Dragnea, nevoit să stea la pat. Judecătorii instanței supreme: Să vină la AUDIERI! Liderul PSD, internat în spital în urma unei DUBLE HERNII

Dragnea, nevoit să stea la pat. Judecătorii instanței supreme: Să vină la AUDIERI! Liderul PSD, internat în spital în urma unei DUBLE HERNII
Publicat: 18/03/2019, 07:54
Actualizat: 12/04/2019, 15:25

Secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că l-a vizitat pe Liviu Dragnea la spital, iar medicii urmează să decidă, luni, dacă îl vor opera pe liderul PSD. „El (Liviu Dragnea -n.r.) ar dori să nu se ajungă la operație. Este o dublă hernie și are și o problemă la gât. E o chestiune cervicală. Urmează ca mâine (luni-n.r.) să primim un răspuns exact. În orice caz, va trebui să stea la pat în următoarele câteva zile obligatoriu”, a afirmat Codrin Ștefănescu, duminică seara, la Antena 3.

Pe 19 februarie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis reaudierea lui Liviu Dragnea de către completul de 5, judecătorii punându-i în vedere liderului PSD să se prezinte la termenul de luni, 18 martie. Magistrații au mai acceptat reaudierea a doi inculpați și cinci martori.

De altfel, președintele PSD Liviu Dragnea a fost cel care a anunțat, prin intermediul avocaților, că vrea să dea declarații în fața judecătorilor. Și procurorii DNA au cerut audierea.

Și Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman Teleorman, a anunțat instanța să vrea să fie audiată, ea urmând să dea declarații tot luni, 18 martie.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit Regulamentului de organizare a instanței supreme, conducerea trebuie să tragă la sorți în ședință publică un nou judecător (articol 29), atunci când un membru al completului de 5 este eliberat din funcție. Totodată, este posibil ca, în momentul în care va fi desemnat un înlocuitor al magistratului, dosarul să fie reluat de la zero, chiar dacă nu au fost administrate multe probe până în prezent.

Știrea inițială. Codrin Ștefănescu a declarat, duminică la un post TV, că l-a vizitat pe Liviu Dragnea la spital, iar medicii urmează să decidă, luni, dacă îl vor opera pe liderul PSD. Secretarul general al PSD a precizat că va fi amânată pentru o săptămână validarea în CEx a listei candidaților la europarlamentare.

„Am fost să-l vizitez pe Liviu Dragnea la spital cu Mircea Drăghici exact când ne-am întors de la Brăila. Părerile doctorilor sunt împărțite. Adică doi dintre marii noștri sepcialiști spun că n-ar fi nevoie de o intervenție chirugicală, alți doi spun că e nevoie de două intervenții chirurgicale și urmează ca în seara asta și mâine dimineață după ce mai fac un set de analize să ajungă la o concluzie comună. El ar dori să nu se ajungă la operație. Este o dublă hernie și are și o problemă la gât. E o chestiune cervicală. Urmează ca mâine să primim un răspuns exact. În orice caz, va trebui să stea la pat în următoarele câteva zile obligatoriu. Prin urmare va trebui să oprim turneul în țară. La sfârșitul săptămânii aveam de vizitat colegii noștri din orașele județen din Cluj, Sibiu și Brașov. E foarte posibil să amân aceste conferințe. Mâine voi vorbi cu colegii mei și o să trimit o circulară în sensul acesta, în funcție de ce aflăm mai multe de la medici”, a afirmat Codrin Ștefănescu, duminică seara, la Antena 3.

Luni urma ca Biroul Permanent al PSD să se întrunească, iar în cursul săptămânii era programat CEx, cu prezentarea listei candidaților la alegerile pentru Parlamentul European.

„Trebuia să facem Birou Permanent mâine (luni – n.r.) al partidului, asta era înainte de a face CEx în care urma să stabilim lista candidaților la europarlamentare. Marți sau joi, erau două variante. O să amânăm săptămâna aceasta tot”, a spus Ștefănescu.

Totodată, strângerea de semnături pentru lista de candidați PSD se va finaliza în săptămâna următoare și va fi depusă tot în această perioadă.

„Eu mâine voi trimite o circulară tuturor candidaților pentru a-și depune dosarele complete la partid. În cursul zilei de mâine și poimâine vom finaliza strângerea de semnături din țară. Cred că vom depăși 1.300.000 de semnături pe care o să le depunem în cursul acestei săptămâni. Partidul funcționează”, a afirmat secretarul general al PSD.

Acesta a mai spus că, în opinia sa, Liviu Dragnea se va recupera foarte repede pentru că „este un om foarte ambițios și hotărât”.

Liviu Dragnea a început să acuze dureri de spate în special după discursul de la Târgoviște, de vineri, acolo unde a și menționat la pupitru că este foarte rece. Președintele social-democraților a fost în aceste zile în turneu la organizațiile locale PSD, iar duminică ar fi trebuit să fie la Brăila.

Discopatia lombară apare în urma unor traume fizice repetate și a presiunii constante și îndelungate exercitatea asupra coloanei vertabrale.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte