Klaus Iohannis: România s-a confruntat în ultimii ani cu serioase dificultăți de ordin financiar/legislativ

Klaus Iohannis: România s-a confruntat în ultimii ani cu serioase dificultăți de ordin financiar/legislativ
Publicat: 09/12/2019, 20:08

„Din păcate, în ultimii ani, România s-a confruntat cu serioase dificultăți de ordin financiar și legislativ, generate de o guvernare iresponsabilă. Ați primit mai puțini bani, dialogul cu autoritățile centrale, atunci când a existat, a fost unul arid și lipsit de rezultate concrete, problemele acute semnalate de dumneavoastră s-au lovit, la centru, de un zid al nepăsării și al incompetenței. Ați fost astfel nevoiți să vă descurcați, fiecare cum a putut, riscând să pierdeți, și nu din vina dumneavoastră, sprijinul cetățenilor și încrederea celor care v-au votat. Această perioadă nefastă s-a încheiat. Noul guvern și, mai ales, o nouă majoritate parlamentară vor trebui să corecteze nedreptățile din trecut și să reclădească pe fundamente trainice relația cu autoritățile locale”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis la Gala Asociației Municipiilor din România, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Șeful statului a lăudat Gala Asociației Municipiilor din România, precizând cp este un proiect care stimulează competiția între municipii.

„Gala Asociației Municipiilor din România este un proiect care stimulează competiția între municipii pentru obținerea celor mai bune rezultate la nivelul administrației publice locale. Totodată, este un foarte bun prilej de a discuta despre aplicarea cât mai extinsă a bunelor practici care și-au dovedit deja eficiența în dezvoltarea diverselor comunități locale. Acest lucru este extrem de benefic, pentru că, de cele mai multe ori, nu doar competiția, dar și preluarea unor modele de excelență generează performanță.Prin distincțiile pe care le oferiți, îi încurajați pe toți cei care au responsabilitatea de a îmbunătăți viața cetățenilor țării noastre să implementeze soluții tot mai inovatoare, cu rezultate remarcabile”, se mai arată în mesajul președintelui.

Klaus Iohannis a subliniat că lucrurile se schimbă și evoluează de la o zi la alta într-o lume cu o dinamică accelerată.

„Trăim astăzi într-o lume cu o dinamică accelerată, în care lucrurile se schimbă și evoluează de la zi la zi. Aspecte care, în trecut, nu ocupau un rol central pe agenda publică, cum ar fi digitalizarea, eficiența energetică, protecția mediului, regenerarea urbană s-au transformat în domenii de referință pentru administrația publică locală. Faptul că ați reușit să implementați proiecte în aceste domenii, pentru care sunteți astăzi premiați, reprezintă un mare câștig pentru comunitățile pe care le reprezentați. Este important să țineți pasul cu evoluțiile de la nivel european și global, astfel încât municipiile din România să devină competitive și să se dezvolte sustenabil”, a completat Iohannis.

„Anul acesta se acordă, pentru prima dată, un Premiu Special pentru inovare în administrația publică. Acest lucru dovedește că, la nivel local, provocările societății de astăzi, aflate într-o continuă expansiune, sunt tratate foarte serios. Inovarea reprezintă, în esență, motorul progresului. Înțelegând acest lucru, vă pregătiți încă de astăzi comunitățile să facă față provocărilor zilei de mâine. Vă îndemn să acționați în continuare pentru modernizarea și dezvoltarea comunităților locale, pentru respectarea valorilor democrației și ale statului de drept, toate acestea în beneficiul cetățeanului. De implicarea și profesionalismul dumneavoastră depinde în mare măsură viitorul României! Vă doresc mult succes!”, mai spune președintele.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului