Klaus Iohannis RESPINGE propunerile de miniștri de la Dezvoltare și Transporturi: Obiectivul meu este CÂȘTIGAREA unui nou mandat

Klaus Iohannis RESPINGE propunerile de miniștri de la Dezvoltare și Transporturi: Obiectivul meu este CÂȘTIGAREA unui nou mandat
Publicat: 04/01/2019, 17:18
Actualizat: 27/03/2019, 20:31

„Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost și publicate și s-a văzut încă o dată că decretele mele se publică în aceeași zi, ca să ne amintiom de o discuție. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi respinge. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare, voi da publicității inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de premier. Aceste argumente le veți putea vedea în argumentația pe care o voi prezenta inclusiv public”, a declarat Klaus Iohannis.

„Cu doamna premier intenționez să discut ori de câte ori mă caută într-o discuție care privește guvernul”, a mai spus președintele.

Administrația prezidențială anunța joi că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice. Totodată, președintele a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Șova.

Cele două ministere funcționează cu miniștri demisionari de o lună. Premierul a anunțat, în urmă cu două zile, că președintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguța Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) și Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curții Constituționale din 19 decembrie arată că șeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru și să răspundă motivat legat de numirile noilor miniștri.

Mircea Drăghici, despre respingere: Fără logică, din interes electoral

Mircea Drăghici, propunerea PSD la Ministerul Transporturilor respinsă de președinte consideră că decizia acestuia este fără logică și nu se bazează pe vreo analiză.

„Păcat, domnule Președinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie! Dumneavoastră ați fi dat un semn de normalitate și ați fi arătat că doriți să colaborați, iar eu aș fi putut demonstra că sunt un bun partener în proiectele pentru țară. Din păcate, ați ales altceva! Ați ales să refuzați, fără nicio rațiune, fără nicio logică, fără să faceți o analiză! E păcat, domnule Președinte Iohannis, să veniți după atât timp să spuneți că echipa dumneavoastră nu a terminat analiza asupra numirilor. Dacă nu ați terminat analiza asupra numirilor, cum ați putut refuza?! Îmi permit să vă spun însă, unde ați greșit prin acest refuz. Ambii, și eu, și dumneavoastră, eram cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Sibiu printr-o autostradă! De asemenea, Olguța Vasilescu și cu mine am fi fost cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Craiova printr-o autostradă, amândoi din pozițiile de ministru pentru care am fost propuși,” scrie Mircea Drăghicipe Facebook.

„Sunt convins că puteam astfel debloca cu celeritate investițiile și achizițiile publice. Și sunt doar câteva argumente pentru care refuzul nu poate fi unul de oportunitate. Și dacă am terminat cu oportunitatea, să vorbim și despre legalitate. Probabil că o să motivați că sunt un penal de rang înalt, așa cum tot spuneți și despre ceilalți colegi din PSD și așa cum s-au străduit procurori de pe lângă ÎCCJ să demonstreze pe repede-înainte în această perioadă. Așa cum ați arătat prin acțiunile și declarațiile din ultimul timp, domnule Președinte, nu binele României și proiectele pentru țară sunt prioritatea dumneavoastră. Ci, așa cum v-ați și început declarația de astăzi, interesul dumneavoastră este pur politic și electoral. Iar românii vor vedea cum sacrificați progresul țării pentru miza personală a unui nou mandat,” a încheiat Mircea Drăghici postarea.

Codrin Ștefănescu: Așa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, vineri, că două locuri sunt neocupate în Guvern, cel de Transporturi și Dezvoltare, „pentru că așa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis”, precizând că acest lucru va trebui explicat partenerilor europeni.

„La Transporturi și Dezvoltare, nu o să avem cine să conducă. Partenerii noștri din Europa o să întrebe „Dar cine o să conducă, cine își asumă?”. O să spunem „Noi nu avem cine, pentru că la noi domnul Klaus Werner Iohannis nu vrea să numească.” Două locuri sunt goale pentru că așa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis. Ne-am pricopsit cu o mare pacoste la Cotroceni”, a afirmat Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Antena 3.

El a precizat că bugetul a fost blocat tot de șeful statului, deoarece nu a avut la timp avizul în CSAT.

„Ne-a vorbit că nu avem buget, când bugetul e blocat în CSAT. Bugetul este gata. Noi putem să îl depunem săptămâna viitoare și să îl aprobăm în sesiune extraordinară. Noi nu o să îi permite lui Iohannis să își facă guvernul lui, că mâine-poimâine o să vină să spună „Ia luați-l voi pe Cioloș la Transporturi, că mai scap și de un contracadidat.”, adaugă Codrin Ștefănescu.

Florin Iordache: Este un demers de campanie

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că încercarea lui Iohannis de blocare a activității Guvernului este doar „un demers de campanie”.

„Este un demers de campanie al președintelui Iohannis să blocheze Guvernul,” apreciază Iordache, care anunță că PSD va analiza care va fi reacția la atitudinea președintelui.

„Nu știu încă cu suspendarea. Trebuie să analizăm și noi ce facem, dar modul în care blochează și se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal„, a adăugat Iordache.

Klaus Iohannis: Obiectivul meu personal e câștigarea unui nou mandat

Klaus Iohannis a explicat jurnaliștilor care sunt obiectivele pentru 2019: pentru România, o mai bună integrare europeană și euro-atlantică, iar personal, câștigarea unui nou mandat la Cotroceni.

„Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări. Începem practic direct cu președinția Consiliului UE, chiar săptămâna viitoare vom avea vizita CE, pentru a începe în forță această președinție. Sunt convins că vom face față cu bine. Avem deja în luna mai primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare și e foarte important să participăm la aceste alegeri. Cu cât mai mulți alegători se prezintă, cu atât mai clar va fi rezultatul. La sfârșitul anului vom avea alegeri prezidențiale și reiterez că voi intra în competiție pentru un nou mandat de președinte,” a declarat Iohannis.

„Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai bună și profundă integrare europeană, consolidarea noastră în cadrul NATO și poate reușim să avem o întărire în acest an pe flancul vestic și unul dintre obiectele foarte importante pentru mine este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând și continuare în forță a luptei anticorupție. Personal, obiectivul meu pentru alegeri e câștigarea unui nou mandat de președinte,” a mai spus președintele.

„Nu mă tem niciodată de contracadidați. Alegerile sunt alegeri. Cine dorește să obțină un mandat trebuie să se prezinte. Sunt optimist. Cred că orice cursă electorală are un parcurs pe care îl cunoaștem, dar în final important e ce doresc alegătorii și la sfârșitul anului vor decide alegătorii”.

Iohannis: Nu îl voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr

Președintele Klaus Iohannis anunță că nu îl va revoca din funcția de procurorul general pe Augustin Lazăr.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. Pot să vă răspund foarte simplu: nu îl voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale”, apreciază șeful statului. „Evaluarea ministrului Justiției nu satisface rigorile legii”.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, în data de 24 octombrie. Momentul anunțului nu a fost lipsit de controverse, după ce ministrul a vorbit despre o rezoluție de clasare care se afla în dosarul de candidatură a lui Lazăr și care îl viza pe șeful statului Klaus Iohannis, cel care trebuia să semneze decretul de numire. A rămas neclar de ce era acea rezoluție în dosar, dar s-a lămurit faptul că procurorul Lazăr care a dat acea decizie nu era Augustin, ci Cristian Lazăr, un alt magistrat din Parchetul General.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?