Cristoiu: Iohannis o face pe Olguța CEL MAI BUN CANDIDAT la prezidențiale. E nevoie de cineva să stârnească URA electoratului PSD și ALDE

Cristoiu: Iohannis o face pe Olguța CEL MAI BUN CANDIDAT la prezidențiale. E nevoie de cineva să stârnească URA electoratului PSD și ALDE
Publicat: 07/02/2019, 20:58
Actualizat: 27/03/2019, 16:39

Jurnalistul Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia, președintele Klaus Iohannis a făcut-o, fără să vrea, pe Lia Olguța Vasilescu cel mai bun candidat pentru prezidențiale, ridicând-o pe aceasta, prin refuzul la minister, la înălțimea de principal adversar.

„Nu are nimic cu ea, cred că am greși dacă am merge pe o parte de psihologie „Klaus Iohannis are ceva cu persoana Olguța Vasilescu”. Cred că e un calcul electoral care ar consta în următoarele: primul – destabilizarea PSD sugerând, printr-o mașinărie de zvonuri, că ceea ce face el e în înțelegere cu Liviu Dragnea ca să o înlăture pe Lia Olguța Vasilescu de la șefia unui minister.

El avea nevoie, după concesia uriașă de semnare a celor de pe lista de remaniați – dacă era o poziție anti-PSD categorică, nu semna toată lista și era o lovitură cumplită pentru PSD – dar pentru a arăta că e anti-PSD, adresându-se electoratului telefist, a ales întruchiparea pesedismului. Lia Olguța Vasilescu este, pentru electoratul PSD și a lui Klaus Iohannis, întruchiparea electoratului PSD – este bună mediatic, e mușcătoare, a luptat împotriva sistemului pe bune, a fost singura din PSD care l-a atacat fără menajamente pe Klaus Iohannis. Dacă era vorba de competențe, președintele putea să ia pe orice alt ministru, dar a făcut-o pentru a arăta electoratului taliban că țintește o vedetă PSD„, a declarat Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

„Trebuia să facă și el ceva pentru a dovedi electoratului său tefelist că este șef, electorat care i-a reproșat în cazul Kovesi niște slăbuciuni. E vorba de un calcul,” a completat jurnalistul.

„Iohannis – fără să vrea – a făcut din Lia Olguța Vasilescu cel mai bun candidat pentru prezidențiale. În primul rând, a ridicat-o la înălțimea de principal adversar. Prin aceste nedreptăți fățișe, e limpede că nu vrea pe Olguța Vasilescu, aceasta s-a poziționat în cea mai importantă ipostază, cea a unui candidat PSD la prezidențiale. Cel care poate stârni ura electoratului PSD și ALDE față de Iohannis. E limpede că alegerile se vor baza pe emoție. Dacă în cazul lui Klaus Iohannis, nu este o problemă cu electoratul la nivel de ură față de PSD, de această parte electoratul nu e însuflețit de o antipatie. Dragnea nu a capabil de o asemenea mobilizare, iar declarațiile că Iohannis este păpușa sistemului nu trezesc ura. E nevoie de candidat care să spună „La luptă, că trebuie să îl dărâmăm!” Olguța Vasilescu este mai bine infiltrată în electoratul PSD, aminitim scena cu cătușele, lider PSD cu mare priză, iar față de Firea, ea chiar este pesedistă,” apreciază analistul.

Duminică, de la ora 17:00, jurnalistul Ion Cristoiu face o radiografie a scenei politice românești, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, pe care o puteți urmări pe Mediafax și Gândul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu