Cristian ANDREI
Cristian ANDREI
72508 vizualizări 26 nov 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Reuters că în viitoarele săptămâni mai mulţi parlamentari care susţin actuala coaliţie de guvernare se vor alătura taberei învingătoare de la alegerile prezidenţiale. Mai mult, potrivit lui Iohannis aceste mişcări care vor avea loc în Parlament pot conduce în 2015 la răsturnarea guvernului Ponta. 

Predicţia lui Iohannis este că votul din 16 noiembrie va eroda actuala majoritate parlamentară controlată de PSD şi alianţii săi. 

”Toată lumea vrea să fie tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoare săptămâni sau luni vom aveam schimbări în Parlament”, a spus în interviul acord Reuters preşedintele PNL.

El a adăugat că datorită acestor mişcări din Parlament este posibil ca în 2015 PNL să aibă majoritatea în Parlament, ceeea ce îi conferi puterea de a schimba guvernul Ponta. 

Reacţia lui CTP: „Acest vot masiv pentru Iohannis nu înseamnă înlocuirea unui grup de politicieni cu alt grup de politicieni din aceeaşi făină”

 ''În PNL sunt o serie de inşi care nu au ce căuta acolo şi care nu au ce căuta la guvernare”, a comentat, marţi, Cristian Tudor Popescu la Digi 24, cu privire la interviul acordat de preşedintele ales, Klaus Iohannis, agenţiei Reuters.

„Să nu uităm că acest cuib de şerpi de la ANRP nu este o afacere pesedistă, este o afacere pedelistă, deci nu cred că e cazul să vină la guvernare PNL-ul într-o formulă ca în 2004, cu soluţii de tip cooptarea PC-ului, soluţie imorală folosită de Traian Băsescu. Acest lucru nu va aduce nimic bun din punct de vedere al civilizaţiei politice din România. Acest vot masiv pentru Iohannis nu înseamnă înlocuirea unui grup de politicieni cu alt grup de politicieni din aceeaşi făină. E vorba de o schimbare socială masivă, psiho-socială chiar, care reclamă şi în politică nişte schimbări fundamentale. Deci nu cred că astfel de combinageli prin care să ajungă la putere partidul lui Iohannis sunt bune pentru România”, a mai spus CTP.

„Domnii de la PNL, foarte mulţi dintre ei, sunt aceeaşi specie, consideră că acum trebuie să împartă caşcavalul, asta e semnificaţia victoriei domnului Iohannis. Domnul Iohannis a dat un semnal deloc încurajator, când a spus 'Vrem să luăm puterea', acest mesaj (este) de natură leninistă... Dacă domnul Iohannis cedează dorinţei unora dintre membrii PNL de a ajunge la putere cu orice preţ, înseamnă că votul popular nu mai are nicio valoare şi că domnul Iohannis nu a înţeles nimic. Dar nu cred că are o astfel de atitudine, 'să ajungem la putere cu orice preţ, noi şi ai noştri'. Ar fi o jignire la adresa celor care l-au votat. Aţi auzit în campania electorală, în scandări, în manifestaţii strigând 'ACL, ACL, PNL, PNL'? Eu nu am auzit. Că au strigat 'Jos Guvernul Ponta' e altceva. Deci fireşte că este legitimă dorinţa să cadă guvernul Ponta, dar nu şi înlocuirea lui cu alţii din aceeaşi făină. Deci sper că domnul Iohannis nu va avea o asemenea atitudine, ar fi extrem de trist ca domnul Iohannis să vină cu aceeaşi combinageală”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citește și: