Liviu Dragnea, despre protestele anti-PSD: Erau jointuri. Tineri cu ochii injectați au bătut un bătrân / Protestatarii au curaj pentru că sunt protejați de sistemul președintelui

Liviu Dragnea, despre protestele anti-PSD: Erau jointuri. Tineri cu ochii injectați au bătut un bătrân / Protestatarii au curaj pentru că sunt protejați de sistemul președintelui
Publicat: 12/05/2019, 21:28

„Nu mi-au cerut nimic nou. La toate întâlnirile la care am fost, începând de acum o lună, solicitarea principală spusă în diverse forme a fost nu ceda, nu ne lăsa, mergi înainte, bate-te în continuare pentru noi, apără țara. Vedeam foarte multă speranță în ochii lor. De asemenea vedeam foarte multă enervare pe bătăuși. Eu i-am rugat pe toți să nu reacționeze. La Iași eram 25.000, unii spun 30.000, pe stradă o sută, două sute. Ce ar fi însemnat ca eu sau altcineva iresponsabil de la partid de pe scenă >”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

„Noi dacă am fi făcut așa ceva la mitingul lui Iohannis ne băgau pe toți în dube. Acolo erau foarte multe jointuri. (…) Am rămas șocat cum niște tineri cu ochii injectați au luat un om bătrân l-au pus pe jos și au început să dea cu picioarele în burtă. Deci ce ne oferă Ioahnnis și PNL? Ei vor să insufle teroare, doar doar cetățenii nu mai vin la vot. Dar ceea ce fac acum și în continuare fac ca tot mai mulți să vină la vot”, a mai spus Dragnea.

Sute de protestatari au huiduit liderii PSD la Iași și Galați la manifestările electoralale din ultimele zile.

Dragnea acuză faptul că protestatarii au curajul de a acționa pentru că au toată protecția din partea sistemului creat de președinte, nominalizând printre instituțiile care oferă autorizarea pe SPP și SRI.

„Îmi spuneau seara colegi din Iași, majoritatea oamenilor, membri PSD care au vrut să iasă din autocare. Nu mai puteau să reziste. V-ați uitat? Aia e politică? Prea multă înversunare. Oameni injectați. Aia nu e politică. Asta vor Iohannis, PNL, USR. Ei așa vor. Eu le spun că cetățenii și susținătorii noștri vor veni la vot. (…) Iohannis e în vârful piramidei. Numai cu protecția maximă a președintelui României asemenea hoarde oameni pot circula prin țară. Numai prin autorizarea SRI, SPP. Iohannis a autorizat tot. Nimeni nu ar avea curaj să facă așa ceva dacă nu ar ști că sunt protejați total”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD îl acuză pe Iohannis că incită la proteste și iese din cadrul constituțional.

„Pentru că au cizma pe grumaz prin oamenii lui. Da bineînțeles (Iohannis poate controla procurori și judecători – n.r.). E mai rău decât era Băsescu. Nu credeam că o să ajung să spun asta (…) Un președinte care incită la proteste, la violență, care susține ura și dezbinarea nu mai are nicio legătură cu Constituția”, a mai spus Dragnea.

Sute de protestatari au huiduit liderii PSD la Iași și Galați la manifestările electoralale din ultimele zile.

„Eu nu i-am ascultat discursul dar am urmărit cu atenție ce a zis. Era foarte bucuros că bătăușii trimiși de el și-au făcut datoria. Practic îi și lăuda. Noi am ales și am foarte mulți colegi de partid care nu sunt de acord cu mine, mi-au zis hai să mergem și noi și să îi întâmpinăm cu dragoste. Eu am zis nu. Sper să reziste colegii mei, pentru că ăștia tot incită. Hai să le spunem oAmenilor ce putem face pentru ei, le arătăm ce vrem să facem în țară și la Bruxelles. Știu că e tentant să răspunzi cu înjurături sau când se dă cu piatra după tine să răspunzi și să dai. Orice țară care a fost dezbinată s-a dus în jos. Și in istorie când au fost perioade lungi de stabilitate acea țară s-a dezvoltat. Și în epoca modernă când cineva vrea să distrugă o țară o dezbină”, a afirmat liderul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală