Iohannis, la Summitul PPE: PSD a îmbrăcat haina patriotismului de fațadă. E modul cinic, iresponsabil de a face politică. România europeană înseamnă bunăstare

Iohannis, la Summitul PPE: PSD a îmbrăcat haina patriotismului de fațadă. E modul cinic, iresponsabil de a face politică. România europeană înseamnă bunăstare
Publicat: 16/03/2019, 13:22
Actualizat: 12/04/2019, 15:25

„Scrutinul din 26 mai capătă o importanță deosebită. Este totuși și un moment cu o profundă valență civică pentru că viitorul Europei trebuie decis de voința oamenilor, nu de neimplicarea lor. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali și locali, sunteți interfața directă cu aomenii, și vă îndemn să le transmiteți acest lucru cetățenilor. Votul este în definitiv cea mai bună formă de răspuns și sancțiune la discursul populist, demogogic care a devenit virulent în Europa, dar și în România”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a profitat de ocazie să atace din nou PSD.

„Observ la PSD că au îmbrăcat haina falsului patriotism, a naționalismului de fațadă și încearcă să câștige electoral indicând teama. E modul cinic, iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe care a fost întemeiată UE, să ataci instituțiile care îți semnalează derapajele și în același timp să ceri votul românilor pentru a trimite aleși în acele instituții. A fi bun patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles. România e Europa și Europa e România”, a mai spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, la summit-ul PPE, că , România europeană înseamnă o țară cu stat de drept și justiție independentă și are convingerea că românii vor rămâne atașați valorilor care duc la prosperitate.

„România noastră, România europeană înseamnă bunăstare prospetitate, justiție independentă și stat de drept. Acesta e motivul pentru care românii au ales în 2007 calea unei țări moderne, cu oameni liberi, cu legi corect, cu drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni. Sunt convins că vor respinge populismul și vor rămâne atașați valorilor care duc la prosperitate, care se regăsesc în interiorul UE”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a făcut referire și la alegerile europarlametare.

„Chiar dacă nu e perfect, proiectul european ne-a oferit cea mai lungă perioadă de prosperitate și pace în Europa și din responsbailitate pentru generațiile viitoare trebuie să ne mobilizăm. Aceasta nu e doar o sarcină a aleșilor, sau reprezentanților noștri, nu e datoria exclusiv a șefilor de stat sau guvern, ci este o probă de solidaritate pe care trebuie să o dăm cu toți, cetățeni și politicieni, zi de zi. (…) Lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră, a tututor celor pentru care Europa este sinonimă cu pacea, prosperitatea și libertatea tuturor cetățenilor din UE. Anul acesta în care au loc alegeri în PE e unul simbolic. Se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din Estul Europei au dispărut în sfârșit. Sunt 30 de ani de democrație. Sunt 30 de ani de când ne-am câștigat libertatea de a ne putea reîntoarce după lungi suferințe în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrității, care ține la putere un grup de privilegiați. iar Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta, nu în Europa, nu atâta timp cât depinde de noi să împiedicăm asta. Europa nu se poate întoarce în timp. E responsabilitatea noastră să dăm startul unei noi ere de prosperitate și siguranță”, a mai spus Klaus Iohannis, la Summitul PPE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!