no author
Monica Mihai
8616 vizualizări 9 feb 2019

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează o ipoteză-şoc despre căderea în dizgraţie a Gabrielei Firea şi atacurile acesteia la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea. În emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul atrage atenţia că războiul între cei doi a izbucnit după mitingul din 10 august, anul trecut. Până în acel moment, Liviu Dragnea avea două ”fiice protejate”: ministrul de Interne, Carmen Dan şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

“Cred că, până la urmă, la nivelul lui Dragnea a fost aşa: el avea două fiice, două protejate (...) Carmen Dan şi Gabriela Firea. Şi mai ţineţi minte că scandalul din august de acolo a pornit, de la această chestiune... La un moment dat, doamna Firea s-a simţit neglijată, ca protecţie,” a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, Gabriela Firea era geloasă pe Carmen Dan. “Eu, dacă vreţi o ipoteză paranoică, nu, psihologică să spunem aşa, este că a fost un fel de gelozie de fiică faţă de cealaltă fiică, numită Carmen Dan”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a reamintit că ruptura Dragnea-Firea a fost pusă inclusiv pe seama influenţei soţului ei, Florentin Pandele, primarul de Voluntari şi atrage atenţia că primarul general nu este foarte bine văzut în PSD.

“Gabriela Firea stă foarte prost în partid, ea este considerată în continuare de baroni, ăia care fac partidul, ca fiind outsider din punctul ăsta de vedere şi eşecul puciului îşi are cauză în ea, pentru că în momentul în care a devenit ea stegarul lor... Repet, partidul ăsta este un partid de baroni, ca şi PNL-ul, de baroni... lideri locali, care sunt acolo stăpâni şi ei ţin partidul, da? Oameni de prin `90, care la un moment dat, când au pus-o candidată, au zis - pe drept cuvânt - dar de ce pe asta care acum a venit, nu a făcut nici politică până acum. A câştigat alegerile, era foarte apropiată de domnul Dragnea,” a explicat Ion Cristoiu.

Un alt motiv care ar fi dus la răcirea relaţiilor Firea-Dragnea ar fi fost umflarea acesteia în sondaje ca viitor prezidenţiabil, poziţie care l-a deranjat pe Liviu Dragnea, duşmanul oricărui pesedist care i-ar putea ameninţa poziţia în partid.

”Al treilea motiv a fost că ea fusese plasată, umflată în sondaje, şi începuse să-i fluture această iluzie, să fie candidată la preşedinţie. Funcţia de candidat la preşedinţie pe mulţi i-a popit. Adică pe mulţi i-a distrus ideea ”să fii candidat la preşedinţia PSD” şi toată lumea spune ”Doamnă preşedintă” de pe acuma. Cred că şi asta a fost una din cauze”, a afirmat Ion Cristoiu.

El crede că Gabriela Firea are numai de pierdut dacă va pleca din PSD. “Ea independentă e moartă, pentru că repet, în momentul în care eşti primar de Bucureşti, nici nu trebuie să ai probleme, că tot ţi se fac, că e un oraş din ăsta pe care nu-l rezolvă nici dacă vine NATO. Se poate întâmpla o nebunie, se răstoarnă un tramvai, Doamne-fereşte, ia foc ceva, trebuie să te apere un partid,” a argumentat Ion Cristoiu.

Emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată, duminică, 10 februarie, ora 17:00 pe Mediafax şi Gândul.info.

 

Citește și: