DRAGNEA este DISPERAT și progresează în domeniul FAKE NEWS. Iohannis: Așa se întâmplă când un INFRACTOR ajunge în vârful statului

DRAGNEA este DISPERAT și progresează în domeniul FAKE NEWS. Iohannis: Așa se întâmplă când un INFRACTOR ajunge în vârful statului
Imagine cu caracter ilustrativ
Publicat: 06/11/2018, 15:40
Actualizat: 15/02/2019, 07:36

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că informațiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea și care-l vizează sunt „fake news”, catalogându-l un disperat care aduce manevre de manipulare.

„Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numește fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bilețelul roz și am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat de valiza reală, cea care a ajuns la Rise Project, președintele spune că îi este străină, deși unii insinuează că ar avea cunoștință.

„Nu știu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat și are probleme majore și caută să aducă vorba despre alte lucruri și aduce manevre de manipulare”,a mai spus președintele.

Declarațiile vin după ce, cu o zi în urmă, președintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacționând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliștii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman.

Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoși, iar în cea de-a doua a adus acte, cum ar fi ordonanța de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar și informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat președintele.

„Am întârziat puțin pentru căam primit două valize. Prima valiză este cugogoșide la Rise Project. Sunt aici proaspete. Le mâncăm aici. A doua valiză, după cum probabil știți eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici.

Ia uite,dosarul 01achiziția dosarului Raiffeisen.02Retrocedări către forumul german al grupului etnic german.03promovarea procurorilor care i-au închis dosarele.04declarații despre banii încasați din chirii.05închirierea căminului de bătrâni de la Forumul German.06presiuni asupra unui judecator de la Curtea. Și mai avem niște stickuri,” a explicat Liviu Dragnea, la intrare.

Deputatul PNL, Raluca Turcan și-a expus la rândul ei părerea despre cele două valize cu care a sosit Dragnea la Comitetul Executiv de luni: „Bășcălia nervoasă a lui Liviu Dragnea arată spaima acestuia că înscrisurile care urmează să fie date publicității vor fi de natură să înlăture orice dubiu cu privire la cine este adevăratul stăpân al firmei Tedrum”.

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar fi avut acces anul trecut, când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, a fost găsită de un localnic din zona rurală din Teleorman, chiar pe proprietatea lui, scrie site-ul de investigațiiRISE Project,cu precizarea că săteanul în cauză a luat legătura imediat cu un reprezentant al portalului de anchete jurnalistice din județ.

Valiza conține un hard negru cu63 GB de informațiidin computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu.

În valiză mai există o tabletă din 2010 care a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, scrie RISE Project.

Iohannis: Chiar și în condiții foarte dificile cred că putem să construim o președinție rezonabilă

Președintele KlausIohannisa declarat, marți, că România, chiar și în condițiile dificile generate de situația din PSD și de remanierea Guvernului, poate construi o președinție a Consiliului UE „rezonabilă”, deși ar fi putut fi „mult, mult, mult” mai bine pregătită.

„Cu certitudine am fi putut să fim mult, mult, mult mai bine pregătiți, cum am fi putut să avem o clasă politică mult, mult mai bună, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun. Am fi fost în poziția de a folosi ceea ce se numește o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea României, pentru calea noastră europeană pe care ne-o dorim, mi-o doresc. N-a fost să fie”, a declarat președintele KlausIohannis, întrebat dacă excluderile unor lideri din PSD și remanierea anunțată pot afecta procesul de pregătire a preluării președinției Consiliului UE.

El a admis, însă, că în domeniul politicilor europene există o colaborare între Președinție și Guvern.

„Ăștia au fost aleși, ăștia conduc guvernul și Parlamentul. Așa e în democrație – cine e ales, acela conduce, dar în toată această învolburare, care în ansamblu arată o politică de foarte proastă calitate, pot să spun că avem undeva și un punct care mie îmi dă o oarecare speranță – în domeniul politicilor europene și în domeniul pregătirii pentru președinția Consiliului Uniunii Europene, cel puțin până acum, s-a colaborat între Președinție și Guvern și cred că vom reuși chiar și în aceste condiții foarte dificile să arătăm că putem să construim o președinție rezonabilă”, a adăugat președinteleIohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația