să protejeze românii să nu mai consume alimente otrăvite.

„Autoritatea pentru Protecția Consumatorului și cea Sanitar-Veterinară! În România intră alimente pline de otravă, chimicale, calitate mult inferioară față de acele alimente vândute în țările de origine. Vă întreb ultima dată, ce vă lipsește să începeți acest program de protecție a copiilor și cetățenilor români, ca ei să nu mai consume alimente otrăvite?” a întrebat Liviu Dragnea și a cerut premierului Viorica Dăncilă un program de măsuri urgente.

„Vă lipsește curajul? Dacă da, e grav pentru că bărbăția nu se cumpără de la librărie. Vă lipsesc instrumentele? Le cumpărați. Vă lipsesc specialiștii? Să îi aduceti. România e inundată de produse de calitate inferioară, pentru că e România și putem face ce vrem. Să nu mai acceptați intârzieri, până la final de an, doamna premier, să cereți programul. Nu sunt în stare să protejeze, să meargă acasă. Asumați-vă responsabilitatea”, a cerut Dragnea.

Dragnea: Declarați autostrăzile investiții de interes strategic

Președintele PSD Liviu Dragnea anunță că susține declararea autostrăzilor investiții de interes strategic, pentru a evita birocrația costisitoare și a explicat proiectele din masterplanul pe Transporturi.

„30 de ani aproape și autostrăzi nu avem. Unul dintre obiectivele uriașe este ca două autostrăzi să plece din București și să ajungă în vest prin Borș și Nădlac. Autostrada Moldovei, Autostrada Unirii, Autostrada Sudului, fosta autostradă Bechtel, Craiova-Pitești, Sibiu-Pitești, toate cele trecute pe masterplan, nu am spus nimic de Videle și ar trebui să ne g\ndim și la asta. Avem Brașov, Buzău, Moldova, Buzău-Brăila, Brăila-Tulcea, să nu ne mai batem pe ce desenăm pe hartă”, a detaliat Dragnea.

„Cu actualul sistem și proceduri durează foarte mult. Nu e problemă de bani. Împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și doamna premier, am hotărât să vorbim cu funcționarii, să ascultăm, am plecat de acolo toți trei cu o idee. (…) Aveți susținerea noastră, doamna premier, ca proiectele de autostrăzi cuprinse în masterplan, la care să adăugați și autostrada Nordului, ca orașele să fie legate la șansa de dezvoltare.”

Președintele PSD a găsit explicația lipsei de autostrăzi: plătim milioane pe claim-uri.

„Toate nu le putem face în viața noastră pe această procedură. Declarați-le investiții de interes strategic pentru securitatea României. Nu avem altă variantă. Vom fi certați că vrem să ieșim din UE, să ne mutăm pe Lună, e important să se construiască și să meargă pe autostrăzi și ei să ne certe. Ce șansă să aibă România, adică toate drumurile să se oprească în munți? Nu putem da șansa Moldovei să devină o zonă de dezvoltare? Când vreodată?

Dacă mai facem o întâlnire cu funcționarii îi înregistrăm: Drumul urșilor, peștera cu lilieci, nu știu ce albine, respectăm tot, dar nu putem în acest sistem în care s-a făcut o industrie. Contestăm la contestații și apoi avem claim-uri, care înseamnă de fapt că nu muncesc, dar cer bani. Spun, domnule, în data de, la ora de trebuia să faci nu știu ce. Ai întârziat cu o oră. 10 milioane de euro. Ministerul Transporturilor trebuie să dea claim-uri de 2 miliarde de lei nu pe lucrări făcute, pe claim-uri. Putem face și ministerul claim-urilor că va fi ministerul cu buget uriaș. Păi, cum să avem autostrăzi, dacă unii funcționari blochează? De ce să mai muncească: vine luna, vine claim-ul. Românii vor judeca dacă facem. Am crezut că în stilul lor putem.Nu putem. Când vor fi făcute autostrăzi nu le va lua nimeni la spinare. Mai fac unii dosare, asta e! Autostrăzile sunt făcute, cu asta rămânem în istorie,” consideră Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee