Dialog APRINS. Florin Cîțu îl ACUZĂ pe Tăriceanu că l-a numit „TURNĂTOR ORDINAR” și „SECURIST”

Dialog APRINS. Florin Cîțu îl ACUZĂ pe Tăriceanu că l-a numit „TURNĂTOR ORDINAR și „SECURIST
Publicat: 04/02/2019, 16:43
Actualizat: 13/02/2019, 15:03

În scrisoarea menționată, Florin Cîțu acuza presiunile exercitate asupra BNR de senatorul ALDE Daniel Zamfir.

„Nu pot să facă întotdeauna ce vor! Astăzi am mers la Biroul Permanent al Senatului cu documentele care arătau că președintele comisiei economice trebuie sancționat pentru abuz în serviciu. Însa am avut un adevărat șoc. „Elegantul” președinte ALDE și președinte al senatului a venit trăgând un car de nervi după el, iar ținta nervilor eram eu”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Liberalul a redat dialogul „care i-a șocat pe toți cei prezenți în sală” între el și președintele Senatului care este și lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Tăriceanu: Domnule Cîțu, nu știam că ești un turnător ordinar… ai scris celor de la ALDE Austria și Bruxelles că eu fac presiuni asupra băncii centrale. Cum îți permiți așa ceva?

Eu: Domnule președinte, este o scrisoare publică la adresa abuzurlior ALDE în ceea ce privește tratatul de funcționare al UE.

Tăriceanu: Cum iți permiți așa ceva? Ești un securist

Eu: Domnule președinte, încălcarea tratatului de funcționare este un lucru foarte grav.

Tăriceanu: Cum iți permiți așa ceva? Ai scris în Austria…”, arată Cîțu.

Senatorul PNL a menționat că liderul ALDE a urlat la el.

„Dialogul a continuat în această notă, el urlând la mine. Este prima dată când văd fața adevărată a domnului președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Totul a pornit de la scrisoarea mea publică pe care vă rog să o citiți și să-mi spuneți voi dacă am avut dreptate sau nu”, a adăugat Cîțu.

Acesta a precizat că în ședința de luni a Biroului permanent al Senatului nu a mai fost propusă invitarea la audierea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, informația fiind confirmată ulterior, într-o declarație de presă și de către Tăriceanu, care a fost întrebat despre subiect.

„Ca urmare a demersului meu, inginerul nu a mai propus astăzi ( luni n.r.) nicio audiere a BNR. Și sunt sigur că dacă se va face audierea, o să fie corectă și nu un linșaj public. Prima mea victorie politică anul acesta”, a conchis senatorul PNL.

Săptămâna trecută senatorul ALDE Daniel Zamfir i-a invitat la audieri pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu și pe Bogdan Chirițoiu, președinte al Consiliului Concurenței, însă niciunul dintre cei doi nu a participat la audierea în Comisia economică a Senatului. Prin urmare, Zamfir a spus că va retrimite invitațiile prin Biroul permanent al Senatului.

Senatorul PNL i-a transmis, joia trecută,liderului grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, că ALDE și PSD duc o campanie de intimidare a BNR și Consiliului Concurenței, în dorința de a controla toate instituțiile independente din România. Pe această cale, liberalul a anunțat că va face o plângere în acest sens și la Comisia Europeană, ECOFIN și Banca Centrală Europeană.

Tăriceanu, desprereducereafondurilorserviciilor

Președintele Sennatului a declarat, luni, referitor lareducereafondurilorpentru serviciile secrete că bugetele acestora tot cresc de 15 ani încoace și își pune întrebarea dacă aceste creșteri sunt justificate.

„Cred că orice buget trebuie explicat și justificat. În România cred că nu spun o noutate că sunt 15 ani de când bugetele serviciilor cresc și sigur că ne punem întrebarea dacă aceste creșteri sunt justificate și trebuie să primim niște justificări. Nu se poate folosi aici elementul secretului de serviciu pentru că sunt comisiile de specialitate unde aceste lucruri trebuie discutate în detaliu și dacă aceste creșteri sunt justificate, sigur că ele trebuie acordate, dar dacă este vorba numai de o creștere care să meargă pe eu știu, acțiuni care nu sunt esențiale pentru buna desfășurare a serviciilor poate putem să avem grijă ca banii să-i cheltuim mai cu chibzuință”, a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței de luni a Biroului permanent al Senatului.

Senatorul spune că Tăriceanu l-a numit „turnător ordinar

Reacția lui Tăriceanu apare în contextul în care Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru niște programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanță și siguranță națională. La fel și programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

Bugetele Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Informații Externe, al Serviciului de Protocol și Pază și al Servicului de Telecomunicații speciale au creșteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% și 69% față de anul trecut.

Bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creștere de 4,8% față de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicații Speciale de 604 milioane lei, cu o creștere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creștere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creștere cu 8,5%, conform proiectului.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă