Deputații dezbat moțiunea simplă împotriva lui Răzvan Cuc: „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3″

Publicat: 01/04/2019, 09:33

Camera Deputaților discută moțiunea simplă prin care PNL și PMP cer demisia lui Răzvan Cuc. Opoziția îi reproșează ministrului Transporturilor lipsa autostrăzilor. Votul asupra moțiunii va fi dat în plenul de miercuri.

Moțiunea simplă este intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3″.

„PSD s-a evidențiat în ultimii ani pentru modul în care numește în Guvern numai persoane care nu trec de un anumit nivel de expertiză și competență. Se pare că ministrul Răzvan Cuc îndeplinește toate condițiile cu brio, fiind numit de trei ori ministru. Remaniat în octombrie 2017 pentru incompetență, confirmată prin faimosul raport al lui Darius Vâlcov care trecea un mare ZERO în dreptul realizărilor ministrului Cuc, iar acum, același incompetent conduce astăzi Ministerul Transporturilor. O țară întreagă speră că a treia oară este cu noroc și că actualul ministru va înțelege că a fost nominalizat în această funcție pentru a munci în folosul și spre binele românilor și al României și nu al partidului mamă. Acest Cuc al PSD-ului nu este decât un ministru care s-a remarcat prin faptul că în toate mandatele sale nu a făcut niciun km de autostradă, ci a inaugurat ce au construit alții, fapt pe care și l-a asumat cu o doză de mândrie, declarând în fața unei țări întregi că nu promite niciun kilometru de autostradă. Și s-a ținut de cuvânt. Cel mai probabil, aceasta a fost singura declarație sinceră și singurul adevăr spus de un ministru al tuturor guvernelor PSD”, arată partidele de Opoziție în textul moțiunii simple.

PNL și PMP îi reproșează ministrului Transporturilor că „se laudă cu doar 58 de km de autostradă”, deși în programul de guvernare, PSD și-a asumat construirea a 350 de km de autostradă.

„Guvernele PSD-ALDE prin programele de guvernare și-au asumat construirea a 350 de km de autostradă până în 2020. Actualul Guvern Dăncilă, după aproape un an și 3 luni, se poate lăuda cu 58 de kilometri de autostradă, motiv pentru care nimeni nu mai poate crede că actualul Guvern își va îndeplini targetul asumat! Spre comparație, conform datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), însumate, gropile din drumurile naționale și autostrăzile din România se întind pe o distanță de 88 de kilometri. Deci, cu aproape 30 de kilometri mai mult decât numărul de kilometri de autostradă construiți de Guvernul Dăncilă în 2018! Această moțiune simplă are ca principal scop demascarea minciunilor PSD spuse cu nerușinare și fără nicio urmă de conștiință și bun simț față de români. În spatele declarațiilor pompoase, demagogice și pline de tupeu ale membrilor Guvernului, se ascunde adevărata realitate: România este îngropată în noroaie iar situația se înrăutățește de la o zi la alta”, conform sursei citate.

Și situația de la TAROM nemulțumește Opoziția.

„Tarom, într-un haos total Una dintre cele mai importante societăți aflate în subordinea Ministerului Transporturilor se află în pragul dezastrului. Situația de la compania națională de transporturi aeriene se înrăutățește pe zi ce trece. Tarom este în picaj din toate punctele de vedere. Într-una din declarațiile sale recente, domnul ministru, Răzvan Cuc, a explicat faptul că, încă din primul său mandat, Tarom a fost unul din obiectivele sale de suflet pentru că este român. Drept urmare, compania este cu un picior în faliment și este cercetată pentru vânzarea a două aeronave în condiții suspecte. Iar acum, în al treilea mandat a provocat cea mai mare criză din istoria TAROM! Fără pic de responsabilitate, a supus compania unui risc fără precedent- certificatul de operator aerian fiind suspendat în lipsa unui manager general, toate aeronavele acestui operator aerian ar fi rămas, la sol. Consecințele ar fi fost dezastruoase, dacă în al doisprezecelea ceas, nu ar fi acționat de urgență pentru a evita blocajul total”, potrivit sursei menționate.

Nu în ultimul rând, parlamentarii din opoziție susțin că Răzvan Cuc este cel mai slab ministru din istoria României.

„Răzvan Cuc, acasă! De ce trebuie să plece Răzvan Cuc acasă? Pentru că este cel mai slab ministru al celui mai slab Guvern din istoria României. Faptul că aceasta a fost instalat pentru a treia oară pe fotoliul de ministru al Transporturilor arată clar că liderilor PSD nu le pasă de România. Un simplu calcul demonstrează că de când PSD, în epoca Dragnea, a intrat la guvernare, acest om a fost cel care a deținut această funcție pentru 11 luni. În concluzie, dezastrul de la Transporturi, marcat de eșecul construirii autostrăzilor, i se datorează în mare măsură dumnealui. Răzvan Cuc va intra în istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai puțini km de autostradă și ca omul care a tratat cu aroganță o țară întreagă! Într-o manieră complet neprofesionistă, Ministrul Răzvan Cuc dă asaltul asupra pieței de transport public de persoane!”, mai susțin aleșii PNL și PMP.

Răzvan Cuc a fost numit în funcția de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun