Eugen TOMAC, despre APOCALIPSA pestei porcine, în timp ce Guvernul CHEFUIEȘTE la mare. Liderul PMP acuză o guvernare anti-națională

Eugen TOMAC, despre APOCALIPSA pestei porcine, în timp ce Guvernul CHEFUIEȘTE la mare. Liderul PMP acuză o guvernare anti-națională
Publicat: 01/09/2018, 16:01

„Ne aflăm într-o perioadă în care, din punct de vedere politic, avem un Guvern care tratează cu un dispreț nemaîntâlnit în viața politică temele serioase cu care se confruntă societatea. ne aflăm într-o apocalipsă a pestei porcine și acest Guvern în loc să se îndrepte cu maximă atenție către o problemă care frămână toată societatea, stă și chefuiește de câteva zile la mare și discută de cum se pot salva ei între ei. Este incredibil acest lucru și este încă o dovadă că România are nevoie de o opoziție vie”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul Partidului Mișcarea Populară mai mai spus că în momentul de față „este o guvernare anti-națională”, care crea ca românii „să nu mai crească niciun porc”

„Românii trebuie să știe un lucru fundamental. Această guvernare este o guvernare anti-națională. Vor ca românii în gospodării să nu mai crească niciun porc, iar industria este pur și simplu pusă la pământ de un Guvern al trădării naționale”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Președintele PMP mai spune că este nevoie de o comisie de anchetă în Parlament, care să verifice cum s-a acționat în cazul virusului, pentru că celelalte tări din jurul României „nu se confruntă cu această problemă, iar ministrul Petre Daea și premierul Viorica Dăncilă „stau și îi zâmbesc lui Dragnea acum la mare gândindu-se și promițându-i că-l vor salva”

„Avem obligația să milităm cu toată forța pentru crearea acestei comisii de anchetă parlamentară, pentru că este incredibil cum în jurnul României toată lumea nu se confruntă cu această problemă, iar la noi țăranii sunt pur și simplu umiliți și lăsați fără porcul de Crăciun pentru că incompetentul Daea, împreună cu analfabeta Dăncilă habar nu au pe ce lume se află și stau și zâmbesc îi lui Dragnea acum la mare gândindu-se și promițându-i că-l vor salva. Asta este agenda lor și noi avem obligația să le explicăm românilor ce se întâmplă”, a mai spus liderul PMP.

PNL și PMP au demarat, joi, procedura pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind modul în care autoritățile au gestionat situația creată de pesta porcină africană în România.

„A fost înregistrată la Biroul Permanent al Camerei Deputaților solicitarea și proiectul de hotărâre privind înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă a Camerei Deputaților privind verificarea modului prin care autoritățile statului român au pus în aplicare prevederile Programului național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane” , se arată într-un comunicat al liderului PNL, Ludovic Orban, remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, comisia va avea scopul de a determina cauzele care au dus la apariția focarelor de pestă porcină, la extinderea epidemiei dar și la erorile autorităților române în gestionarea acesteia.

„În vreme ce în alte țări în care pesta porcină africată și-a făcut apariția cu 2 ani de zile înainte de România, acestea au reușit să țină sub control focarele (Polonia – 99 focare, Ucraina – 64, Lituania – 45), în țara noastră în doar două luni de zile s-a ajuns la 732 de focare. Răspunderea exclusivă pentru această situație gravă este a Guvernului, care a scăpat din mână situația și a neglijat avertismentele timpurii, iar acum există pericolul ca Uniunea Europeană să introducă în zonă de restricție întreaga țară, cu ample repercusiuni economice. În plus, este abominabil cinismul și ticăloșia actualei puteri care a furnizat informații privilegiate apropiaților săi politici, iar aceștia au speculat acest dezastru pentru a obține profit”, afirmă liderul PNL.

Președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, a declarat miercuri într-o conferință de presă că au fost depistate două noi focare de pestă porcină africană în localitatea Tunari, din județul Ilfov, iar la nivelul localităților afectate se mențin filtrele dezinfectoare rutiere și cele din exploatații.

„Astăzi am prezentat rezultatele Grupului Național de Experți cu privire la ultimul set de măsuri care se doresc a fi luate în vederea prevenirii extinderii Pestei Porcine Africane în România. Astfel, s-a recomandat menținerea filtrelor de control rutiere ca fiind necesare pentru a putea face verificări în trafic pentru încercările sau tentativele de a scoate din zonele de restricție animale vii, carne și produse din carne”, a declarat președintele ANSVSA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun