Șeful SPP Lucian Pahonțu conduce STATUL PARALEL. Liviu Dragnea: Iohannis este doar o păpușă

Șeful SPP Lucian Pahonțu conduce STATUL PARALEL. Liviu Dragnea: Iohannis este doar o păpușă
Publicat: 27/12/2018, 22:08
Actualizat: 25/03/2019, 22:03

„Sunt șanse foarte mari să destructurăm acest sistem paralel. Nu Iohannis conduce statul paralel. El e o păpușă. Un beneficiar. Se pare că Pahonțu este,” a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD susține că scopul sistemului ocult este de a păstra controlul asupra instituțiilor statului.

„Mult timp am făcut greșeală să spun că e o vorba de o inteligență malefică superioară,” spune Dragnea. „Nici vorbă! E un grup de oameni care fac parte din această structură parastatală. Au două obiective:să facă bani nelegal și să păstreze controlul pe toate instituțiile statului. Sigur, stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influență. Pahonțu le gândește. Sunt câțiva lideri politici care trebui blocați, condamnați. De asemenea, să susțină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene, să facă scandal, ca să spună că nu e acela adevărul, vă arătăm noi care e, ca lumea să nu mai înțeleagă nimic.”

„Sper că până la finalul sesiunii, până la sfârșitul de vară, lucrurile acestea să fie finalizate și de abia atunci, să spunem că începem să vedem adevărul. Sperăm să înceapă să vadă, să înțeleagă că nu mai are cine să îi preseze, să îi șantajeze, nu le mai arată nimeni o poză, un dosar.(…) Cred că și acum sunt judecători cărora le e frică în continuare de SRI, de DNA. Am înțeles că sunt cinci-șase care încearcă să blocheze acea secție specială de anchetare a magistraților.”

„Eu aș descrie că 2018 va fi anul începuturilor, referidu-ne la acest domeniu. Noi avem două obiective mari; bunăstare și dreptate până la capăt, limitarea abuzurilor.(…) Unde e Kovesi acum? E la Parchetul General. Are întâlniri spătămânal cu oameni, unde stabilesc lucruri. Lazăr e tot acolo. Structura e aceeași. S-au descoperit foarte multe lucruri. E un proces care se apropie de apogeu, însemnând lipsa oricărei limite în a face orice. Vreau să spun că abuzurile la DNA acum sunt mai mari ca înainte. Ei merg pe ideea că, la câte am făcut, nu mai contează ce facem. Poate ducând mai departe această acțiune, poate scăpăm. Sperăm ca 2019 să fie anul adevărului,” a mai spus Dragnea.

Președintele PSD crede că Iohannis nu e decât o păpușă folosită de Statul Paralel, care profită de dorința sa de a mai obține un mandat.

„Maestru al blocajelor (n.r.: președintele). Rolul de păpușă. El e un instrument. Are un singur obiectiv. Să mai ia un mandat de președinte. Eu cred că nu (mai ia un mandat – n.r.). Nu a reușit să păcălească foarte mulți. Cred că Iohannis nu are capacitatea să îi păcălească. Ați vorbit de Maior. De ce nu ați vorbit și de Coldea? Normal că ministrul nu îl recheamă, pentru că Maior e parte din acest angrenaj care s-a predat,” a acuzat Liviu Dragnea la Antena 3.

„Cred că atunci când va funcționa Secția de investigare a magistraților la capacitate, 15-20 de posturi, când vor fi ocupate și vor avea ce le trebuie. Nu aveau nimic săptămâna trecută. N-aveau nici telefon. Au venit la Guvern cu taxiul.(…) Guvernul ar fi trebuit să facă foarte multe lucruri. Poate și la SGG încep să se miște lucruri.(…) Pe de altă parte, au apărut judecători care au început să ia decizii, noi le spunem curajoase, pentru că deja răul a ajuns să fie banal în România. Ce rol are Iohannis? Iohannis are rolul de a ocupa scaunul de la Cotroceni și de a lua niște decizii care i se impun,” a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea acuză DIICOT că pare să fi adormit în ancheta ce vizează finanțarea cu bitcoin a protestelor.

„Nu au fost deștepți. Asta cred că merge spus. Și au fost mincinoși. Oamenii aceștia sunt disperați. Ei au început de a doua zi după alegeri, când Iohannis, într-o stare de nervozitate, a declarat că începe războiul cu mine și cu PSD. A încercat să îl convingă pe Tăriceanu. Nu a reușit. A început campanii de presă, dosare politice făcute mie și lui Tăriceanu, dosarul de înaltă trădare la premier, spunând în afara – sprijiniți-ne cu milioane, cu Soros. Cum au venit milioane de bitcoin ca să finanțeze lucruril ilegale. Se pare că a adormit DIICOT. Dacă ar fi fost așa ceva legat de PSD sau ALDE se ciocneau dubele între ele pe străzi. Nu mai aveau loc,” a ironizat Liviu Dragnea, la Antena 3.

La jumătatea lunii noiembrie, a apărut informația că DIICOT ar ancheta modul în care mișcarea #rezist este finanțată, fiind investigate fapte de constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani.

În anchetă, sunt vizate tranzacții cu cryptomonede realizate dintr-un depozit virtual, sumele depășind 15 milioane dolari, scrie luju.ro

În ultimii trei ani, ar fi fost făcute 403 tranzacții în valoare totală de 14,9 milioane de dolari, bani care ar fi ajuns la organizațiile ce promovau protestele din România. Potrivit sursei citate, procurorii au în vedere faptul că toate sumele ar proveni de la Fundația Stefan Batory din Polonia. Cu câteva săptămâni înainte de protestul din 10 august, ar fi fost retrase din acel depozit virtual sute de mii de euro.

Președintele PSD Liviu Dragnea crede că minstrul Justiției Tudorel Toader trebuie aducă guvernului propunerea pentru adoptarea prin ordonanță a Codurilor penale.

„Nu am treabă nici cu aplopexia, nici cu disperarea. Ei sunt disperați, dacă te uiți la ochi și a colțurile gurii. Ce facem? Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile penale. Eu cred că ministrul Justiției, într-o perioadă rezonabilă, trebuie să le prezinte premierului, pentru a fi adoptate prin ordonanță. Bâlciul acesta de a ataca la CCR nu poate continua la nesfârșit, pentru că totuși, vorbim de o legislație importantă,” spune Dragnea.

„Am suficientă apreciere pentru ministrul Justiției, dar intervine momentul în care lipsa de decizie nu trebuie să existe. Sunt decizii politice. Nu putem bloca o țară, reformarea sistemului, aducerea dreptul la un proces echitabil. Asta este o reformă majoră, nu este o glumă,” avertizează Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția