no author
Diana Grigore
674 vizualizări 18 oct 2018

"Avocatul Poporului este avocatul ciumei roşii. Nu are nicio legatură cu această instituţie. Iar faptul ca i s-au creat facilităţi peste facilităţi, inclusiv o pensie specială, care poate scoate din minţi orice cetăţean onest din această ţară, arată că acest avocat este compromis din punct de vedere moral şi că nu mai are pic de demnitate. Nu cred că va avea curaj să conteste lucruri care sunt de atacat la CCR, chiar dacă cer acest lucru CSM sau opoziţia din Parlament. Mă îndoiesc că are capacitatea de a îl înfrunta pe Liviu Dragnea. Victor Ciorbea a devenit demult un avocat roşu", a declarat Eugen Tomac, joi pentru MEDIAFAX.

Acesta susţine că până în prezent Avocatul Poporului nu a contestat nicio ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională.

"Până în prezent, Avocatul Poporului a demonstrat cum se poate compromite o instituţie s statului român. Avocatul poporului nu a contestat niciodată nicio ordonanţa de urgentă a Guvernului. Nici când a fost vorba de interpretări abuzive în domeniul justiţiei, nici când a fost vorba de ordonanţa 13, nici când a fost vorba de drepturi exagerate, neconstituţionale, pentru minoritatea maghiară", a explicat Tomac.

Întrebat de MEDIAFAX ce opinie are despre faptul că Victor Ciorbea şi-a luat concediu până pe 30 octombrie despre concediul lui Victor Ciorbea, liderul PMP a răspuns: "Este o confirmare că a procedat exact ca un pungaş, care pleacă de la locul de muncă şi ia şi ştampila cu el în vacanţă ca să fie sigur că nimeni nu îndrăzneşte in locul domniei sale să îşi exercite atribuţiile. A plecat într-un moment cheie, când trebuia sa fie demn sau să îşi delege atribuţiile".

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis, miercuri, că solicitările de sesizare pe OUG pe legile justiţiei sunt analizate de Biroul contencios din cadrul instituţiei, precizând că perioada concediului de odihnă a fost programată în urmă cu 6 luni.

Acesta a precizat că perioada concediului de odihnă, pe care îl efectuează în Statele Unite, între 17-30 octombrie, a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion şi serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

USR şi PNL au depus fiecare o solicitare, miercuri, la Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR cu privire la ordonanaţ de urgenţă care a modificat Legile justiţiei, adoptată luni de Guvern. O cerere similară a depus şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (PÎCCJ).

Citește și: