Gândurile lui Cristoiu: Pentru Rareș Bogdan, mersul la Bruxelles este o catastrofă – VIDEO

Publicat: 30/06/2019, 16:05

Jurnalistul a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Rareș Bogdan a primit o lecție extraordinară când, trecând din presă la politică, și-a pierdut statutul de vedetă.

„Dacă Rareș Bogdan m-ar fi întrebat, m-a întrebat multe lucruri când s-a înscris în politică, dar dacă m-ar fi întrebat de ce nu m-am înscris eu, Cristoiu, i-aș fi răspuns cu ce i s-a întâmplat lui, anume: cele două sunt lumi net diferite. Poți să vii din presă, marea vedetă, mare, și dincolo intri într-o lume unde nu mai ești vedetă”, a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, jurnaliștii nu ar trebui să intre în poltică, unde sunt alte reguli și unde, din vedetă poți ajunge lipitor de afișe.

„Pentru el, spre deosebire de Blaga și alții, mersul la Bruxelles este o catastrofă. El fusese o vedetă din televiziune, avea de-o sută de ori mai mare putere. El când a candidat cap de listă, nu s-a pus să meargă la Bruxelles, ci să tragă partidul și apoi să facă o carieră în București. Primul aspect este lecția de viață. Bine ar fi ca jurnaliștii să nu treacă dincolo. Dacă ești jurnalist de vedetă, dacă ești jurnalist oarecare… Și că dincolo, în lumea politică, sunt alte reguli. Adică poți să fii cea mai mare vedetă, cum sunteți dumneavoastră, dar vă pune să lipiți afișe. E altceva, e altă structură”, a afirmat analistul politic.

Ion Cristoiu a adăugat că nu știe dedesubturile tensiunilor din PNL în urma cărora Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban și fost ministru în Guvernul Cioloș, a obținut șefia PNL București, și nu Rareș Bogdan. Jurnalistul spune însă că există un zvon conform căruia europarlamentarul PNL s-ar fi certat cu președintele Klaus Iohannis.

„Nu știu care este dedesubtul, circulă și zvonul că de fapt totul a pornit de la Klaus Iohannis, e greu de presupus că Orban își permitea această ofensă adusă lui Rareș Bogdan fără aprobarea Cotroceniului. Pot să fie două explicații: una, Klaus Iohannis s-a închinat sau s-a înclinat în fața deciziei partidului, dar există și zvonul, și îl iau în serios, că de fapt Rareș Bogdan cu Klaus Iohannis s-au certat. Nu știu de ce, e greu de presupus că Orban făcea de capul lui. Poate că, până la un moment dat, Rareș Bogdan luat de apele alea că a salvat PNL-ul, l-o fi supărat, nu știu, n-am relații cu cel de la Cotroceni și nu-l cunosc… Indiferent, după părerea mea era mult mai bun Rareș Bogdan”, a spus jurnalistul.

În opinia sa, Ludovic Orban ar trebui înlocuit de la șefia PNL și „regândit un PNL care se adresează altui electorat decât celui USR”, care nu mai poate fi cucerit.

Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, marți, în ședința Biroului Executiv la partidului, în funcția de președinte al PNL București. Votul de marți în BEX pentru Violeta Alexandru a fost unul pozitiv, chiar dacă peste 600 de liberali au semnat, luni, o scrisoare adresată lui Rareș Bogdan, prin care îi cereau acestuia să preia șefia PNL București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia