Lider PNȚCD, „profund mâhnit” pentru că țărăniștii susțin PSD la europarlamentare: „Dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă, cu manifestări deplorabile”

Lider PNȚCD, „profund mâhnit pentru că țărăniștii susțin PSD la europarlamentare: „Dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă, cu manifestări deplorabile
Publicat: 29/03/2019, 10:48

Alin Popa a publicat pe Facebook un punct de vedere personal și a anunțat că a convocat vineri o ședință a Comitetului Județean de Conducere pentru consultare și emiterea unei declarații oficiale.

Președintele PNȚCD Alba consideră că partidul său nu poate face o alianță cu un partid social-democrat și spune că Aurelian Pavelescu a greșit grav când a acceptat să susțină PSD la alegerile europarlamentare.

„Negociem orice, dar nu negociem principii ! (Corneliu Coposu). Creștin democrația nu poate face alianțe pentru alegeri cu social-democrația care la noi este un socialism cu tente sud-americane. Profund mâhnit, țărănist de 30 de ani, și președinte a Organizației Județene Alba a PNȚCD, dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă. Faptul că nici președintele Iohannis nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre nu este un motiv să ne aliem cu un partid cu manifestări deplorabile. Eu vreau ca mâine când ies pe stradă să merg cu fruntea sus și să nu-mi fie rușine că aparțin acestui partid, chiar dacă acum conducătorul său vremelnic a greșit grav. Tot ce am scris este în nume personal. Pentru mâine am convocat o ședință a Comitetului Județean de Conducere pentru a ne consulta și a emite o declarație care să exprime voința organizației județene față de această alianță rușinoasă în care de fapt noi nu primim nimic, ca partid. Mă sună oamenii din tertoriu și spun că le este rușine să se uite în ochii multor semeni. Li se cer explicații. Ce explicații să dai? Ar fi multe dar nu-și au rostul acum”, a scris Alin Popa pe Facebook.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat joi că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Partidul Ecologist Român susțin lista PSD la europarlamentare.

„În aceste zile am mai avut mai multe discuții cu președintele PNȚCD cu președintele Partidului Ecologist Român, care au decis, în condițiile în care au strâns 263.000 Partidul Ecologist, și peste 200.000 de semnături să nu depună liste la europarlamentare, pentru a susține PSD. S-a întocmit și un protocol în acest sens”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a anunțat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie și preotul Cristian Terhes (acesta ocupă locul 4).

„Linia politică a PNȚCD a fost deja anunțată cu un an în urmă, atunci când a susținut mitingul împotriva abuzurilor al PSD-ALDE. Am vorbit de atunci că PNȚCD e dator să apere democrația, înainte de toate, înaintea intereselor de partid, așa cum ar trebui să facă orice partid politic în democrație. Ce s-a întâmplat cu Iohannis ne-a cutremurat pe toți. O caracatiță care a a acaparat statul a pus sub poliție politică statul și a bulversat întreaga societate. Președintele a refuzat să își îndeplinească rolul de mediator și a instaurat un regim personal de mână forte. Rolul de mediator e conferit exclusiv președintelui României, ca o cheie de boltă a democrației”, declara Aurelian Pavelescu.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu