Dragnea, despre scandalul de la ÎCCJ: „Mi-a adus aminte de metodele sovietice”. Ce îi „sugerează” celui care i-a fluturat niște cătușe în fața ochilor

Dragnea, despre scandalul de la ÎCCJ: Mi-a adus aminte de metodele sovietice. Ce îi sugerează celui care i-a fluturat niște cătușe în fața ochilor
Publicat: 04/10/2017, 16:08
„Nu vreau să fug de întrebarea asta. Eu ce am văzut, ieri, la Înalta Curte mi-a adus aminte despre ce am auzit despre metodele sovietice, în care justiția nu trebuia să fie realizată în sala de judecată, în care în presă trebuia înainte, printr-o campanie foarte bine susținută financiar și construită, că cineva deja e vinovat și că instanțele trebuie să se ia după ce se spune în aceste montaje”, a răspuns Dragnea, întrebat despre incidentul de marți, de la ÎCCJ.
Liderul PSD a vorbit și despre bărbatul care l-a întâmpinat cu o pereche de cătușe la ÎCCJ.
„Am văzut că cineva flutura niște cătușe. Eu îi sugerez să le pregătească pentru altcineva pentru cea sau cel care i-a instigat să vină acolo. Așa, ca și informație, domnul care era cu cătușe a venit după, în holul de la Înalta Curte, și mi-a arătat de ce era supărat. Primise o amendă și mi-a zis că dacă eu o rezolv la contestație, la instanță, el iese și spune că mă susține. Nu eram doar eu, erau mai mulți acolo”, a adăugat liderul PSD.
În ceea ce îi privește pe indivizii care l-au condus spre mașină, la ieșirea din sediul ÎCCJ, și care i-au îmbrâncit pe reporterii prezenți la fața locului, Dragnea a spus că el nu a chemat „pe nimeni”.
„În ce privește persoanele pe care le-am găsit la ieșire, nu am chemat pe nimeni, eu nu am solicitat nici SPP, eu nu am SPP de când am devenit președintele Camerei. Și eu am fost surprins, și eu îmi puneam întrebări cine e acolo, nu știu dacă cineva a făcut-o din greșeală, intenționat sau a fost o întâmplare. Nu mi-a plăcut dar o să mai discutăm în perioada următoare”, a mai spus Dragnea.

Reamintim că Liviu Dragnea a avut parte de o surpriză, marți, când a mers la termenul de la Curtea Supremă, în dosarul în care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. În timp ce se îndrepta către instanță, șeful PSD a fost întâmpinat de mai mulți oameni care i-au strigat „Hoțule!”, „La puscărie!”, unul dintre ei fluturând prin fața lui Dragnea o pereche de cătușe.

Vizibil deranjat, liderul social-democrat nu a răspuns celui care striga, trecând mai departe. În schimb, la ieșirea de la instanță, acesta a fost condus, în drumul spre mașina sa, de mai mulți bărbați corpolenți care i-au îmbrâncit pe jurnaliștii ce doreau să obțină răspunsuri de la liderul PSD.
În acest dosar, Dragnea, alături de fosta sa soție, Bombonica Prodana, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și la fals.
Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului