Europarlamentar: Pentru a-și ascunde incompetența, Teodorovici aruncă cu noroi. Este un ministru IZOLAT în UE

Europarlamentar: Pentru a-și ascunde incompetența, Teodorovici aruncă cu noroi. Este un ministru IZOLAT în UE
Eugen Teodorovic l-a dat în judecată pe Florin Cîțu, după ce premierul l-ar fi acuzat că este „spion rus” / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 13/03/2019, 16:35

„Resping atacurile mizerabile ale ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, lansate astăzi la adresa mea. Această atitudine nu arată altceva decât că actualul ministrul al Finanțelor încearcă să-și ascundă incompetența aruncând cu noroi în cei care fac lucruri bune pentru România. România are nevoie, acum mai mult decât oricând, de un ministru de Finanțe credibil. Vor urma negocieri complicate pe bugetul Uniunii Europene pentru următorii 7 ani. De capacitatea de negociere a Guvernului României depinde câte fonduri europene va primi România în perioada 2021 – 2017. România are nevoie de un ministru de Finanțe credibil, competent, nu un ministru de Finanțe care nu a fost capabil să prezinte la timp nici măcar proiectul de buget al țării noastre”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

El a mai spus că Eugen Teodorovici este „un ministru izolat în UE, care nu poate obține nimic pentru români în Europa și trebuie să-și dea demisia”.

„Credibilitatea lui Teodorovici este zero în Europa. Acest lucru a mai fost dovedit anul trecut și când, după 3 recomandări primite de Guvernul României de la Consiliul de Miniștri din UE privind nevoia de încadrare în ținta de deficit, Teodorovici a trimis în octombrie o scrisoare celorlalți miniștri în care prezenta promisiuni goale și măsuri neconvingătoare privind încadrarea în ținta de deficit. Această scrisoare nu a convins pe nimeni, astfel că Guvernul României a primit în decembrie un nou avertisment de la Bruxelles privind necesitatea de a lua măsuri urgente de încadrare în ținta de deficit”, a adăugat eurodeputatul liberal.

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, că a auzit informații la Bruxelles potrivit cărora Siegfried Mureșan ar fi suspetat că este colaborator al unor servicii anti-europene. Reacția vine după ce eurodeputatul PNL a spus despre ministrul Finanțelor că apără „paradisurile fiscale”.

„Dacă vă spun că am pe surse că domnul Mureșan, cel de la Parlamentul European, este suspectat de colaborare cu anumite servicii care nu sunt pro-europene, mă credeți sau nu? Eu v-am spus, se aude la Bruxelles această informație. Acum, nu stau nici s-o verific, nici s-o comenteze”, a afirmat Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.

Acesta a adăugat că lista neagră a paradisurilor fiscale a fost adoptată de ECOFIN, cu unaniminate de voturi.

„Ministerul de Finanțe nu poate avea decât poziția Președinției (Consiliului UE – n.r.). Nu pot eu să-mi exprim poziția mea. Discuțiile au fost în acest Consiliu. Au avut statele membre, unele dintre ele, anumite puncte de vedere, Italia, și le-a exprimat, Estonia și alte state. La începutul ședinței le-am spus colegilor de la presă din Bruxelles că vom vedea dacă se va apoba această listă. Dacă s-a votat, a fost unanimitate, altfel lista nu se aprobă”, a explicat Teodorovici.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat că ministrul Finanțelor este un apărător al paradisurilor fiscale.

„Toți românii trebuie să știe că ministrul Eugen Teodorovici apără paradisurile fiscale. Mereu când apare un hoț sau un spălător de bani la orizont, miniștrii PSD sar să îl apere. Nu au apărat și nu vor apăra niciodată poporul român”, a scris Siegfried Mureșan, miercuri, pe Facebook.

ECOFIN a adoptat, marți, o listă revizuită privind jurisdicțiile necooperante în scopuri fiscale, ce include acum și Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite, Vanuatu, pe lângă cele cinci aflate inițial pe listă.

Lista a fost completată în cadrul celei de-a treia intâlniri ECOFIN, a miniștrilor de Finanțe din UE, desfășurată sub conducerea ministrului român al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Cele zece jurisdicții nu și-au îndeplinit angajamentele față de UE până la termenul convenit. Lista, care face parte din strategia externă a UE în materie de impozitare definită de Consiliul European, are drept scop prevenirea evaziunii fiscale și promovarea bunei guvernanțe fiscală la nivel mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în...
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului