no author
Liviu Dadacus - Mediafax
551 vizualizări 13 nov 2017

„Era un act de solidaritate. Modul în care ne comportăm la un anumit moment ... cred că e un act normal. Poţi să susţii un coleg în nişte momente dificile şi, repet, modul în care merg pe bandă sau se instrumentează anumite dosare nu cred că este în regulă”, a spus Iordache.

Întrebat dacă Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, în condiţiile precedentului creat de demisiile înaintate din Guvern ale miniştrilor Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, Iordache a răspuns negativ.

„Fără îndoială, nu. Dacă tot vorbim de prezumţia de nevinovăţie , despre ce discutăm?”, a răspuns Iordache, care a arătat că trebuie făcute "foarte multe precizări" în legi astfel încât să nu mi se facă interpretări.

Chestionat dacă susţine nevinovătia lui Dragnea şi faptul că, în cazul acestuia, ar fi vorba de o interpretare eronată, Iordache a răspuns: „Fără îndoială. Dumneavoastră, dacă aţi citit Directiva 334 de anul trecut a Uniunii Europene, până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăţia există. Cred că acest principiu al nevinovăţiei trebuie foarte bine statuat în legislaţia românească”.

„Nu ne putem face că nu vedem două decizii ale Curţii Constituţionale, nu ne putem face că nu vedem nişte directive europene, nu putem să nu discutăm despre Convenţia de la New York. Sunt nişte acte care, cred eu, trebuiesc. Dacă tot ne place să trăim ca afară, haideţi să transpunem şi în legislaţia care este afară în legislaţia românească. Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit şi-l putem scoate din spaţiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă”, a subliniat Iordache.

Mai mulţi membri ai PSD, dar şi simpatizanţi ai lui Liviu Dragnea, s-au strâns, luni dimineaţa, în faţa sediului DNA, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD a anunţat că va merge la audieri, fără a preciza în ce calitate. Printre cei prezenţi s-au numărat vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, deputatul PSD Andreea Cosma.

Ulterior, DNA a anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

 

Citește și: