Dragnea: Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele două întrebări de la referendum / De ce nu a pus întrebarea despre „Se pot grația abuzurile din justiție?”

Dragnea: Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele două întrebări de la referendum / De ce nu a pus întrebarea despre „Se pot grația abuzurile din justiție?
Publicat: 25/04/2019, 20:54

„Am fost de acord și cu temele enunțate și cu aceste întrebările, nu le analizăm constituțional sau nu. Am auzit tot felul de păreri, dar nu e treaba noastră. Numai că aceste două întrebări, unii zic că-s trei, a doua fiind două de fapt, să nu ne complicăm, ele au aprobare cvasi unanimă și nu răspund unei controverse care ar fi în societate. Nu răspunde unei controverse în societate pe această temă și sunt multe voci care spun că referendumul în sine este inutil pentru scopul prezentat public și spuneau și se pare că cel care a initiat referendumul a recunoscut asta, că este un mijloc prin care poate să includă partidele în jurul lui. Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele două întrebări, el are o miză, indiferent de legislație și Constituție, să se implice partidele”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD l-a criticat pe Iohannis și că a inițiat demersul după doi ani de la anunț.

„Într-adevăr s-a mișcat repede. I-au trebuit doi ani ca să facă aceste întrebări. Am o singură temere și le spun și colegilor mei și celor care vor merge la vot că trebuie să fim în primul rând interesați de alegerile europarlamentare. Am vorbit cu colegi din țară și spuneau că va o căsuță cu ambele intrebări, că va fi un buletin de vot pentru ambele întrebări. Oameni au început să spună că nu aș prea vrea să mă încurc cu celelalte buletine de vot. >. Eu sper ca AEP să se organizeze foarte bine pentru ca toți românii să poată vota în bună regulă”, a mai spus Dragnea, la Antena 3.

Dragnea: De ce nu a pus întrebarea despre „Se pot grația abuzurile din justiție?”

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că inițierea referendumului este o acțiune de manipulare, iar președintele Klaus Iohannis a ignorat alte teme importante precum omor, viol, pedofilie, terorism sau grațierea abuzurilor din justiție.

„Este o manipulare. Eu nu spun cu patimă. Aceste două întrebări, ideea referendumului care cuprinde aceste două întrebări sau trei câte sunt, nu are legătură cu o dezbatere serioasă în societate despre ce ai putea să interzici prin amnistie și grațiere, cum ați spus omoruri, pedofilie, care există din păcate în România. Ei nu au avut în 2016 nu o să aibă nici acum vreun proiect pentru țară. Ei spun doar atât – că nu contează lucrurile alea, dar toate frustrările și supărările pe care le aveți sunt pentru această cauză. Hai să nu mai discutăm că el și slugile lui stăm cu capul plecat în față străinilor, să discutăm despre ceva care trebuie să fie pentru voi cea mai importantă problemă și anume justiția, penali, tot bagajul de cuvinte folosit în acest proiect de manipulare care a început acum ceva ani. Asta e întrebarea fundamentală. Numai astea sunt grave?”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că sunt alte teme importante care ar fi trebuit incluse.

„De ce nu a făcut o listă – omor, viol, pedofilie, terorism? De ce nu a pus și alte întrebări? De ce nu a pus întrebarea despre >. Ceva legat de oamenii sau cu gândul la oamenii care au fost distruși. Așa cred că este răspunsul corect, dar revin și spun că asta e cea mai importantă întrebare. Ați ridicat cortina și au rămas goi-goluți cu tot adevărul pe care vor să îl acopere”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea: Asta oferă ei de ani de zile, minciună, ură, violență, dezbinare, lipsă de patriotism

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis și partidele PNL-USR și Pro România că oferă de ani de zile minciună, ură, violență, multă gălăgie și lipsă de patriotism, afirmând că românii trebuie să voteze în cunoștință de cauză.

„Aici e PSD. Aici e Iohannis plus PNL-USR și Pro România. Hai să vedem ce oferim noi și ce oferă ei. Oamenii să decidă dar trebuie să fie în cunoștină de cauza. Asta oferă ei de ani de zile, minciună, ură, violență, multă gălăgie, dezbinare, lipsă de patriotism, tăieri de pensii și salarii și lista poate continua. Oamenii trebuie să hotărască dacă vor să dea la o parte manipularea și minciuna”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD l-a criticat pe șeful statului că folosește referendumul din 26 mai pentru a intra în bătălia electorală și a ajuta partidele care îl sunt alături.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu