Iohannis, atac la PSD: Pesediștii au votat codurile fără să țină cont de nimeni. Își dau legi să poată fura / Vor încerca să boicoteze referendumul

Iohannis, atac la PSD: Pesediștii au votat codurile fără să țină cont de nimeni. Își dau legi să poată fura / Vor  încerca să boicoteze referendumul
Publicat: 25/04/2019, 19:38

„Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi (joi, n.r.) decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot la referendum și europarlamentare. La referendum avem două întrebări. Prima întrebare: „Sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți?”. Da, eu sunt de acord și sper și în acordul vostru, fiindcă ne dorim o societate curată, performantă în secolul XXI, o societate europeană pentru România. A doua întrebare: „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul justiției”? Da, ne dorim o guvernare pentru români, o guvernare performantă, europeană”, a spus președintele.

De asemenea, Iohannis a subliniat că, prin referendum românii au șansa de a se exprima cu privrire la guvernarea PSD.

„Acest referendum e mai importat astăzi decât oricând. După doi ani de abuzuri și excese românii au șansa de a arăta ce cred despre PSD și ofensiva împoriva justiției. Pesediștii au votat codurile penale fără să țină cont de nimeni. Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște. Ei nu se mai tem de nimeni. Eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai subliniat că, deși unii nu sunt încrezători în rezultatele referendumului, el nu este de acord.

„Unii vorbesc despre cum acest referendum e doar consultativ, despre cum cică nu ar avea rezultate pentru că Parlamentul poate să nu țină cont de el. Nu sunt de acord. Un referendum trimite un semnal, iar acesta va trimite un semnal foarte important”, a mai spus Iohannis.Șeful statului a mai subliniat că, deși unii nu sunt încrezători în rezultatele referendumului, el nu este de acord.

Iohannis: PSD va încerca să boicoteze referendumul. O să spună că sunt probleme tehnice

Klaus Iohannis a subliniat, joi, că PSD va încerca să boicoteze referendumul din 26 mai, șeful statului menționând că importantă este doar prezența la vot și că doar după ce românii vor spune că nu sunt de acord cu social democrații, va exista „un mandat” cu care să se acționeze împotriva lor.

„Românii au posibilitatea să dea un semnal pe două direcții. El e consultativ (referendumul, n.r.), dar contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi, referendumul, dragii mei, este începutul unui proces mai amplu, care începe acum odată cu europarlamentarele, continuă cu prezindențialele, continuă la anul cu alegerile locale și apoi parlamentare. Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său. Nu mă interesează detaliile tehnice”, a declarat, Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a atras atenția că social democrații vor încerca să „boicoteze” referendumul.

„PSD va încerca să boicoteze acest referendum. O să vă spună că nu contează că sunt probleme tehnice. Nu contează că se opune PSD, contează ce vreți voi care mergeți la vot. Ați văzut cum vor să facă legi pentru ei, cum vor să se protejeze? De data aceasta există șansa unei schimbări reale. Semnalul se va da la referendum și europarlamentare”, a mai spus Iohannis.

Președintele: PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul la justiție

Klaus Iohannis a declarat, joi, că PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le comite și prin asaltul asupra justiției. Șeful statului a precizat că va fi acuzat că face campanie, însă în opinia sa este normal să facă pentru România campanie și nu pentru altceva.

„Am fost acuzat că politizez acest referendum. PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul la justiție. Acest referendum este și despre PSD. Cine merge la vot poate să dea o lecție pesediștilor. Pe mine în final mă interesează care e raportul dintre cei care sunt alături de PSD îna cest atac asupra justiției, în această proastă guvernare, fără autostrăzi, spitale, școli modernizate și care sunt de cealaltă parte. Vreau să văd cine e cu mine pentru o Românie într-o UE, cine e cumine pentru o societate dreaptă, performantă. Asta îmi doresc și vreau să știu de la voi. Nu contează votul pesediștilor. Nu. Acum contează votul românilor. Și dacă românii vor ieși la vot atunci vom schimba România. Există soluții pentru România. Știu cum să le pun în practică, dar pentru acest demers am nevoie de votul românilor”, a afirmat Klaus Iohannis, joi seară, într-o declarație de presă la Cotroceni.

Președintele a adăugat că se va implica în campania pentru referendum pentru că de-a lungul celor doi ani și jumătate de guvernare PSD au fost luate nenumărate decizii împotriva justiției și a României.

„Voi fi acuzat că fac campanie. Dar este normal să fac campanie pentru România, nu pentru altceva. Eu de când sunt președinte mă implic pentru România. Și voi face și pentru referendum și pentru prezidențiale, dar pentru o Românie dreaptă, justă, așa cum și-o doresc românii, nu așa cum și-o doresc pesediștii. S-au adoptat în acești doi ani și jumătate nenumărate greșeli, decizii împotriva justiției, României. Eu voi face campanie împotriva acestor abuzuri și decizii, pentru că e datoria oricărui om cinstit, patriot, pro-european să facă campanie pentru o Românie mai bună. Eu mă voi implica. Dragi români, vă aștept la referendum”, a completat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a refernumului din 26 mai.

Întrebările sunt:

„1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului