no author
Ionel Dancu
3034 vizualizări 13 sep 2018

”Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi preşedinte al PSD Olt, a discutat, împreună cu alţi preşedinţi de organizaţii judeţene social-democrate, despre posibilitatea iniţierii unui demers de retragere a sprijinului politic pentru preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea”, au declarat pentru Mediafax, surse din PSD.

Joi seara, sursele social-democrate au precizat pentru Mediafax că iau în calcul preluarea conducerii interimare a partidului de către secretarul general al formaţiunii, Marian Neacşu, în cazul retragerii sprijinului politic pentru Dragnea.

„Toată lumea a zis că nu se bagă şi sunt de acord să îl lase pe Neacşu să fie interimar până la Congres pentru că Neacşu e un om echilibrat”, au spus sursele.

Printre liderii judeţeni participanţi la discuţii se numără şi preşedintele interimar PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău.

”În total, ideea unei solicitări de demisie a şefului PSD a fost discutată de peste 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului”, au mai arătat sursele citate.

Totuşi, mai mulţi membri social democraţi consideră că aşa-zisa scrisoare a celor peste 20 de lideri PSD nu ar există, motiv pentru care nici nu a apărut în spaţiul public.

"E o petardă. Nu a văzut-o nimeni. E o bazaconie. E ceva ce nu a văzut nimeni. Orice document apare, orice sursă, din 28 de organizaţii, ar fi trimis-o presei", a declarat deputatul PSD Valeriu Steriu, la Antena 3.

"Nimeni nu a auzit ca preşedintele să fi comandat o şedinţă largă cu şefii judeţeni, preşedinţi şi le supui la vot să îţi dea un mandat pentru ceva. Nu poţi pe persoană fizică în PSD să vii să ceri ceva. Adversarii noştri încearcă din ce în ce mai prost să butoneze oamenii, că altă explicaţie nu avem", a afirmat şi Codrin Ştefănescu, la Antena 3.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu recomandă celor 20 de lideri judeţeni, care au vorbit despre o posibilă retragere a sprijinului politic pentru Liviu Dragnea, să citească statutul, în loc să stea la şpriţuri.

"Am auzit despre chestia aceasta. Suntem în sezonul scrisorilor pierdute, scrisorilor de dragoste. Fiecare vine cu scrisori. E bine că scriu, dar e bine ca prima dată să scrie cetăţenilor de prin zonele în care sunt ei, să le spună ce fac şi ce au făcut. Să citească un pic statutul, că am impresia că anumiţi lideri, care vin din anumite zone mai întunecate şi mai puţin întunecate, n-au înţeles un singur lucru: acela că un preşedinte de partid care este ales prin Congres nu poate fi dat jos decât prin Congres. Nici prin scrisori, nici prin tot felul de demersuri pe care le fac. Pot să discute în Comitetul Executiv convocarea unui Congres în care pot să-şi depună candidatura. Dar atât. În statutul nostru nu se prevede mai mult de atât. (...) Deci colegii, eu înţeleg, poate unii nu se pregătesc, stau mai mult la spriţuri. Nu ştiu ce fac ei, dar hai să intre un pic şi să citească bine statutul, că după aceea intrăm în alte discuţii şi nu cred că sunt interesante," a declarat social-democratul Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD nu ştie care sunt nemulţumirile celor 20, însă ar trebui să nu mai facă atâta vâlvă în spaţiul public şi să discute în partid problemele pe care le au.

"Nu ştiu cine sunt aceşti 20, ce probleme au, care sunt nemulţumirile lor. Înţeleg că unii sunt nemulţumiţi că au ajuns miniştri sau vice-premieri. E şi aceasta o chestiune interesantă. Nu ştiu care sunt nemulţumirile şi cel mai bine este ca lucrurile acestea să le discutăm în partid, să nu mai facem atâta vâlvă pe afară şi după ce le lămurim în partid, ne înjurăm, ne batem, facem pe acolo ce facem, după aceea să ieşim public şi să spunem poporului român ce vrem de fapt cu acest partid şi dacă mai vrem sau nu mai vrem să guvernăm. Vrem să face treburi bune sau dacă cineva nu mai vrea să participe la acţiunile noastre, repet, sunt alte partide", a completat Rădulescu.

Citește și: