EUROPARLAMENTARE: Ultima zi de depunere a candidaturilor la BEC este JOI

EUROPARLAMENTARE: Ultima zi de depunere a candidaturilor la BEC este JOI
Publicat: 28/03/2019, 10:33

Pentru a fi înregistrate la Biroul Electoral Central, listele de candidați propuse de partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice sau alianțele electorale trebuie însoțite de o listă cuprinzând cel puțin 200.000 de susținători, conform legii 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Contestațiile privind admiterea sau respingerea candidaturilor se depun în scris la Tribunalul București și se soluționează de acesta în cel mult două zile de la înregistrare, potrivit sursei citate. Împotriva hotărârii se poate face apel, în termen de 24 de ore de la pronunțare, la Curtea de Apel București. Apelul se soluționează în termen de două zile de la înregistrare. Hotărârea este definitivă.

Până pe 6 aprilie BEC trebuie să ia decizia de admitere sau respingere a candidaturilor, iar până pe 7 aprilie BEC trebuie să transmită către AEP un exemplar al persoanei eligibile comunitar, potrivit unei hotărâri a Guvernului pentru aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019, adoptată pe 15 februarie de Executiv.

De asemenea, până pe 12 aprilie pot fi depuse contestații privind admiterea sau respingerea candidaturilor, soluționarea contestațiilor făcându-se Tribunalul București, în cel mult două zile de la înregistrare.

Totodată, soluționarea apelului asupra contestațiilor va fi făcută până la data de 15 aprilie, iar candidaturile vor fi definitivate pe 16 aprilie.

Pe 17 aprilie va fi stabilit numărul de ordine pe buletinele de vot, prin tragere la sorți, ale partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și electorale care au depus liste de candidați, precum și a candaților independenți.

Tot pe 17 aprilie va fi comunicat către BEC, numele reprezentanților partidelor politice, organizațiilor cetățenilor care aparți minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri și care au membri în Parlamentul European, care vor face parte din BEC.

Campania electorală începe pe 27 aprilie și se încheie pe 25 mai, ora 7.00.

Social-democrații au depus marți lista candidaților pentru europene, alături de 1.395.000 de semnături de susținere, a anunțat secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu. PSD deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram și senatorul PSD Claudiu Manda. Alți social-democrați care completează lista candidaților sunt: Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminița Jivan, Păvelescu Alin.

Tot marți ALDE a depus la BEC lista candidaților la europarlamentare, alături de 400.000 de semnături de susținere. Lista partidului este deschisă de actualul eurodeputat Norica Nicolai, urmată de Daniel Barbu și europarlamentarul Renate Weber.

PNL a depus, miercuri, la BEC lista cu candidaturi la europarlamentare alături de peste 1.400.000 de semnături de susținere. Liberalii deschid lista la europene cu jurnalistul Rareș Bogdan, urmat de Mircea Hava, primar Alba Iulia, Siefried Mureșan, europarlamentar, Daniel Buda, europarlamentar, Adina Vălean, europarlamentare, Vasile Blaga fost co-președinte PNL și fost președinte PDL, Dan Motreanu, fost deputat, Gheorghe Faclă, primar Arad, Cristian Bușoi, europarlamentar, Marian-Jean Marinescu, europarlamentar, Vlad Nistor și Mihai Țurcanu.

Liderii PLUS și USR, Dacian Cioloș și Dan Barna, au depus, marți la BEC, peste 500.000 de semnături și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare. Lista comună a alianței USR-PLUS la europarlamentare este formată din: 1. Dacian Cioloș, președintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoș Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoș Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ștefănuță (USR), 7. Vlad Botoș (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituță (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuț (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Țoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

PMP a depus miercuri lista candidaților pentru alegerile europene, la Biroul Electoral Central, alături de peste 400.000 de semnături. Traian Băsescu deschide lista Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare. Pe al doilea loc se află președintele partidului, Eugen Tomac. Pe celelalte locuri sunt Ioana Constantin, Marius Pașcan, Simona Vlădică, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu și Cătălin Bulf.

Și UDMR a depus, la BEC, miercuri lista candidaților pentru alegerile la Parlamentul European este deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu, urmat de președintele FUEN, Vincze Lorant. Celălalt actual europarlamentar Sogor Csaba ocupă doar locul cinci. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, ocupă ultimul loc pe lista candidaților, respectiv 43.

Pro România a depus tot miercuri lista candidaților la alegerile pentru PE. Lista este deschisă de Victor Ponta, urmat de comisarul european Corina Crețu, fostul prim-ministru Mihai Tudose și fostul premier al Republicii Moldova Iurie Leancă. Pe locurile următoare sunt Geanina Pușcașu, Gabriela Podașcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu și Ionela Danciu, a mai spus liderul partidului.

UNPR a depus la BEC, miercuri, lista candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare. Lista este deschisă de președintele partidului, Gabriel Oprea, urmați de Ilie Năstase și Anghel Iordănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...