Încă o filială ALDE îl vrea pe Tăriceanu candidat la președinție

Încă o filială ALDE îl vrea pe Tăriceanu candidat la președinție
Publicat: 14/06/2019, 21:49

ALDE Brașov a adoptat, vineri, o rezoluție, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să își anunțe candidatura la prezidențiale și a cerut începerea discuțiilor cu PSD pentru susținerea acestuia la alegeri. Și liderul ALDE Sibiu a spus că Tăriceanu trebuie să fie candidatul partidului.

Potrivit rezoluției adoptate vineri de ALDE Brașov, Călin Popescu Tăriceanu este „singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului președinte”.

„Organizația ALDE Filiala Teritorială Brașov îi cere președintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului președinte să își asume și să își anunțe neîntârziat candidatura în alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an”, se arată în rezoluție.

Reprezentanții ALDE Brașov cer conducerii partidului să înceapă negocierile cu PSD, astfel încât Tăriceanu să devină candidat comun al celor două formațiuni la alegerile prezidențiale din noiembrie.

„Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidențiale, în persoana dlui. Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrînge mașinăria electorală grupată în spatele actualului presedinte și care poate aduce în fruntea țării un lider autentic și devotat țării sale”, se mai arată în rezoluția adoptată de ALDE Brașov.

Știre inițială

Președintele ALDE Sibiu. Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a scris, vineri, pe pagina de Facebook a filialei că dezminte informațiile „eronate” potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunțe la alegerile prezidențiale.

„Toată această neînțelegere a pornit în urma unei declarații făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Președintele Tăriceanu , întrebat despre o candidatură la prezidențiale, a declarat, textual: (n. r. 3 iunie). Din rea intentie sau din amatorism profesional, declarația președintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunt privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale! Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Tăriceanu NU a spus că renunță la această candidatură, ci doar a explicat, că, în acel moment post alegeri, când știm cu toții că a trebuit să stăm și să analizam cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost deloc satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, a explicat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu.

Mai mult, acesta spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, iar partidul va lua această decizie în scurt timp. Totodată, adaugă Tocaciu, le atrage atenția și partenerilor de la guvernare să se lămurească „și intern, și public” dacă Tăriceanu este și candidatul lor.

„În contextul discuțiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noștri din PSD trebuie să lămurească și intern, și public, dacă domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu este și candidatul lor la alegerile prezidențiale. În opinia noastră, domnul președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliției PSD -ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențiala în fața lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale”, a mai spus Tocaciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican