Ion Cristoiu, despre O CIUDĂȚENIE numită Dacian Cioloș

Publicat: 28/01/2019, 22:05
Actualizat: 26/03/2019, 03:31

Jurnalistul Ion Cristoiu descoperă mai multe „ciudățenii” în evoluția politică a lui Dacian Cioloș. Cea mai recentă, chiar sâmbătă, la Convenția națională a unui partid care i-a fost pus la dispoziție, dar pe care nu se ostenesc să-l mediatizeze, de parcă ar fi doar un vehicul, „un transportor”.

„Dacian Cioloș a găsit un partid pe piață. Acum îmi dau seama că găsești un partid așa… ca la mall. Au găsit acolo un partid, care era PLUS. Nu era făcut de el… Sigur, a ieșit și scandal… Și l-a luat, a devenit proprietar și după asta, a făcut acest Congres. Inițial, eu judecând din experiență, aceste congrese de înființare, convenții posdecembriste, sunt foarte bine organizate. Nu numai că sunt bine organizate – democratice nu sunt, nu am văzut la niciun partid – dar e un moment de mare mediatizare.

La acest Congres, am întâlnit și foarte multe stângăcii, din astea, de improvizație și cel mai ciudat e faptul că nu a fost o preocupare de mediatizare. Eu, de exemplu, aș fi trimis liderilor de opinie, inclusiv lui Ion Cristoiu, o invitație – nu știu dacă venea sau nu venea – și materialele. Eu, de exemplu, om serios, am căutat documentele acestei Convenții, inclusiv cuvântarea lui Cioloș și nu am găsit-o nicăieri. Au un site acolo, care nu e actualizat, site-ul partidului. Deci nu a existat nicio preocupare de mediatizare,” atrage atenția Cristoiu.

Jurnalistul a mai remarcat o ciudățenie în evoluția politică a lui Dacian Cioloș: după ce a părăsit postul de premier în 2017, deși nu avea nici ziar, nici slujbă, nici partid, „o mașinărie” îl menținea în atenția opiniei publice.

„Studiind cazul Cioloș s-a ivit o ciudățenie. Cioloș mi-a lăsat impresia, după ce nu a mai fost premier, că e o personalitate căreia i se caută o platformă, un vehicul, un transportor, cum spun eu. Foarte interesantă evoluția lui. El cade, pleacă. Când a plecat, în 4 ianuarie 2017, din funcția asta, el nu mai era nimic. Sunteți de acord, nu? Era un simplu cetățean. Nimic, nimic, în sensul că nu avea ziar, nu avea slujbă, cutare. De regulă, în România postdecembristă, cine a căzut dintr-o șefie, s-a terminat. Vă dau exemplu de zeci de politicieni, chiar mari.

Cu toate acestea, imediat, în 2017, începe o mașinărie – nu pot să spun cine era în spatele ei – care mereu vorbea de Cioloș și înnebuneai. El nu avea partid și lumea îl vâra în toate sondajele. A fost păstrat în atenția opiniei publice, ba chiar băgat în față. Este o ciudățenie pentru că nu era niciun motiv.(…) Avea nevoie de ceva. Dacian Cioloș, dacă era pe vremea romanilor,i se dădea o legiune, adică era un comandant. Dacă era pe vremea țarului, i se dădea o gubernie,” subliniază Ion Cristoiu.

La întrebarea dacă, în acest caz, s-ar putea face o comparație cu apariția lui Klaus Iohannis în liga mare a politicii, analistul politic a răspuns: „Exact. Avem cel mai bun exemplu: Iohannis, căruia i se face un partid din PDL și PNL și, deodată, este adus și pus în fruntea acestui partid. Deci, undeva, pe Dacian Cioloș se pariază.”

Dacian Cioloș a fost ales sâmbătă, cu majoritate de voturi, în funcția de președinte al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate – PLUS în cadrul Convenției Naționale, pentru un mandat de un an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului